Leemreize vierde in Sibiu Tour: “Stiekem gehoopt dat ik voor de winst kon rijden”

maandag 4 juli 2022 om 18:48
Leemreize vierde in Sibiu Tour: “Stiekem gehoopt dat ik voor de winst kon rijden”

foto: Cor Vos (archief)

Gijs Leemreize eindigde vandaag als vierde in de zwaarste etappe van de Sibiu Cycling Tour. De jonge Nederlander moest in de bergrit naar Bâlea Lac alleen Giovanni Aleotti, Harm Vanhoucke en Cian Uijtdebroeks laten voorgaan in de daguitslag.

De maandagetappe in de Sibiu Cycling Tour stond in het teken van het algemeen klassement, met een ruim twintig kilometer lange slotklim als scherprechter. Leemreize wist zichzelf te onderscheiden op de slotklim, maar kwam uiteindelijk net te kort voor de overwinning. “Ik had stiekem gehoopt dat ik vandaag voor de winst kon rijden. Uiteindelijk is vierde dan net niet, maar ook niet slecht. Achteraf ben ik toch niet helemaal tevreden.”

“Op de klim waren er veel aanvallen, maar kwam er niemand echt weg. Toen het drietal wegreed, zat ik net te ver en kon ik niet meespringen. Ik denk wel dat de sterkste drie uiteindelijk voorop zaten. Ik hoop morgen in de klimtijdrit nog een plekje te kunnen stijgen om zo op het podium te komen”, klinkt het ambitieus. Chris Harper was de tweede renner van Jumbo-Visma in de daguitslag: de Australische klimmer kwam als vijftiende over de streep.

Ploegleider Addy Engels was na afloop realistisch. “Het is een mooi resultaat. Je hoopt natuurlijk altijd op net iets meer, maar Gijs zat er heel dicht bij. De drie die ervoor reden waren net iets te sterk, denk ik. Na de Giro d’Italia heeft Gijs een lange break gehad en nu zit hij weer voor het eerst in een etappekoers. Dan is dit gewoon een goede prestatie.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Niek en Bob 4 juli 2022 om 19:47

Mooie finish! Knap gereden van Leemreize, morgen naar t podium en dan een goulash soepje. Bob is daar dol op.

chiller87 4 juli 2022 om 22:24

Je vergist je. We zitten in Roemenië en niet in Hongarije. In Roemenië eten ze ciorba, soort van maaltijdsoep beetje zuur. Na de ciorba nog wat mamaliga met sarmale. Uiteraard voor dit alles starten met een tuica. Wist je dat ze in Roemenië een Pils hebben met een Nederlandse naam. Bergenbier.

Stoeptegel Henk 5 juli 2022 om 09:38

Niet alleen naar het podium, Leemreize kan deze etappe koers nog naar zijn hand draaien. Dit talent uit de Achterhoek rijdt iedereen naar huis in de klimtijdrit.

Borsje 4 juli 2022 om 20:02

Zeker knap gereden maar zat m.i. tijdens de gehele klim al net iets te ver in de groep. Jammer.

Headlines

Populair

Materiaalzone