Lefevere over Evenepoel: “Zijn ego heeft een deuk gekregen, maar hij is strijdvaardig”
foto: Cor Vos
dinsdag 25 mei 2021 om 12:02

Lefevere over Evenepoel: “Zijn ego heeft een deuk gekregen, maar hij is strijdvaardig”

Remco Evenepoel was gisteren de verliezer van de dag in de Giro d’Italia. De kopman van Deceuninck-Quick-Step verloor in de ingekorte bergrit naar Cortina d’Ampezzo meer dan 24 minuten en lijkt nu uitgeschakeld voor een goed klassement. “Zijn ego heeft een deuk gekregen, maar Remco hangt niet in de touwen”, aldus teambaas Patrick Lefevere.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik had voor mezelf geen verwachtingen, jullie waren altijd aan het dromen”, zei Evenepoel tegen de verzamelde pers aan de finish in Cortina d’Ampezzo. “Ik voel dat het elke dag minder en minder wordt. Vandaag was het gewoon helemaal op toen het moest gebeuren. Het is deel van het leerproces en ik neem het mee naar volgend jaar.”

Lefevere neemt zijn jonge poulain in bescherming. “Natuurlijk hadden we op meer gehoopt, daar gaan we niet flauw over doen, maar je mag alle artikelen en interviews met mij opnieuw lezen en beluisteren: ik ben niet meegegaan in de hype”, laat de teammanager weten in een uitgebreid gesprek met Het Laatste Nieuws. “Zo zot was ik niet.”

“De verwachtingen waren niet realistisch”
“Ik ben nooit vergeten dat Remco niet in normale omstandigheden aan de Giro kon beginnen. In januari was hij nog een zwemmer, hij heeft maar drie maanden voluit kunnen trainen. Elk jaar, bij de start van het seizoen, geef ik dezelfde speech voor de renners. ‘Ik ben al drie keer naar Lourdes geweest, maar ik heb nog nooit een mirakel gezien’. De verwachtingen waren niet realistisch.”

Toch leek Evenepoel na de eerste week de voornaamste uitdager te worden van Egan Bernal. Lefevere: “Die eerste week is hij dicht bij het roze gekomen. Op dat moment leek het een goede zaak dat de ploeg nog niet het gewicht van de koers moest dragen, maar op hetzelfde moment besefte ik al hoe goed Bernal was. Achteraf is het spijtig dat hij de roze trui niet heeft kunnen dragen. Dan was het een mooie Giro geweest.”

Evenepoel in de witte jongerentrui – foto: Cor Vos

De jonge Belgische rondehoop zit nu even in de hoek waar de klappen vallen. “Zijn ego heeft een deuk gekregen”, aldus Lefevere. “Die jongen had nog nooit verloren. Dit is de eerste keer dat hij sportief verliest. Maar ik heb Klaas Lodewyck (ploegleider, red.) aan de lijn gehad. Remco hangt niet in de touwen en is strijdvaardig. Na de gravelrit was zijn ontgoocheling groter.”

“Dit is de echte Evenepoel niet”
De grote vraag is nu of Evenepoel zijn eerste grote ronde zal uitrijden. De 21-jarige renner liet gisteren nog weten dat hij hoopt de Giro tot een goed einde te brengen. “Hij is niet laf hé, maar we zullen dinsdag zien wat er gaat gebeuren. We gaan zijn situatie evalueren en dan beslissen we. Het is niet de bedoeling dat hij zich fysiek kapot rijdt, maar naar ik hoor is hij niet volledig uitgewrongen. Volgens mij heeft hij zijn verstand gebruikt.”

Dat hij deze Giro door het ijs is gezakt, zegt volgens Lefevere niets over zijn slaagkansen in een grote ronde. “Voor mij mogen alle resultaten en cijfers die erbij horen in de vuilbak door die rare voorbereiding. De cijfers van Remco zijn bijzonder, alleen is hij op dit moment en in deze omstandigheden op zijn limiet gebotst. De mensen die er wat van kennen, zeggen allemaal dat dit normaal is. Dit is de echte Evenepoel niet.”

RIDE Magazine
150 Reacties
Sorteer op:
25 mei 2021 13:27
Eindelijk, het lang verwachte uitvluchtenverhaal van mijn favo ploegbaas.

Als je eerst aan alle kanten op loopt te scheppen over het gewicht, het flitsend omhoog rijden in trainingen en geweldige wattages. Als je Evenpoel het nummer 91 op zijn rug laat plakken. Als je hem in week 1 aan tafel laat orakelen dat "het tijd wordt dat er echt gekoerst gaat worden". Dan ga je nu gewoon genadeloos op je muil.

En natuurlijk hebben ze allemaal ook andere interviews gegeven vooraf. "Ja, hij is er lang uit geweest, we gaan wel zien, etc". Maar alles straalde uit dat Remco het wel even ging laten zien. Sterker nog, het was UIT MONDE VAN DE PLOEG ZELF een zegen dat hij het roze nog niet had, want dan hoefden ze niet te controleren.

The higher they fly, the harder they fall. En dat is hier gewoon gebeurd. Evenepoel, Lefevere en eigenlijk ook de rest van de juichpoppen: allemaal keihard van de roze wolk gedonderd, terug op planeet aarde. En ik zou het een verademing vinden als ze gewoon zouden zeggen: we waren veel te optimistisch, we hebben het vooraf verkeerd ingeschat, dat hij zo snel in zou storten hadden we niet verwacht, de jongen heeft nog veel zwakheden waar hij aan moet werken als hij succesvol wil worden in een grote ronde, etc.

Maar nee, alles op de gebrekkige voorbereiding van onze zwemmer (naar het schijnt is hij daar ook heel goed in). En als we de ECHTE Remco gaan zien, nou jongens, berg je dan maar... Blijkbaar nog altijd niks geleerd deze Giro!!
    25 mei 2021 13:32
    Vaak niet met je eens met betrekking je analyse van Aert-Vdp maar hier heb je wel compleet gelijk. Die val vorig jaar lijkt een zegen want nu heeft hij een excuus.
    25 mei 2021 13:54
    Ach ja, uiteindelijk is dit genuanceerde geneuzel over hoe alles preceis gezegd had moeten worden van het niveau korfbal-wk. In het Nederlandstalige zijn er een klein aantal die erg veel belang aan hechten en de rest wacht gewoon tot Evenepoel aan zijn volgende uitdaging begint.

    Of heb je op allerlei internationale fora muggenzifters gezien die net zo hard aan het mierenneuken zijn? In dat geval denk ik dat WF het bij uitzondering toe zal staan dat je links plaatst.
    25 mei 2021 14:29
    Ik las onlangs (naar aanleiding van het EK) dat er een vrij grote crisis gaande is in het Belgische wedstrijdzwemmen vanwege gebrek aan talent en fatsoenlijke scouting. Dat zou een probleem zijn voor de Spelen van 2024 in Parijs. Mocht dat hele "grote-ronde-rijden" nou echt niet lekker van de grond komen dan liggen daar misschien nog wel kansen ondanks zijn contract bij PatLef tot 2026. Dit geheel terzijde.
    25 mei 2021 14:38
    Quote:
    En ik zou het een verademing vinden als ze gewoon zouden zeggen: we waren veel te optimistisch, we hebben het vooraf verkeerd ingeschat, dat hij zo snel in zou storten hadden we niet verwacht, de jongen heeft nog veel zwakheden waar hij aan moet werken als hij succesvol wil worden in een grote ronde, etc.


    Precies. En dan zou 'veel' nog weggelaten mogen worden tussen 'nog' en 'zwakheden', hij heeft zwakheden. Dat levert werk. Trainingen waar vervolgens weer selfies van de wereld in kunnen, die vervolgens weer bevlekt kunnen worden.
    25 mei 2021 14:58
    Edit redactie: Niet doen.
    25 mei 2021 15:03
    Edit redactie: Niet doen.
    25 mei 2021 20:29
    Het valt me op dat veel reacties van tommeke het kennerke worden verwijderd hier. Hoe zit dat mannen?? Toch niet zo'n kenner wellicht??
    25 mei 2021 22:53
    Het niveau op dit forum bereikt opnieuw een dieptepunt. Dit is puur trol gedrag.

    Ik hoop dat Michelangelo niet zelf ooit 9 meter naar beneden valt want het zal pijn doen, de revalidatie zal misschien lang duren met vallen en opstaan en misschien zal het wel nooit meer helemaal zoals vroeger zijn. Hopelijk krijgt hem dan zelf geen reacties van puur leedvermaak en plezier dat hij zo een ernstige blessure heeft meegemaakt.

    De website wielerflits is zeer goed, de redactie levert schitterend werk, helaas doen de vele trollen hier de website weinig eer aan.
25 mei 2021 13:34
BREAKING NEWS: Remco Evenepoel verliest op de rustdag geen seconde tijd op leider Egan Bernal. Voor Remco is dit het bewijs dat Bernal verzwakt en hijzelf niet. De roze trui is binnen handbereik.
    25 mei 2021 14:07
    Hoeveel vingers heeft die kerel eigenlijk??!!
    25 mei 2021 14:13
    Ik kom aan 15 in totaal.. dus 5 van die journalisten liggen aan zijn voeten.. met zijn tenen erbij komt hij er nog net
    25 mei 2021 14:18
    Tenen zijn geen vingers… ik probeer me een beeld te vormen..
    25 mei 2021 14:33
    Misschien schuilt er onder dat koerstruitje een derde arm? Handig voor het jezelf aanreiken van finishbidons enzo. PatLef heeft dat naar verluid ook, mede daardoor kan hij óveral een vinger in de pap houden én twitteren.
25 mei 2021 14:17
Hoeveel tijd zou Evenepoel verloren hebben indien de rit NIET zou zijn ingekort? Meer dan een half uur?

En hoeveel minuten zal hij nog verliezen in de volgende bergritten?

Maar de fans moeten vooral niet wanhopen: in die allerlaatste tijdrit zal Evenepoel alle verloren tijd rechtzetten. Toch?
    25 mei 2021 14:20
    Beetje zoals Pogacar ?
25 mei 2021 14:19
Tja, ik vind het maar kletspraat. Ze zijn met Evenepoel maar met één doel naar de Giro gegaan, daar gaan schitteren om een nieuwe sponsor te strikken. Als ze echt geloofd hadden dat dat schitteren na deze voorbereiding niet zou lukken, hadden ze hem nooit laten starten. Podium of roze was altijd het doel, niets minder. Dat ze het nu afzwakken lijkt mij vooral damage control, er is immers nog steeds geen nieuwe co-sponsor gevonden.

Het was voor het zelfvertrouwen van Evenepoel gewoon veel verstandiger geweest om hem wat kleinere koersjes te laten rijden tot de spelen en dan de Vuelta erachteraan. Maarja, dat is allemaal wel erg laat om een nieuwe sponsor aan te trekken. DSQ heeft nu een sponsor nodig om renners te kunnen behouden, anders hebben een aantal toppers per 1 augustus elders getekend.

De Giro was al halverwege voor DQS uitgelopen op een teleurstelling en no way dat ze dat hadden verwacht. Als ik Evenepoel was, dan zou ik toch echt eens om me heen kijken naar een andere ploeg, Lefevere heeft je gebruikt.
25 mei 2021 14:24
Misschien een idee voor WF beheerder, filters inbouwen zodat een gebruiker zelf aan kan geven dat hij/zij berichten over bijvoorbeeld Evenepoel niet meer wil zien en de mogelijkheid om reacties van sommige gebruikers niet meer te zien
25 mei 2021 14:34
Het was niet realistisch om ervan uit te gaan dat Remco het tegen Bernal zou kunnen opnemen. Heeft veel meer tijd nodig.
25 mei 2021 14:45
Ik vind het ook nogal zwak van de Pat...

Ten eerste was het vrij duidelijk dat ze wel hoopten dat Evenepoel de Giro iig goed zou rijden (winst is natuurlijk nog wat anders). Goed ze zeiden ook wel af en toe we bekijken het dag voor dag etc, maar het was toch duidelijk dat ze hier met hoge verwachtingen heen kwamen met de wetenschap dat het mogelijk niet zou lukken. Maar ze hadden beter wat harder geprobeerd de verwachtingen laag te houden.

Daarnaast blijft het een interessant onderwerp dat de enige reden dat Evenepoel hier in de Giro start geld is. Pat had geld nodig en heeft Evenepoel (en Alaphillipe) eigenlijk gewoon verkocht. En aan die contracten moest duidelijk vast gehouden worden ondanks dat het eigenlijk absoluut niet past in de seizoens opbouw en mogelijk de toekomst van de renner ook enigzins hypothekeert.
Daarom vraag ik me wel eens af of Evenepoel wel goed zit bij Pat (en ik ben ook geen fan van Pat dus dat helpt ook niet ;)).
    25 mei 2021 17:12
    @Illu,
    Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ook Evenepoel zelf hier een rol in heeft gespeeld. Zijn eigen wens om met een grote knal terug te keren in het peloton, en niet in pakweg de ronde van Hongarije. Met in zijn achterhoofd zijn trainingswaarden en de weegschaal als indicators voor groot succes.

    Naast de constatering dat DQS behoorlijk foute inschattingen heeft gemaakt, wordt het denk ik ook tijd om hard op de rem te gaan staan bij Evenepoel zelf. Met zijn ambitie zat hij Almeida in de weg (die overigens ook gewoon op een slecht moment tijd heeft verloren), en diezelfde hoop/ambitie heeft er uiteindelijk ook voor gezorgd dat de hele Giro een sof lijkt te worden voor DQS. En dat terwijl hij tijdens de Giro nog hoog van de toren heeft geblazen over zijn verwachtingen en de sterkte van de concurrentie.

    Het wordt denk ik ook tijd dat ze Evenepoel terug in zijn kot jagen. Dat niet Evenepoel bepaalt waar hij fietst, maar de ploegleiding. De verwachtingen wat temperen, en zijn rol in de ploeg daarop aanpassen. Maar tot op heden zie ik iedere keer de hand die boven zijn hoofd gehouden wordt. Als het goed is een veer in zijn anus, en als het slecht is wat gezalf en goedpraterij, waarbij externe factoren als oorzaak worden genoemd (van te weinig training tot te steile bergen, tot te koud weer en te weinig ervaring).

    Evenepoel wil met de grote jongens mee doen, behandel hem dan ook een keer als een grote jongen, en niet langer als een verwende voetballer waar je geen kritiek op mag geven. Daar wordt hij uiteindelijk alleen maar sterker van lijkt me.
25 mei 2021 14:59
edit wf: niet doen
    25 mei 2021 15:04
    Wat ben je toch een kenner!
    25 mei 2021 15:48
    Doe dit geprovoceer gewoon ff niet joh..
    25 mei 2021 20:31
    Alweer weggeflitst Tommeke...en ik was zo benieuwd naar je kennersinzicht
25 mei 2021 15:09
Al jaren ben ik een frequent bezoeker van deze wielersite.
Deze site heeft al voor mij de leukste voorbeschouwingen en goede samenvattingen van de koers. Ik kon mij als wielerliefhebber wel eens storen aan de belachelijke tweestrijd van Mathieu en Van Aert fanboys/haters.
Maar sinds deze Giro is de fun voor mij er af. ELK artikel over Evenepoel roept zoveel haat op bij bepaalde leden van dit forum , dat is echt niet meer normaal. Get a life jongens !

Dat Evenepoel deze Giro niet ging winnen was wel duidelijk.
De Vlaamse media heeft inderdaad overmoedig gereageerd in zijn berichtgeving over de Giro di Remco. Het is ook in de eerste plaats een zegen dat iedereen even met de voetjes op de grond wordt gezet.
Laten we vooral hopen dat Evenepoel terug zijn niveau van voor Lombardije haalt , zodat we in de toekomst nog mooie duels met Bernal en Pogacar kunnen zien :)
    25 mei 2021 15:23
    Je bedoelt toch zijn matige niveau voor Lombardije en mooie duels tussen Bernal en Pogacar zonder die Keffer in de buurt, mag ik hopen??
    25 mei 2021 22:56
    Ach, wellicht zitten er veel door Corona thuis en in Italie zal ook het werk niet voor het oprapen liggen, zeker niet voor iemand met grootheidswaanzin...
25 mei 2021 15:16
Zijn ego is zo verschrikkelijk groot dat een deukje toch niet opvalt.
25 mei 2021 15:39
Kunnen we weer even op de renners focussen die boven hem staan in het AK? Koen Bouwman bijvoorbeeld? Of de andere 17?
25 mei 2021 15:51
Ik mag hopen voor Lefevre dat dit niet de echte Evenepoel is. Hij staat nog tot 2060 op de payroll. Anders is het een beetje alsof je een auto op afbetaling hebt gekocht, waarvan 2 cilinders zijn uitgevallen en de garantie is verlopen. Duur geintje.
25 mei 2021 15:54
Ik vraag me weleens af of Remco niet beter bij TJV had kunnen rijden.. Wat nuchterdere mensen om hem heen, wat meer ervaring met klassementen.. En de kans om zich verder te ontwikkelen in relatieve luwte (in dienst van Roglic bijv. :-) )..
    25 mei 2021 16:22
    aub niet
    25 mei 2021 22:11
    Voor Wuyts zijn hart is dat niet goed. Dan krijg je ook elke rondje het geneuzel: Waar is de ondersteuning voor onze Prins of waarom rijdt Roglic niet voor nnze Prins
25 mei 2021 16:00
Grappig dat er wordt gezegd dat dit niet de echte Remco is. Wie is hij dan wel?
Dit is toch gewoon Remco die na een heftig ongeval en lange revalidatie een giro naar vermogen rijdt? Zowel fysiek als mentaal.
    25 mei 2021 16:10
    Een beetje zoals de Yates brothers misschien. Je hebt de echte (Simon of Adam) en je hebt die andere (Adam of Simon)...
    25 mei 2021 17:06
    Ze dragen nu wel andere shirts, dat scheelt. Maar ja, wie is dan gebleven en wie is gegaan? Zijn ze wel echt wie ze zeggen dat ze zijn? (-:
25 mei 2021 16:13
Als je een grote mond opzet voor een wedstrijd (Mohammed Ali) moet je in de wedstrijd ook hard kunnen toeslaan (ook Ali).
    25 mei 2021 17:01
    Ik heb overigens van een notoir flitser hier (die uitdrukkelijk aangeeft GEEN FAN te zijn) vernomen dat Evenepoel over niet al te lange tijd in het rijtje Cruijff, Merckx, Bolt, Senna, Woods, Jordan, Ali etc komt te staan.

    Maar ook ik ben van mening dat hij daar voorlopig nog niet aan toe is. Uiteindelijk is het nog altijd meer hoop en verwachting, gekoppeld aan wensdenken, grootspraak en een commercieel goed gemanagede hype, dan dat hij in de buurt komt van deze iconen in hun sport, en wat ze hebben laten zien.
    25 mei 2021 17:16
    Uiteindelijk zijn dat even goed een stelletje darwinapen die hun hobby tegelijkertijd te serieus namen en er toevallig goed in waren. Sporticonen. Niks speciaals aan. Dribbel dribbel, vroem vroem, fiets fiets, trap trap, inelkaarsla inelkaarsla, ren ren, kleinkloteballetmeppen kleinkloteballetjemeppen, that’s it.

25 mei 2021 17:07
Prima reactie Lefevre. Zoals het is. In het wielrennen verlies je vaker dan dat je wint. Niet slecht om het ego eens geplet te krijgen. Serieus gaan trainen en opbouwen weer en dmv meer koersen weer sterker worden. Komt goed. Koppie erbij houden vooral. Ook als het minder gaat.
25 mei 2021 17:52
Dat krijg je als de enige redenen dat Evenepoel hier rijdt van commerciële en financiële aard zijn, inclusief die van zijn eigen teambaas. Het was totaal niet in zijn eigen sportieve belangen gedacht.

Na de eerste week ''leek ie nog de grootste uitdager van Bernal te worden'' lijkt me ook wat voorbarig. In de eerste 7 ritten zijn net eenmaal nipt boven de 1500 meter gekomen met twee aankomsten nipt boven de 1000. Verder de tijdrit, wat in zijn voordeel was, en een hoop massaspurts.
25 mei 2021 18:12
Patrick Lefevere is een man die al meer dan 40 jaar meeloopt in de wielerwereld. Hij weet al jaren achtereen grote sponsoren aan zijn ploeg te verbinden. Hij heeft met zijn ploeg ontelbare (grote) overwinningen behaald. Hij heeft nu weer voor 6 jaar zekerheid dat hij een ploeg op de been kan houden. Hulde! Knap!
Maar Lefevere is ook een man die wel heel erg in zichzelf is gaan geloven in die 40 jaar.
Hij presenteert zichzelf als CEO van de ploeg, hij hangt, net als iedereen op dit forum,
achteraf het orakel uit, iedereen van de media krijgt vegen uit de pan als hem iets niet zint. Terwijl diezelfde media er wél voor zorgt dat ook de komende 6 jaar zijn sponsoren
in diezelfde media terecht komen! Lefevere heeft al die jaren allemaal ja-knikkers om zich heen verzameld en dan is het natuurlijk maar één man die de waarheid kan spreken binnen die ploeg. Dat gedrag heeft Remco de afgelopen jaren overgenomen.
Branie, arrogant gedrag, waarschijnlijk allemaal ja-knikkers om zich heen. Geen mensen die eens zeggen dat hij gewoon moet doen en niet een Lefevere-impersonator moet uithangen. Hij kan nog een hoop leren van Mathieu van der Poel. Gewoon gebleven ondanks de bakken aandacht jaar in, jaar uit.
Al deze negativiteit die Remco over zichzelf afroept heeft maar één oorzaak. De gebrekkige begeleiding die hij krijgt van zijn eigen “CEO”.
    25 mei 2021 19:43
    @Reiger,
    Kan het grootste deel van het verhaal met je mee. Maar om enkel Lefevere de schuld te geven van de manier van doen van Evenepoel gaat me net een stapje te ver. Het is namelijk ook gewoon de persoonlijkheid van die jongen.

    Kijk je wat verder rond bij DQS, dan kom je toch echt wel gasten tegen die best wel normaal zijn blijven doen (tenminste voor zover ik dat kan inschatten). Stybar, De Clercq, en ook Lampaert lijkt me nog redelijk bescheiden en met beide benen op de grond.

    Blijkbaar kunnen die beter uit de voeten met ja-knikkers om hen heen, of hebben ze een iets andere mentaliteit of opvoeding genoten, waardoor ze dingen wat beter kunnen relativeren.
    25 mei 2021 21:00
    @michelangelo Het klopt helemaal wat je zegt. Maar Lefevere is wél de eindverantwoordelijke van de gehele ploeg. Daar hoort alles bij dus ook de begeleiding op mentaal vlak en hun gedrag voor,tijdens en na de wedstrijd. En het is voor mij wel duidelijk dat Evenepoel een soort van Lefevere-act opvoert en dat Patrick dat wel heel fijn vindt. En gelukkig zijn er renners die zelf nadenken en hun eigen weg varen binnen de kaders van de ploeg. Het publiek leert de échte persoonlijkheden pas kennen bij tegenslag en dat is met Remco nu het geval. Maar om nu te zeggen dat hij mij nu meer aanspreekt dan voor deze zeperd van een Giro...
    Zal mij niets verbazen als hij bij zijn eerstvolgende overwinning een vingertje voor zijn mond gaat houden om een nepstatement te maken. En dat zal Patrick wel weer “stoer” vinden denk ik zo.
    25 mei 2021 21:44
    Zo'n zegegebaar zou me ook niks verbazen.

    Overigens, ik heb niks tegen ingestudeerde zegegebaren. Kijk nog even terug naar Campenaerts bijvoorbeeld. Maar dat zegegebaar ging niet over zichzelf en hoe geweldig hij zichzelf vindt, maar hoe blij en trots hij was op zijn ploeg en het goede doel wat daarachter zit. De nederigheid die daar vanaf spatte ("ik ben blij dat ik voor deze ploeg mag fietsen, en ik hoop dat we volgend jaar door dit soort zeges ook nog gewoon een sponsor hebben") steekt schril af bij het schoonpoetsen van de schouders als je het mij vraagt.
    25 mei 2021 21:57
    Er zijn inderdaad (ingestudeerde)zegegebaren die ontroeren. Van diezelfde Remco vond ik het gebaar naar Fabio Jakobsen een heel fijn gebaar maar het afstoffen van zijn schouders om te kotsen. Alle gebaartjes die verzonnen worden om anderen terecht te wijzen of om te schofferen mogen wat mij betreft achterwege gelaten worden.
    25 mei 2021 22:07
    Klopt,
    Het nummertje in Polen en bijbehorende zegegebaar kon ik ook wel smaken. De moto-gp finish van Mathieu in TA dan weer wat minder.

    Ach ja, uiteindelijk valt het allemaal ook wel mee als je kijkt hoe voetballers tekeer gaan na een balletje in het netje. Dan verlang je terug naar dat simpele vreugdesprongetje en het handje in de lucht van Dennis Bergkamp.
    25 mei 2021 22:12
    In wat voor wereld gaan we terechtkomen mocht Mr M het voor het zeggen hebben? Eentje met bescheidenheidsinstituten en kolossale standbeelden van ‘man met wijzend vingertje’?
    25 mei 2021 22:23
    Mijn bescheiden mening (waar niemand het overigens mee eens hoeft zijn) is dat in de loop van jaren het juichen van veel sporters een soort act is geworden waarbij vooral voetballers meer energie verspillen met het juichen dan met voetballen zelf.
    Eerlijk is eerlijk: er zitten ook wel een hele leuke tussen maar het mag wat mij betreft zonder statements, terechtwijzingen en schofferingen
    26 mei 2021 08:48
    Velen hebben gewoon wat meer met het uiten van een oer-emotie, dan het weggeven van een ingestudeerd slecht showtje.

    Stel je voor dat straks de kroegen weer vol zitten en Nederland wint de EK-finale (ik weet het, een vergezocht voorbeeld). Supporters juichen niet, maar doen massaal allemaal een eigen ingestudeerd juichgebaar. De een stoft zijn schouder af, de ander wiegt een verzonnen baby, weer een ander doet alsof hij een hete bitterbal heeft ingeslikt enz... Zou dat een teken van vooruitgang zijn, of een schrikbeeld?
    26 mei 2021 08:54
    Een schrikbeeld is als ze überhaupt zo ver doorgaan dat vrijwel iedereen in NL zich gaat gedragen of ze aan een pot ether hebben zitten snuiven.
25 mei 2021 18:37
"
Ik had voor mezelf geen verwachtingen, jullie waren altijd aan het dromen”, zei Evenepoel tegen de verzamelde pers aan de finish in Cortina d’Ampezzo.
"

@Remco, waarom speel je dan tot diep in de 2e Giroweek het Alfamannetje en commandeer je je ploegmaat terug, om je te komen pacen, omdat je t zelf niet meer trekt?

Dit vind ik ZOOO ARROGANT, dat ik van mening ben, dat je in een ploegensport, die t wielrennen toch is, niet thuishoort!

Mss toch maar gaan zwemmen?!!

#wegmetdiegast
#opnaarde200
25 mei 2021 20:46
@Murcia 12.28. +1 volledig eens. Overigens, een grove fout van de leiding van DCQ om Almeida al na een paar dagen te laten knechten voor een jongen die totaal nog niet klaar was voor een podiumplaats in deze Giro. Zware overschatting en een bewijs dat we hier (voorlopig) zeker nog niet te maken hebben met de reïncarnatie van Merckx.Bovendien denk ik dat deze jongen problemen (kunde en angst) met sturen heeft in afdalingen (blijkt nu ook op 'sterrati') en dat dat hem nog veel problemen op gaat leveren. En met de leiding van DCQ bedoel ik natuurlijk Lefevere wiens ego een enorme deuk heeft gekregen.Maar dat zei er even niet bij.
    25 mei 2021 22:28
    Patrick Lefevere heeft zijn sponsordeal voor de komende 6 jaar grotendeels opgehangen aan een Belgische Tourwinnaar en die te realiseren met zijn ploeg.
    Dat gaat heel lastig worden nu Remco op zijn limitieten en vooral flinke tekortkomingen is gestuit in deze mislukte Giro
25 mei 2021 22:59
Ik weet nog de tijd toen Wout Van Aert voor Belgische ploegen reed dat de reacties hier ook bijzonder negatief waren. Dat veranderde wel toen Wout voor een Nederlandse ploeg ging rijden en uiteraard ook omdat de resultaten kwamen. Toch heeft ook Wout twee moeilijke jaren achter de rug, eerst het probleem met Nuyens, dan die val, uiteindelijk is hij er helemaal doorgekomen.

Voor Evenepoel zie ik hetzelfde, alleen nog een pak erger. Wees maar zeker dat de dag komt dat de trollen hier op hun plaats worden gezet. En sneller dat de meesten hier denken. Daarvoor niet in een grote ronde, maar OS, WK tijdrit in Brugge in de gaten houden.
    25 mei 2021 23:33
    Mja hij had z'n allereerste tijdrit bij de profs al makkelijk kunnen winnen (tegen Alaphilippe) als hij niet als een gek vertrokken was. Daarna versloeg hij o.a. de 2 beste tijdrijders in deze Giro waaronder de wereldkampioen. En zo verder. Niemand die niet gelooft in zn tijdrijderscapaciteiten. Dus geen idee wat dat zou bewijzen.
    25 mei 2021 23:57
    Dus als je kritiek geeft op Remco Evenepoel ben je een trol? Er worden hier alleen meningen gegeven over zijn mislukte Giro en zijn tekortkomingen op de fiets. Dat Remco nog heel veel gaat winnen ben ik volledig met je eens. Mijn mening is alleen dat een grote ronde winnen heel lastig gaat worden. Rittenkoersen van een week zal hij ongetwijfeld gaan binnenhalen met zijn supertijdrit maar voor een grote ronde komt hij tekort. En i.p.v. realistisch te zijn kan iedereen wellicht beter gaan meehuilen met de wolfpack in het bos? Geen kritiek op Remco hoor! Dit heeft hij over zichzelf afgeroepen door veel te hoog van de toren te blazen. En wat Wout van Aert betreft: Daar kan Remco Qua gedrag nog heel veel van leren. Om te beginnen een lesje in bescheidenheid. Lessen in nederigheid heeft hij deze Giro al een keer of 5 gehad..
25 mei 2021 23:18
Ik ben persoonlijk nooit een fan geweest van deze coach maar vind het wel meer dan indrukwekkend wat zijn ploegen steeds hebben gepresteerd en nog steeds presteren. Daarvoor toch hulde!

Wat mij erg verbaasd is dat er zo vol plezier wordt gereageerd op de terugval van dit onmiskenbare supertalent. Omdat hij zichzelf af en toe flink op de borst slaat? Zijn prestaties zijn tot voor zijn val in Lombardije toch ook bizar goed geweest? Is dat zoveel erger dan andere jongeren die - in een andere sport zoals voetbal - om respect vragen? Ik vind van niet. Helemaal niet zelfs!
En is dit gedrag (lees "grote mond") dan zoveel anders dan waar wij (de nederlander) in veel landen op de wereld op worden aangesproken. Het is zo'n beetje onze identiteit en daar zijn we meestal nog trots op ook.
En waarom mag Remco dan niet trots zijn op zijn grote talent?

Persoonlijk hoop en denk ik dat Remco veel leert van deze bijna logische tegenslag in zijn jonge carriere en dat hij er de komende jaren weer staat. En dat er prachtige gevechten te zien zijn tussen Evenepoel, Pidcock, Pogacar, van der Poel, van Aert, Bernal en vele vele anderen. En per keer kan er steeds maar 1 op de hoogste plaats op het podium staan en zijn er dus meer verliezers. En als die winnaars zo af en toe van plaats wisselen dat hebben wij als fans van de sport het toch prachtig?

Maar nog meer hoop ik dat de (Belgische) media deze jongen de ruimte geeft om zich te blijven ontwikkelen en om te vallen en weer opstaan. En dat hij dan niet valt vanwege het grote gewicht dat niet alleen door zichzelf maar voornamelijk door anderen op zijn schouders wordt gelegd. En dat wij allemaal weer even normaal gaan doen als het gaat om een jonge renner van 21 jaar.
25 mei 2021 23:21
Ik lees hier ook Almeida dit en Almeida dat. Maar Almeida heeft doordat hij zo ver stond maandag een bonus gekregen van maar liefst 6 minuten ! Een paar mannetjes van EF en Ineos en het was weg. Als hij toch zo goed was zou hij maandag op zijn minst tweede of derde geëindigd zijn. Niet dus.

Almeida heeft ook maar vier minuten verloren door te wachten en dat is dan nog in de veronderstelling dat hij mee had gekund met Bernal, iets wat ik toch sterk betwijfel. Maar goed volgend seizoen is hij weg bij Quick Step, kan hij zijn eigen kans gaan. Iedereen tevreden. Ben benieuwd of hij nog dit niveau zal halen. Velen die bij DQS vertrokken zijn reden geen enkel resultaat meer.

Mauri Vansevenant is DE man die Almeida zal vervangen en hij zal dat met verve doen.
    26 mei 2021 08:45
    Ik mag voor DQS hopen dat Vansevenant beter wordt dan Almeida. Zo goed is Almeida niet als hier steeds beweert wordt. Hij heeft geluk gehad dat hij vorig jaar zich kon profileren in de Giro, maar heeft dit jaar nog steeds geen overwinning. Vorig jaar trouwens ook niet. Er staat geen enkele klassementsrenner van enig niveau achter hem. Oh ja, Evenepoel en Bennett, welke renners hier met de grond gelijk worden gemaakt omdat ze niet presteren
26 mei 2021 07:50
Niks Almeida dit en Almeida dat. Remco Egonepoel wilde het Alfamannetje spelen, kreeg de deksel op zn neus en had vervolgens geen enkele verwachting vooraf. Zijn verhalen en die van Patje kloppen van geen kant. En linksom of rechtsom, door zijn spelletjes is er een professioneel genaaid. Ja inderdaad, die ja...

Reacties zijn gesloten.