Lefevere en Contador voeren serieuze gesprekken

dinsdag 22 september 2009 om 10:48

Hoewel Alberto Contador nog een jaar door moet bij Astana, lijkt hij er zelf het liefst zo snel mogelijk weg te willen. En dus is het zoeken naar en ploeg die met een zak geld zijn contract afkoopt. Caisse d’Epargne wilde dat niet, Garmin en Liquigas volgens de geruchten wel, maar Quick-Step blijkt nu de meest serieuze kandidaat. Maar ook die ploeg heeft niet het geld om een contract af te kopen.


Eerder werd nog gemeld dat Contador in het afgelopen weekend de knoop door zou hakken, maar daar is niets van gekomen. Wel heeft hij goed contact met Quick-Step. “Ons laatste contact dateert van vrijdag en de gesprekken zijn erg concreet”, hoort Het Nieuwsblad uit de mond van Patrick Lefevere.

“We hebben permanent contact. Ik heb al twee keer onderhandeld met de manager van Contador. En ik heb al twee gesprekken gehad met Contador zelf. Op dit moment is weinig mogelijk.” Dit ziet Lefevere in de toekomst nog wel veranderen. “Het is afwachten wat de UCI doet met de Pro Tour licentie van Astana. Als de licentie niet wordt verlengd, bieden zich mogelijkheden aan.” 20 oktober is de datum die hiervoor in de gaten gehouden moet worden, en dat duurt dus nog wel even.

Heeft Quick-Step nog wel genoeg geld voor zo’n klassementstroef en eventuele knechten? “Voor een renner van zijn niveau wil elke sponsor een inspanning doen. Ik reserveer in mijn ploeg ook vijf plaatsen voor renners die hij wil hebben. Het eendagswerk blijft ook in de toekomst belangrijk. Waarom zouden we niet op twee sporen kunnen rijden? Dat deden we dat vroeger met Mapei toch ook?”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.