Lefevere bevestigt vertrek Sam Bennett: “Ik heb niet zoveel geld als bepaalde gasten”

zondag 9 mei 2021 om 12:16
Lefevere bevestigt vertrek Sam Bennett: “Ik heb niet zoveel geld als bepaalde gasten”

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step raakt met Sam Bennett nog een belangrijke pion kwijt. Dat laat teammanager Patrick Lefevere voor de start van de tweede Giro-etappe weten in gesprek met WielerFlits. Beide partijen komen er op financieel vlak niet uit.

De Ierse sprinter rijgt momenteel de zeges aaneen voor Deceuninck-Quick-Step, maar van een perfect huwelijk is blijkbaar geen sprake. Volgens Lefevere zijn de financiële eisen vanuit het kamp-Bennett te gortig. “Hij wil niet weg, maar ik heb niet zoveel geld als bepaalde gasten”, laat de Belgische teambaas weten vanuit Italië, waar hij is om de Giro d’Italia te volgen.

“Vroeger moest ik twee dagen onderhandelen tijdens de Tour de France, nu ben ik twee dagen belegerd geweest door managers. Ik moest van meeting naar meeting. Of het puur een geldkwestie is? Dat moet je aan hem (Bennett, red.) vragen, dat wil zijn manager misschien”, aldus Lefevere. Voor de teammanager is de deur nu definitief dicht.

Geen weg terug 
“Ik ben op een bepaald moment niet meer te overtuigen. Dan heb ik de knop omgezet. Het feit dat dit soort renners vertrekken, is het leven. Ze moeten als profs zoveel mogelijk geld verdienen. Maar kijk naar de spurters die bij ons vertrokken zijn. Sommige renners komen te voet terug naar onze ploeg.”

De 30-jarige Bennet tekende eind 2019 een contract bij de formatie van Lefevere en boekte sindsdien veertien profzeges. Vorig jaar kroonde hij zich met twee etappeoverwinningen en de groene trui tot sprintkoning in de Tour de France. Dit jaar was Bennett al goed voor zeven zegeruikers. Afgelopen woensdag en vrijdag was hij nog succesvol in de Volta ao Algarve.

Lefevere liet zaterdag in zijn vaste column voor Het Nieuwsblad al weten dat ook João Almeida de ploeg zal verlaten aan het einde van het seizoen. Dat de contractonderhandelingen moeizaam verliepen, wisten we al. Lefevere: “Zijn manager heeft redelijk weinig respect getoond in de onderhandelingen.”

Dit artikel delen:

95 Reacties

Kosmonaut 9 mei 2021 om 13:02

Bennett komt dus volgend jaar amper meer vooruit. Benieuwd welke subtopper zich dan volgend jaar bij Pat gaat ontpoppen als snelste ter wereld (na Stroetinga).

Marik 9 mei 2021 om 13:03

De beide Van Poppels pakken volgend jaar alle winstpunten voor Ome Pat.

evelineroos 9 mei 2021 om 13:07

Arvid de Kleijn

Wheely 9 mei 2021 om 14:16

Dylan Groenewegen!

RidderSchwobin 9 mei 2021 om 13:07

“Sommige renners komen te voet terug naar onze ploeg.”

Leuke sneer naar Cav toe…

Pietspeed 9 mei 2021 om 13:11

Mwah, valt wel mee. Als je cavendish z’n prestaties van de laatste jaren bekijkt, mag hij toch wel blij zijn om voor ome Pat te mogen rijden.

Glorious 9 mei 2021 om 13:10

Patrick show. Bah

Romāns Vainšteins 9 mei 2021 om 13:12

Lefevere voelt altijd goed aan wanneer een persoonlijk plafond bereikt is. Dit wordt de volgende in de rij. Overigens zijn de losse 'bwlegh Lefevere' opmerkingen onderhand motregeldruppeltjes geworden qua impact, overheenleesbare commentvulling.

Theo H 9 mei 2021 om 13:26

Tja, deze site en haar reacties blinken vooral uit in een doorlopende herhalingen van zetten. Het zal een goede afspiegeling zijn van de gemiddelde wielerfan, maar of je daar trots op moet zijn…. Als je probeert objectief te zijn, mag je constateren dat Lefevere inderdaad wel heel vaak op juiste moment afscheid neemt van renners. Hij heeft ten opzicht van andere ploegen zeker budget genoeg, maar blinkt uit in het optimaal investeren van zijn middelen. Ik ken op dat gebied geen gelijke in het peloton, meerderheid van de ploegmanagers blinkt vooral uit in het goed kunnen uitgeven van hun budget.

Gebruikersnaam 9 mei 2021 om 13:13

Waarom iemand halen? Gewoon Jakobsen.

Wheely 9 mei 2021 om 13:38

Gewoon Boef.

Patrick1987 9 mei 2021 om 13:16

Iedereen loopt wel weg bij die droeftoeter van een Lefevere!

Pietspeed 9 mei 2021 om 13:19

Sagan en DQS rijden specialized jaar en dag. Als Pat met Sagan een soort van 2e jeugdverhaal kan schrijven voor relatief weinig centen, zal hij dat niet nalaten. Kijk naar Froome, rijdt verlopig nog geen deuk in een pak boter, maar zijn marktwaarde is kennelijk nog gigantisch.

Vergeet bovendien niet wie het echt voor het zeggen heeft bij DQS :

http://www.etixx-quickstep.com/nl/team/board/

fietsvriend 9 mei 2021 om 13:24

Klinkt op zich logisch idd. Sagan zal vast wel opleven bij DQS, blijft zijn fietsensponsor trouw, aanwinst voor het voorjaar sowieso als uithangsbord.

Geloof overigens dat Viviani wel terug zou willen naar DQS (zei Theo Bos in in het wiel).

Panache 9 mei 2021 om 13:57

Froome onder contract ging niet om een commerciële waarde, maar om prestige.

assen 9 mei 2021 om 13:20

DQS heeft een laag budget. Maar de ploeg is qua renners het beste van het profpeleton. Ik vind het al onbegrijpelijk dat ze onderdak kunnen bieden aan al die wereldtoppes, met zo’n laat budget. Meer dan logisch dus dat er een aantal toppers vertrekken.

dikkechaap 9 mei 2021 om 13:26

Tja, als je een top 6 budget van de WT laag vindt dan is het inderdaad bijzonder.

S. Morgenstern 9 mei 2021 om 13:28

DCQ doet voor hooguit drie ploegen echt onder qua budget. Daarachter zitten ze in de top.

LB108 9 mei 2021 om 15:40

Eerder zo dat als je Evenepoel, Loulou en Asgreen meer betaald dan andere ploegen zouden doen, moet je op anderen wel gaan besparen..

Panache 9 mei 2021 om 13:21

Soms passen de stukjes niet meer in elkaar, kan gebeuren en is ook niets mis mee.
Maar waarom heeft Lefevere dan toch steeds die onplezierige neiging om zijn eenzijdige/subjectieve kant van het verhaal in de publiciteit te brengen? Schuld en onschuld is hier helemaal niet van toepassing, dus met het vingertje wijzen naar kamp Bennett (zij hebben het verpest) is gewoonweg kinderachtig.

peervaneynthoven 9 mei 2021 om 13:24

“Hij wil niet weg, maar ik heb niet zoveel geld als bepaalde gasten”,”Sommige renners komen te voet terug naar onze ploeg” .”Zijn manager heeft redelijk weinig respect getoond in de onderhandelingen.”
Kijk eens in de spiegel “gast”.En als je anderen “weinig respect” toedicht al helemaal.
Houdt je snavel een keer man, zeurkous.

Mac-S 9 mei 2021 om 13:34

Bennett wil naar de Tour, dat gaat volgend jaar niet meer bij DQS, want die gaan dan met een klimploeg rond Ala en Remco.

Murcia 9 mei 2021 om 13:41

Dit bericht verrast mij niet, Patrick weet altijd prima wanneer hij afscheid moet nemen van renners. Bij Viviani en ook Gaviria wist hij dat het werk van de sprintknechten in zijn ploeg net zo belangrijk is als de afmaker en als ze dan aanbiedingen krijgen van andere ploegen is het voor hem makkelijk om te zeggen, voor jou vind ik wel een vervanger.
Nu heeft hij veel geld uitgegeven voor zijn prioriteiten, Remco, Kasper en Julian en dan moet je ook toppers laten gaan.
Het hoeft alleen niet op de manier waarop je de andere partij als onbetrouwbaar en geldwolven afschildert. Houd het gewoon bij een statement waarop je zegt dat je trots bent op de bereikte resultaten met elkaar, dat je er helaas niet bent uitgekomen en wens hem veel succes.

antilek 9 mei 2021 om 14:02

Gewoon doorgaan hoor met getutoyeer. Die zogenaamde halfgoden kennen je niet eens.

reusjen 9 mei 2021 om 14:33

antilek, je tutoyeert in je eigen post ook, of mag het dan wel?

IlPirata 9 mei 2021 om 13:44

Waarom ‘gooit’deze man toch altijd alles in de pers. Zoveel ervaring, misschien wel daarom.

antilek 9 mei 2021 om 13:46

Ook hij vlucht voor het dictatoriale bewind van Kim Jong Lefrevel

Edwin Jansen 9 mei 2021 om 14:18

Nou dan is dat het einde van de winning streak van Sam. Het is inmiddels bijna wetenschappelijk significant met een aantal voorkomens bewezen dat iedere topsprinter die bij Lefevre weg gaat daarna niet veel meer klaarspeelt. De lijst is inmiddels aardig lang.

Wss zijn we volgend jaar weer een volle revival van Jakobsen! Laten we hopen dat Lefevre dat aan durft.

En natuurlijk wil Elia terug! Wie niet!

harryjohan71 9 mei 2021 om 16:23

Bennett was al een topsprinter voor hij bij DQS kwam.

Jungle Man 9 mei 2021 om 14:23

Komt op mij over als een vorm van door selecteren

Wheely 9 mei 2021 om 14:27

Patrick wil Bevin.

LB108 9 mei 2021 om 14:34

Laporte zie ik dan eerder als vervanger..
Maar zo heeft Pat wel voor iedere vertrekker een uitleg..
Bennett dit, Almeida dat, wat is het dan bv. met Cavagna,…

HF2013 9 mei 2021 om 14:45

Afgelopen twee seizoenen met plezier naar de sprinttrein met Bennett als afmaker gekeken, maar niet zo gek dat er keuzes gemaakt moeten worden.
Zou vreemd zijn als QS de beste klassiekerploeg, de beste sprinttrein en straks de beste rondeploeg van het peleton heeft met die 'paar' centen van Lefevre. (Gewoon één vd hoogste budgetten)

Beste ronde ploeg hebben ze uiteraard (nog) niet, maar met Evenepoel zal je toch ook daarin moeten investeren.
Ineos en Jumbo hebben al laten zien dat klasbakken in het klassiekerwerk daar best iets in kunnen betekenen.

Marco Willems 9 mei 2021 om 14:51

Tja dat soort dingen gebeuren he, vind dat PatLef de juiste prio’s heeft gesteld met Evenepoel, Flippie en Asgreen. Kunt niet de hoofdprijs blijven betalen. Contract Hodeg loopt ook af geloof ik?

Ben benieuwd wat daardoor terugkomt. Kanter/Meeus proberen topsprinter van te maken. Zou het ook zeker bij Merlier proberen. Doet niet veel onder voor Ewan en Bennett qua snelheid maar positioneren is nog een heel ding voor hem(en dan is Morkov ideaal!)

Scott Sunderland 9 mei 2021 om 16:45

Het is vooral een rekensommetje hoor. De marktwaardes van Bennett en zeker die van Almeida zijn gestegen. Alaphilippe en Evenepoel zijn geen goedkope jongens en Asgreen zal een sterk verbeterd contract hebben gekregen. Lefevre kennende zullen ze wel weer met een nieuwe goede sprinter op de proppen komen. Van de gevestigde namen zullen Gaviria en Viviani een optie zijn maar of Lefevre daar interesse in heeft is een tweede. Ackermann wordt aan UEA Emirates gelinkt maar wellicht is hij ook een optie voor DQS qua salaris in plaats van Bennett. Sagan zal te duur blijven. Hij krijgt een enorm salaris bij Bora. Dat gaat hij niet meer krijgen maar hij zal meer vragen dan Lefevre kan bieden. Movistar zal een serieuze optie zijn.

Gebruikersnaam 9 mei 2021 om 18:12

Vraag me af of Patje bereid is om wél een extra centje uit te geven om Morkov te behouden.

Al zijn er al eerder lead-outs vertrokken bij de ploeg en werden die uiteindelijk even vlot vervangen als de sprinter zelf.

Roseboom 10 mei 2021 om 07:03

NB n

S. V. 10 mei 2021 om 10:45

Vast patroon bij Lefevere: Als een renner weg gaat, ligt het altijd aan de renner, dat die zo gierig is, en niet snapt dat Lefevere “niet zoveel geld heeft”, en droog brood moet eten om z’n jongens toch nog te kunnen laten fietsen.
En bijna ieder jaar is het verhaal dat het maar de vraag is of zijn ploeg volgend jaar nog bestaat, want de sponsors stoppen waarschijnlijk, tenminst dat was de afgelopen 20 jaar steeds zo.

Headlines

Materiaalzone

Populair