Lefevere na Vuelta-zege Evenepoel: “We konden volgens velen enkel klassiekers winnen”

dinsdag 13 september 2022 om 09:26
Lefevere na Vuelta-zege Evenepoel: “We konden volgens velen enkel klassiekers winnen”

foto: Cor Vos

Patrick Lefevere is in zijn nopjes met de overwinning van Remco Evenepoel in de Vuelta a España. “Ik geniet er vanbinnen van. Ik ben niet zo uitbundig, maar ik geef wel graag mensen ongelijk”, zei de ploegbaas van Quick-Step-Alpha Vinyl in het praatprogramma De Afspraak op VRT. Daarmee doelde hij op het idee dat zijn team niet zou kunnen scoren in de klassementen van de grote rondes.

Castelli

“De ploeg Quick-Step kon volgens velen alleen maar klassiekers winnen, maar mensen hebben blijkbaar maar een geheugen van 48 uur”, stelt Lefevere. “We zijn al tweede geworden in de Vuelta met Mas (in 2018, red.) en we hebben de Giro verloren door een fout van de commissarissen toen Uran drie minuten voorsprong had en zijn trui verliest (in 2014, red.). We hebben wel meer gedaan dan wat we afgelopen drie weken hebben getoond. Mensen vergeten dat altijd.”

Ook reageerde Lefevere op de twijfels er waren over Evenepoel. “Er is veel getwijfeld aan de capaciteiten van Remco door de buitenwereld. Ik denk dat mensen niet goed beseffen wat het betekent om in een ravijn tien meter naar beneden te vallen. Een gebroken bekken op verschillende plaatsen, en ook het mentale aspect. Dat ventje was amper iets ouder dan 20 jaar. Daarna wilde hij een beetje te vlug revalideren. Een beetje zijn fout en een beetje de onze. Waarna hij een weerslag kreeg, die toch zes maanden tot een jaar heeft geduurd.”

Evenepoel op het WK
Inmiddels is dat allemaal achter de rug en heeft Evenepoel – onder andere – de Ronde van Spanje op zijn palmares staan. Zal hij zich nu nog op kunnen laden voor het WK in Wollongong, waar hij zowel de tijdrit als de wegrit rijdt? “Ofwel is er decompressie op het WK, ofwel doet hij een Philippe Gilbertje en rijdt hij op dit niveau door tot de Ronde van Lombardije”, denkt Lefevere. “Als je in zo’n conditie zit, kan alles. Hij was zondagavond heel relax. Hij is zo sterk in zijn hoofd, dat ik hem ervan verdenk dat hij ook op het WK top zal zijn.”

Dit artikel delen:

59 Reacties

André Hilgersom 13 september 2022 om 09:39

Volgens mij, won zijn ploeg toch alleen maar klassiekers? Prima toch. Op wie gaat hij nu verhaal halen? Hij heeft nu een renner voor de ‘grote rondes’, dat is fijn, maar dan ga je toch niet de overwinningen van klassiekers kleineren. Blijft een vreemde man.

2
Het Belgische Jachtluipaard 13 september 2022 om 09:45

En waar kleineert hij de klassiekers dan juist?

1
Maillot à Pois 13 september 2022 om 10:03

Niet zo’n vreemde uitspraak toch? De veelgehoorde analyse was dat ALS Evenepoel ooit een grote ronde wilde winnen, dat hij dan zeker wegmoest bij QuickStep, want die zouden hem daar nooit de nodige ondersteuning voor kunnen bieden. Dus begrijpelijk dat PatLef nu zijn “zie je wel”-momentje heeft. Dat doet overigens op geen enkele manier afbreuk aan overwinningen in klassiekers.

8
Marlin 13 september 2022 om 15:50

Inderdaad, nogmaals het ongelijk van heel wat verzuurde WF-volgers. Die het maar niet willen toegeven, ondanks de feiten, dat ze zwaar fout waren.

-1
Groetjesaandevoetjes 13 september 2022 om 09:41

Waarom moet Lefevre altijd het stukje hij/zijn team tegen de rest opvoeren? Is dat voor hun eigen interne druk zodat ze beter presteren ofzo? Want het is te vaak onnodig.

8
Limal 13 september 2022 om 09:59

De wij-tegen-de-wereld houding van Lefevere is inderdaad een ergerlijk dingetje, maar in het geval Evenepoel heeft hij ook gewoon gelijk. De nooit-aflatende kritiek de laatste jaren heeft vaak de grenzen van het fatsoen ver achter zich gelaten. Zoals Iljo Keisse opmerkte in Vive le Vélo is het onmogelijk als onderwerp van persoonlijke aanvallen om dit altijd buiten te sluiten. Dat Evenepoel zelf, zijn manager en ploegmaats dit aankaarten is echt het probleem niet…

8
Laura 13 september 2022 om 15:16

Precies mijn gedachten ook

0
de adelaar 13 september 2022 om 09:47

Ik denk ook dat hij een Gilbertje doet… en een zegen voor de Belgische Equipe. Remco gaat op pakweg 50 KM weg om een solo er uit te persen tot aan de meet op het WK. Ik zie niet veel ploegen behalve die van Italië en Nederland en Denemarken en Engeland in staat om een goede achtervolging in te zetten. Slaagt hij dan is de wielerkoning van 2022. Zoniet dan zit Wout in een zetel en heeft eens geen achtervolgingswerk in te zetten en spaart dus mooi uit voor de finale. Australië zal ook wel een duit in het zakje doen dus ik zie maar 4 frisse mannen in de finale . Pogi, Wout, Matje en Matthews. En vergeet ik bij nog Grimay. Dat wordt hopelijk Evenepoel dus( wat ik echt een stunt zou vinden) en anders een mooie finale met de genoemde heren

0
Explorer 13 september 2022 om 09:58

Ik denk dat Poeleke en Pocagar Evenepoel niet zomaar laten rijden, en het wk rondje is niet echt in het voordeel van Evenepoel. Maar goed hij mag ons verrassen.
Ik denk idd dat het een sprintje wordt met een selectieve groep en daarin acht in Remco kansloos.

0
Lalsacien 13 september 2022 om 13:33

Ook de Fransen zullen Madouas dan meesturen.

0
Marlin 13 september 2022 om 15:08

Een Gilbertje doen zoals in 2011 klopt alvast niet. Gilbert presteerde niet meer op het einde van zijn wonderseizoen. Het vlakke WK was er een voor sprinters. Het werd dan ook de verwachte massasprint, gewonnen door Cavendish. Nadien kwam Gilbert er niet aan te pas in Lombardije. Ik denk dat Lefevere verwart met het volgende seizoen 2012. Maar dat seizoen presteerde Gilbert allesbehalve…. tot op het einde van de Vuelta. Toen won hij nog twee ritten ….. om nadien op het WK iedereen aan gort te rijden op de Cauberg.

0
Wheely 13 september 2022 om 09:51

Een Gibertje doen… Patje durft! Gaat Remco dan ook zijn haar bleken?

1
Limal 13 september 2022 om 10:02

Vanaf nu rijdt hij rond met rood haar, in de hoop het ooit roze of geel te kunnen verven. Regenboogkleuren zou ook nog kunnen.

3
Maillot à Pois 13 september 2022 om 10:06

Dat mag vast niet van Oumi (en gelukkig maar)

0
Wheely 13 september 2022 om 10:10

Rood staat hem wel goed moet ik toegeven. Oumi ook trouwens!

3
Gelei 13 september 2022 om 09:53

Rijdt Evenepoel eigenlijk nog na het WK? Ik heb daar nog niets over zien passeren.

0
simon_dl 13 september 2022 om 09:57

Zijn trainer zegt in HLN dat dat niet de bedoeling is. “Seizoen is sowieso al geslaagd.”

0
Maillot à Pois 13 september 2022 om 09:59

Le Soir heeft vorige week gemeld dat hij beslist had geen Lombardije te rijden. Maar blijkbaar geen uitgemaakte zaak dan, als ik hierboven lees wat PatLef gezegd heeft.

0
vevie 13 september 2022 om 10:11

Gewoon afronden na het wk en vol richten op de Ardennen klassiekers en de Tour.

0
Melkzuur 13 september 2022 om 10:16

Lombardije staat niet op de planning, maar ik kan me voorstellen dat dat kan veranderen als hij nog steeds erg goed zou blijken te zijn tijdens de wegrit. Niet dat ik die kans groot acht, want hij was al in topvorm eind juli (San Sebastian) en het houdt ooit eens op natuurlijk.

0
dakraamflats 13 september 2022 om 10:23

Quickstep had natuurlijk helemaal geen goede Vuelta ploeg. Remco deed het praktisch in z’n eentje, was gewoon te sterk. Al had Jumbo met Roglic waarschijnlijk in de laatste dagen alles nog aan gort gereden. Als Remco zich zo blijft ontwikkelen, moeten we maar hopen dat ie bij een zwakke ploeg blijft, anders gaan we saaie (voor de neutrale kijker) jaren tegemoet.

-6
Poeksel 13 september 2022 om 10:29

Denk je echt dat Vingegaard/Roglic en Pogacar/Ayuso kansloos zijn tegen Remco+sterke ploeg?

3
Remco Lover 13 september 2022 om 10:57

Iedereen is kansloos tegen Remco.

-4
Massimo Bataille 13 september 2022 om 11:02

Dat de Quickstep-ploeg niet zo goed was als de TdF Jumbo ploeg is wel duidelijk.
Toch hebben ze het goed gedaan en waren Van Wilder/Vervaeke telkens lang aanwezig.

Dat Roglic wel eventjes zou terugkomen zonder zijn valpartij geloof ik ook niet. Uiteindelijk heeft Roglic bergop slechts 1 keer Mas gelost. Aangezien REV (gemakkelijk?) Mas kon volgen in de laatste week, zie ik Roglic niet zomaar 1m20s inhalen op REV (aangezien die al nauwelijks Mas kon lossen).
Wel zou Roglic het meer geprobeerd hebben dan Mas ( en daardoor ook misschien op een counter gelopen zijn).

En uiteindelijk is het nog altijd de kopman die het moet doen. Hoe beter omringt hoe gemakkelijker natuurlijk, maar zoals Pogacar zijn eerste tour won is ook mogelijk natuurlijk.
Er zal altijd iemand op kop rijden en het is gewoon kwestie van volgen en op het juiste moment je inspanning doen. Los van het aantal ploeggenoten rond je

2
Stabanger 13 september 2022 om 12:03

waarschijnlijk niet of waarschijnlijk? jaja, wie zal het zeggen?
Feit is dat Remco, Roglic in 3 keer op meer dan 2 minuten gereden heeft en Roglic slecht een keer 16 en een keer 46 seconden pakte.

1
hjjanssen1973 13 september 2022 om 10:26

PATLEF is in vorm, net als REMLEV! Ik denk dat REV inderdaad tot en met Lombardije zal blijven knallen. Hij heeft ons allemaal verrast met zijn prestatie deze Vuelta. Wat een vooruitgang heeft hij geboekt, met name psychisch vermoed ik. En nog steeds zo jong. Wat een talent!

-1
Veloburto 13 september 2022 om 10:32

Mooi voor Patrick om op deze manier alle criticasters de mond te snoeren. Iedereen is altijd tegen hem, terwijl hij echt heel goed is

0
Klootje Kriekeljon 13 september 2022 om 10:39

Misschien fuseren met Jumbo, aangezien de FIOD bij ome Frits op bezoek is.

0
Romāns Vainšteins 13 september 2022 om 10:34

Terecht zijn gram halen van Lefevere, het allemaal niet met deze ploeg en het kan dus wel. Helder. Wat Evenepoel betreft ga ik er toch van uit dat het na het WK vakantie vieren wordt, misschien wel in Lombardije, mooiste seizoen is de herfst daar.

-2
odiel 13 september 2022 om 11:00

Go, Patrick! Opnieuw de nagel op de kop…

Ik heb trouwens net nog eens de voorbeschouwing op het algemeen klassement in de Vuelta herlezen. Best grappig!

1
Marlin 13 september 2022 om 11:09

Dat doe ik altijd. De voorbeschouwing herlezen van een grote wedstrijd, en de reacties daarop van onze WF-wielerkenners. Om je te bescheuren…. Voor alle duidelijkheid. Ik vergis mij ook soms. Zo had ik ook niet verwacht dat na zijn vroege vorm in de Clasica, Evenepoel het drie weken in de Vuelta zou uithouden. Maar dat was dan zuiver op basis van (misschien) een verkeerde sportief-technische analyse. Die ik nu moet bijstellen. Maar ik heb nooit getwijfeld aan zijn potentieel en de mogelijkheid om later eens een grote ronde te winnen. Terwijl de vele negatieve reacties vooraf (en zelfs na bewezen prestaties) van een aantal WF-volgers vaak gebaseerd zijn op afkeer en haat.

3
Romāns Vainšteins 13 september 2022 om 11:43

Oh? Ik hield het wél voor mogelijk.

1
Sjonge Jonge 13 september 2022 om 12:07

Ik lees ook nog altijd jouw reacties terug over de verschrikkelijk slechte tactiek van TJV in de laatste Tour, tranen lopen over mijn wangen van het lachen…..

2
Marlin 13 september 2022 om 15:27

Sjonge jonge. Je zit er, nog maar eens, totaal naast.
Die ploegtactiek zou ook verkeerd geweest zijn, zoals in de Dauphiné. Met een eerste kopman Roglic die al een paar jaren op de terugweg is, zonder dat de ploegleiders van Jumbo dat willen (toen wouden) inzien. De teloorgang van Roglic hebben we nogmaals kunnnen vaststellen in de Vuelta, waar hij godbetert door Evenepoel een paar maal losgereden werden en belachelijk gemaakt werd in de tijdrit.

Ik heb gesteld dat de in de Dauphiné gevolgde ploegtactiek, in de Tour en tegen Pogacar tot een fiasco zou leiden. Ik heb voor de Tour ook gesteld dat Pogacar individueel de betere was, maar wel kon geklopt worden indien Vingegaard en Roglic, evenwaardig, Pogacar om beurten zouden aanvallen. Waarbij de zwakste van de twee (Roglic in mijn opinie) zich nadien ten dienste moest stellen van de sterkste. Daarom was de val van Roglic tijdens de kasseirit een zegen voor de ploeg. De persoonlijke (maar onhaalbare) ambities van Roglic waren door het tijdsverlies en de hinder na de val, niet meer realiseerbaar. Waarop Jumbo de door mij vooropgestelde tactiek toegepast heeft, o.a. in de aanloop naar de Granon. Roglic kon nog net genoeg zijn steentje bijdragen om ook samen met Vingegaard de stelling van Pogacar aan te vallen. Wat tot het ineenstorten van Pogacar geleid heeft. Hoewel ik geen fan ben van Jumbo-Visma, heeft de tactiek van die ploeg, na de val van Roglic, me wel plezier gedaan. En mij gelijk gegeven ook.

2
De Naaktslak van nigtevecht 13 september 2022 om 11:12

Is zijne eminentie weer tegen de molens aan het vechten?

-1
peervaneynthoven 13 september 2022 om 11:33

Typische reactie van een misselijke vent die altijd zijn gelijk wil halen en altijd eerst naar anderen wijst.Sinds de omerta over doping in zijn eigen ploegen,het doodzwijgen en ontkennen,maar vooral zijn houding,gedrag en uitspraken over/tegen Groenewegen,voor mj een absolute kinkel.

-1
Klein Verzet 13 september 2022 om 11:37

Agut, de hoofdbaas van de wolvenbende moet ook weer zo nodig iets zeggen. Was ie dronken, had ie een hypo, of was ie gewoon niet te verstaan? De Belgische media hebben geen enkel kritisch vermogen. Nooit werd PL aangesproken op z’n dopingverleden, maar erger is dat hij überhaupt nog bij TV-praattafels mag aanschuiven, na alles wat er over hem bekend werd in Het Scheldepeloton.

-6
Limal 13 september 2022 om 11:43

Ik zie dat je fan bent van de man. Hier kan je genieten van het volledige gesprek:
https://sporza.be/nl/2022/09/12/lefevere-wat-mij-betreft-zal-het-voor-evenepoel-volgend-jaar-d~1663010105344/

1
Ton van Wieringen 13 september 2022 om 14:49

Remco verdient een nieuwe ploeg. Weg bij Lefevere !

-1
jooprioolpijp 13 september 2022 om 11:40

Lefevere maakt het weer lekker zwart-wit. Ook na de Vuelta denk ik niet dat QS de ideale ploeg is om een grote ronde mee te winnen, maar als de kopman sterk genoeg is in verhouding tot de tegenstand, kan het prima. Dan kun je namelijk in elke ploeg een grote ronde winnen. De vroegere Froome had ook in z’n huidige ploeg een ronde kunnen winnen. Ook deze Vuelta. Ik verheug me op de volgende ronde waarin alle ploegen op volle oorlogsterkte aan de start staan.

2
Mooie Sjors 13 september 2022 om 11:51

Jumbo-Visma had dit jaar ook wel alles. Een superkopman en een superteam. Vingegaard ziet het bestaan als Deense wielergod blijkbaar al niet echt meer zitten, Roglic is tegen dan bijna 34 en als Wout de Tour overslaat moet je hopen dat er een nieuwe kapitein van dat niveau opstaat.

Pogacar zal volgend jaar wel afgetraind als een beest terugkomen, maar Evenepoel wordt ook nog altijd sterker. Die is van heel ver moeten terugkeren na zijn ravijncrash. Rijdt in LBL en CSS alles naar de vaantjes en won de Vuelta ook vrij makkelijk. Kan zomaar nog wat dichterbij Poga komen, hij is nog jong en er maniakaal mee bezig. Wie kan zijn waardes trappen en wat weegt hij? Stuk lichter nog dan Pogiboy.

1
Fast Freddy 13 september 2022 om 11:48

Alhoewel het een nare man is, moet ik ‘em gelijk geven dat Evenepoel als een andere renner terug is gekomen van zijn laatste hoogtestage.

1
FDJ 13 september 2022 om 11:56

Groot contrast met Zwitserland, Tirreno en Baskenland inderdaad. Want hij wil hier nu heel stoer de criticasters de mond snoeren, maar wat hij vooralsnog had laten zien wees niet op een winst in grote ronde.

Hij won kleinere rondjes met een tijdrit en had met de Ronde van Polen een eindwinst in een grote ronde, maar verder met een 4e plaats in Baskenland en 11e in Zwitserland en Tirreno zie je niet gelijk de potentie van een grote rondewinnaar zitten.

2
Stabanger 13 september 2022 om 12:07

Panache, aka "Remco zit aan zijn plafond" en "Quickstep kan geen ronderenners opleiden.",

al 3 dagen in geen velden of wegen te vinden.

Baha afgunst komt als een boomerang terug in z'n smoel.

-6
Panache 13 september 2022 om 13:09

Ik herinner mij toch dat ik Remco uitgebreid gefeliciteerd heb. Speciaal voor jou licht ik mijn reacties van zaterdag en zondag nog eens uit. Zand er over of wil je er liever in blijven hangen?

“Sluit ik mij ook bij aan. Belgische wielervrienden gefeliciteerd en natuurlijk Remco Evenepoel gefeliciteerd. Ik had gedacht dat Remco zich zou ontwikkelen zoals we dit jaar zagen tot juni: een steeds explosievere eendagscoureur, een man voor de klassiekers. Met hard werken heeft Evenepoel een ongekende progressie gemaakt in het ronderenner waarbij talent en werklust samen kwamen. De beloning met deze eindwinst is dan ook volledig verdiend.”

“Ik denk dat het fair is Evenepoel nu al tot de wereldtop te rekenen. Wie zullen er dit seizoen niet met hem van palmares willen ruilen? Dan kom ik op slechts twee namen: Pogacar en Vingegaard. Daar komt misschien de wereldkampioen nog bij. Dan hoor je bij de absolute top van 2022.”

“Ik denk zeker dat Evenepoel sportief gezien respect heeft afgedwongen bij de critici (in ieder geval bij ondergetekende). Het viel mij op dat hij stapje voor stapje steeds sterker werd in het eendaagse werk en dat de klassementen (Tirreno, Baskenland, Zwitserland) tegenvielen vergeleken met 3-4 jaar geleden. Ik ging er dan ook van uit dat zijn uitgesproken droom (alle drie de grote ronden winnen) zou worden ingeruild. Maar deze zomer heeft er een transformatie plaatsgevonden en de gemaakte stap qua ronderennen is ongelofelijk groot. Dat kan alleen maar door hard werken, een plan, dat plan uitvoeren, nog harder werken en vrijwel alles opzij zetten. Dus ja: sportief gezien alle respect en een grote prijs om trots op te zijn.”

7
Maillot à Pois 13 september 2022 om 13:34

@stabanger
Nu hoop ik dat jij niet van de radar verdwijnt. Een reactie zou je wel sieren.

1
Marlin 13 september 2022 om 15:34

Wel Panache, kan je dan ook de vele andere reacties van jouzelf hier publiceren. Waarbij de teneur van je boodschappen totaal anders was.
Die ene fake positieve reactie kwam er pas na de overwinning van Evenepoel, ook nadat hij door alle analisten en de internationale pers bejubeld werd.

0
Maillot à Pois 13 september 2022 om 16:00

@Marlin
Dat Panache zeer kritisch is geweest omtrent Evenepoel weet elke volger hier wel, dat is niet het punt. Het ging erom of hij na de Vuelta van de radar verdween.
Niet dus, hij heeft Evenepoels prestatie ruimschoots naar waarde geschat.
Jij noemt zijn reactie fake, mij lijkt hij oprecht en ik noem hem matuur.
In elk geval matuurder dan jouw borstklopperij. Je hebt nochtans al vaak genoeg reacties gepost die er grandioos naast zaten, net als de meesten van ons. Maar als je dan toch altijd over de hele lijn gelijk hebt, meng je hier dan niet meer onder de onbenullen en bied je tactisch vernuft aan bij een WorldTour ploeg van je keuze.

2
Panache 13 september 2022 om 16:56

@Marlin, uiteraard klopt het dat ik kritische Evenepoel berichten heb getypt. Qua sportieve mogelijkheden heb ik hem onderschat, kritiek op randzaken staat dan weer los van sportieve prestaties. Ik wil wel rechtzetten dat een positief bericht voor de show is geplaatst toen de overwinning al binnen is, getuige bijv. onderstaande berichten. Je vindt van mij zowel negatieve, neutrale en positieve Evenepoel berichten. En Maillot à Pois dank voor de ondersteuning.

30 juli "Evenepoel heeft goede stappen gezet in zijn interviews. "Laat ik het zo zeggen; het hoofddoel is om een rit te winnen. Alles wat dan in het klassement lukt, is extra" klinkt toch veel realistischer en respectvoller richting de concurrentie dan vanaf de bank "Ik zag mezelf in het wiel van Dennis op weg naar Giro-zege rijden". Kortom: goed ontwikkeld. Het interview is zonder de grootspraak ook diepgaander over de trainingen, de doelen en de concurrentie, dit is interessanter om te lezen. Ben benieuwd of Quickstep de knowhow heeft om dit toptalent te begeleiden in het rondewerk zoals Ineos en TJV dat kunnen. Gevoelsmatig ontwikkelt Evenepoel zich in eendaagse koersen, qua explosiviteit en verder binnen het tijdrijden. Deel 1 van het seizoen hintte daar ook op. Wat ook kan is dat deel 1 van het seizoen in het teken stond van Luik en dat er wel degelijk stappen zijn gemaakt in duurzaamheid (en dat zullen we dan zien deze Vuelta). Qua echt steile muren valt de Vuelta dit jaar reuze mee, dat is alvast een voordeel. En het kaf wordt pas van het koren gescheiden vanaf etappe 12 en 15. Twee weken hoog in het klassement meedoen zie ik wel gebeuren, die laatste week is voor iedereen een vraagteken. Hij heeft er alleszins hard voor gewerkt dus als het lukt in die 3e week bovenin mee te draaien dan is het volledig verdiend.

24 augustus "Zoals jullie weten ben ik geen Remco fan, met name omdat hij zo jong al zo goed was (ik supporter meer voor de underdog), daarnaast houd ik niet van hypes. Maar tijden veranderen. Enerzijds door buitenaardse prestaties van Roglic, Pogacar en een ultrasterke Vingegaard in de Tour, maar anderzijds door fabelachtige klassieke zeges van Remco Evenepoel in San Sebastiaan en Luik (terwijl zijn echte droom in het klassementswerk ligt). In een paar jaar tijd ontstaat er dus een nieuwe situatie waarbij Evenepoel vanuit de nieuwe Merckx een metamorfose ondergaat naar DE uitdager zijn van de gevestigde orde. In feite is Evenepoel nu de underdog en de renner die met knetterhard trainen en een iets economischere manier van koersen probeert aan te haken bij de top ak-mannen. Of hij de stap weet te zetten weet ik niet, maar het zou goed zijn voor het wielrennen als Evenepoel lang stand kan houden bij de beste vijf. Immers heeft hij een andere benadering van koersen, een geheel eigen stijl en hoe meer variatie hoe leuker het is voor ons toeschouwers."

1
jobidon 13 september 2022 om 12:08

Heeft zich de afgelopen 25 jaren niet anders gefocust dan op de klassiekers. Uran en Mas zijn bij zijn ploeg opgestapt omdat deze niet in staat was een grote ronde te winnen. Er zullen versterkingen moeten komen voor het rondewerk anders vrees ik dat QS bij de grote rondes waar wel alle toppers aanwezig zullen zijn geen rol van betekenis zal kunnen spelen.

1
VespavanBern 13 september 2022 om 13:12

Helemaal eens. Lefevere impliceert alsof hij, nadat critici stelde dat DQS op dat moment geen sterke klassementsploeg was, hij dat nu wél voor elkaar heeft gekregen. Dat slaat natuurlijk nergens op. Evenepoel die vooral door een geweldig ftp/kg eigenhandig de Vuelta wint, waarin Roglic uitvalt, is uiteraard compleet wat anders dan een Giro met een stelvio rit daarin winnen.

-1
Limal 13 september 2022 om 13:16

Urán had in de Giro van 2014 naast sprinter Petacchi als ploegmaats Keisse, Vermote, Serry, Poels, Serge Pauwels, Brambilla en De Gendt. Dat team was dus hoofdzakelijk gebouwd rond Urán en ze werden niet voor niets tweede in het ploegenklassement.

Más had na zijn goede Vuelta van 2018 wellicht het kopmanschap verdiend in de Tour (of op zijn minst een andere GR) van 2019, maar toen was Alaphilippe er de absolute ster met twee overwinningen + meerdere ereplaatsen in ritten én een 5e plaats in het AK. Dat team was toen trouwens vooral gebouwd rond Viviani.

0
Wieler-Joke 13 september 2022 om 13:04

Dat wist ik al langer dat hij zeer graag de mensen hun ongelijk wil aantonen en dat er dan maandenlang tot vervelens toe in te wrijven bij elk interview. En nadien is hij verwonderd dat iedereen met een kritisch oog naar hem en zijn ploeg kijkt om hem nog eens op zijn bek te zien gaan. Zo blijft die keten lekker rondmalen en daar haalt hij motivatie uit klaarblijkelijk. Jammer maar dat moet hij zelf weten om altijd in die verzuurde keten te blijven hangen.

Als Evenepoel het WK tijdrijden of op de weg wint dan neem ik zeker mijn pet af maar dat lijkt mij nogal ambitieus tegen die mannen die veel frisser zijn. In de wegrit gaan ze hem heus niet solo laten vertrekken (Van der poel en Pogacar zijn wel slimmer dan dat) maar hij kan daar mogelijks wel wat mest maken. Of dit dan in het voordeel van de belgen is betwijfel ik weer ten zeerste want als het even hard gaat blijven enkel Evenepoel en Wout over en stemt iedereen zijn koers op Wout af waardoor iedereen in die kopgroep kan winnen buiten Van Aert.

1
jan jansen 13 september 2022 om 13:41

Hoe gaat het nu met onze dorpspastoor en zijn leken?
Want wij missen zijn wekelijkse preken.

Over Remco en zijn vele dwaalwegen als renner
En de dorpspastoor fungeert dan als een ervaren kenner

Als iemand die weet………
Remco is een valse profeet

Is de dorpspastoor misschien van zijn geloof gevallen
Door de vele goede uitslagen van Remco zonder talle

Misschien moet hij ons iets opbiechten ten lange leste
Remco is de beste

Hup Remco

4
jooprioolpijp 13 september 2022 om 15:19

Zowel Michelangelo als de dorpspastoor
zijn in therapie en dus afwezig, naar ik hoor,
zodat hij (of zij) niet zelf zeggen kon:
"Remco toonde vorm en durf
en is niet alleen de beste smurf
maar ook de eerste die de Vuelta won."

2
Joop Zoetemelk 13 september 2022 om 13:57

Er zijn zoveel renners die een grote ronde gewonnen hebben waarvan iedereen aangaf, die gaat hem nooit winnen.

Oscar Pereiro Sio (in de tour alle ballen op hem ingezet, voor gevoel vooraf)
Het was een top 10 kandidaat.

Ik zie hem nog altijd niet heel gemakkelijk de tour winnen of er moeten 3 tijdritten inzitten en slappe hap bergen.
Niet omdat de beklimmen zo moeilijk zijn, maar de vorm van de beste renners is er dan vaak wel.

0
kleomantre 13 september 2022 om 14:57

Pat is al op leeftijd en misschien maakt hij het nooit meer mee, heeft hij het in ieder geval kunnen zeggen.

0
RJV 13 september 2022 om 15:29

Tot zondag was dat ook zo. Niks mis mee. Hij zal altijd in de verdediging duiken. Wat is het een nare man.

-1
Marlin 13 september 2022 om 15:47

Best mogelijk dat Evenepoel nooit de Tour wint, of zelfs nog een andere grote ronde. Nog steeds geen schande. Hij heeft wel al die ene grote ronde gewonnen. Iets wat door nogal wat verzuurde WF-volgers als onmogelijk bestempeld werd. Het zou zeker niet kunnen met de huidige renners van Lefevere, volgens dezelfde onbenullen.
edit wf: niet doen

Een enkele stelt nu zelfs dat de ploeg van Lefevere niet bijgedragen heeft tot de overwinning van Evenepoel, dat Evenepoel het alleen tot stand gebracht heeft. Wat natuurlijk totaal in tegenspraak is met eerdere reacties. Waarbij gesteld werd dat Evenepoel niet in staat was om een grote
ronde te winnen. Nu wint die Evenepoel dus zonder (geschikte) ploeg. Alleen, tegen super rondeploegen als Jumbo-Visma, Emirates en Movistar. Il faut le faire.

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone