Lefevere over Vansevenant: “Op korte termijn verwachten we niets van hem”

donderdag 9 juli 2020 om 09:57
Lefevere over Vansevenant: “Op korte termijn verwachten we niets van hem”

Vansevenant (rechts) tijdens een trainingsrit - foto: Cor Vos (archief)

Mauri Vansevenant wordt deze maand officieel prof bij Deceuninck-Quick-Step, maar dat betekent niet dat ook WorldTour-waardige uitslagen van hem verwacht worden. “Hij is nog steeds erg jong en dus krijgt Mauri de tijd om zonder druk te groeien als prof. Op korte termijn verwachten we niets van hem”, zegt ploegbaas Patrick Lefevere.

In de 21-jarige Vansevenant wordt een nieuw Belgisch klimtalent gezien. Zo wist hij afgelopen seizoen de Giro Valle d’Aosta, een serieuze rittenkoers voor beloften in Italië, op zijn naam te schrijven. Deze maand wordt hij officieel onderdeel van de ‘Wolfpack’ en al in de Tour de l’Ain maakt hij zijn debuut, begin augustus. “Hij moet zijn ogen goed de kost geven en leren van de ervaren renners”, aldus Lefevere tegen Sporza.

“Hij kan de ploeg helpen als dat nodig is en wanneer hij de kans krijgt om zijn talent te tonen in de bergen, dan gaan we hem zeker niet tegenhouden”, gaat de manager verder. “Met Almeida, Bagioli, Evenepoel en nu Mauri hebben we enkele jonge renners. Ik hoop elk jaar enkele youngsters aan de ploeg toe te voegen, zodat we langzaam maar zeker de Wolfpack verjongen en klaarstomen voor de toekomst.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

tvm 9 juli 2020 om 11:14

De rode lantaarn dragen moet toch lukken zeker?

Wielervolger 9 juli 2020 om 11:37

Al die aandacht hier in België voor Vansevenant gewoon omdat hij bij Quickstep rijdt. Over Van Wilder hoor je niemand spreken terwijl hij minstens evenveel talent heeft.

Melkzuur 9 juli 2020 om 12:04

Van Wilder is niet een beetje beter, maar heel erg veel beter. Van Wilder wordt een topper die op termijn op het podium van een grote ronde kan staan, van Vansevenant weet ik zelfs niet zeker of hij ooit geselecteerd zal worden voor een grote ronde.

Romāns Vainšteins 9 juli 2020 om 13:18

Daar valt nog geen bal over te zeggen. Het gaat hier over guppies.

boenk 9 juli 2020 om 14:15

Volgens mij zit Van Wilder qua talent in de grote orde met Sivakov. Maakt elk jaar progressie en zit altijd bij de top van zijn leeftijd, enorm constant, geen uitschieters (dus altijd goed) geen zwakke dagen, en er kunnen ook nog wat kilootjes van af (Mauri staat volgens mij al een stuk magerder). Die heeft nog marge. Enorm vaak tweede achter Evenepoel, op dat WK had hij ook podium kunnen rijden zonder de pech van Evenepoel en zijn eigen crash. Vorig jaar verbaasde hij als eerstejaars belofte, en ook dit jaar heeft hij duidelijk stappen gezet in Algarve. Ondanks pech in de bergrit, toch 17 de in het AK. Toen nog 19 jaar.
Van Wilder was al beter dan Vansevenant, is een jaar jonger, is completer. Kan tijdrijden…

Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat ze hem niet hebben binnengehaald bij Quick Step.

bomb ba 9 juli 2020 om 11:50

Prima rennertje maar wordt niks meer dan een goede knecht.

Japsie 9 juli 2020 om 13:11

Nou wat zurigheid. Toch een talent, slechts (net) 21 jaar. Kunnen niet allemaal Eddy's doorbreken he. Al mooie dingen laten zien in de jeugd, er zijn er die minder presteerden in de jeugd en toch toppers werden.

Ligthning 9 juli 2020 om 14:18

Volledig mee eens Japsie. Over Van Wilder werd een half jaar geleden al geschreven, voor zijn debuut en nadat hij bij zijn debuut behoorlijk presteerde in de Algarve.
@bomb ba
Niet meer dan een goede knecht ? Dus zoals Dumoulin en Kruiswijk in de komende Tour ? Toch geen slecht niveau, lijkt me.

Murcia 9 juli 2020 om 16:52

Misschien kan hij een klimknecht worden voor Remco in de toekomst. De ploeg zal serieus aan de bak moeten om hem als potentiële klassementsrenner voldoende ondersteuning te bieden. Wat je in huis hebt hoef je ook niet aan te trekken.

AdZ 9 juli 2020 om 17:04

Vooruitkijken is altijd lastig. Terugkijken is een stuk makkelijker:-)

Hoe zat t ook alweer met zijn prestaties in dat Aosta rondje?

Heeft ie die niet gewonnen omdat t peloton met alle favorieten in de 1e etappe de verkeerde kant op was gestuurd en op 16min van de kopgroep van de dag binnenkwam?

boenk 9 juli 2020 om 21:55

Daar is veel over gezeverd, maar Vansevenant was toen ook gewoon één van de 5 beste renners in koers en had sowieso veel kans gemaakt.

Samlambeej 9 juli 2020 om 17:37

Ik voel geen enkele persoonlijke behoefte om al te oordelen over Vansevenant noch Van Wilder noch de harmonie van fifty-fifty gelijke aandachtsverdeling voor beide.

We gaan het zien. Ik kijk ernaar uit.

Romāns Vainšteins 9 juli 2020 om 19:02

Maar is er nou echt geen enkel kiekje van een even enthousiast met oudere ploeggenoot gebbende van Wilder ? Wat is nou de precies de moeite aan precies hetzelfde artikel plaatsen over hem ?

Headlines

Materiaalzone

Populair