Leezer: “Solo aankomen is zeer speciaal”

dinsdag 26 februari 2013 om 15:34

tom leezer

foto: Blanco Pro Cycling

Met winst in de zesde rit van de Ronde van Langkawi spoelde Tom Leezer vandaag het slechte seizoenseinde van 2012, met zijn revalidatie na een val in de Omloop van het Houtland, helemaal door. De mooie solo leverde de Noord-Hollander van Blanco zelfs zijn allereerste zege uit zijn profloopbaan op. “Dit gevoel is echt onbeschrijfelijk. Wat een opsteker”, jubelde hij achteraf.

“Eind november vorig jaar startte ik voorzichtig met trainen na mijn zware val op 19 september. Het was lang onzeker of ik de Tour de Langkawi wel zou halen”, vertelt Leezer in een persbericht. “Het was al mooi om Theo naar de zege te helpen, maar solo aankomen is zeer speciaal. Theo zal zich nu wel wat minder schuldig voelen, nadat hij mij de hele nacht wakker hield.”

Voor Blanco was het improviseren na de opgave van Theo Bos. “We besloten ons plan om te gooien en met ontsnappingen mee te gaan”, aldus ploegleider Jeroen Blijlevens. “Het was een lange en loodzware dag, maar in iedere ontsnapping waren we met een of twee man vertegenwoordigd. Veertig kilometer voor de finish sprong Tom met de beslissende groep mee, en hij deed het perfect met zijn beslissende demarrage.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair