Lebas wint Tour of Indonesia, Meijers toont zich in slotetappe

vrijdag 23 augustus 2019 om 08:57
Lebas wint Tour of Indonesia, Meijers toont zich in slotetappe

Thomas Lebas - foto: Cor Vos (archief)

De Tour of Indonesia is gewonnen door de Fransman Thomas Lebas. De renner van het continentale Kinan veroverde gisteren al de leiderstrui op de Ijen-vulkaan en wist in de slotetappe zijn tricot te verdedigen. De laatste ritzege ging naar de Australiër Benjamin Dyball, die te sterk was voor Nederlander Jeroen Meijers.

De 33-jarige Lebas begon met een op het oog geruststellende voorsprong van anderhalve minuut aan de slotetappe richting Gianyar. De Fransman moest echter wel bij de les blijven, aangezien de renners in de finale nog twee beklimmingen kregen voorgeschoteld. De renners koersten richting de Gunung Batur, een nog actieve vulkaan bij het Baturmeer op het eiland Bali.

De finale werd ingeluid met de 1699 meter hoge Pura Puncak, terwijl de laatste twee kilometer naar het Batur Geopark ook nog vervelend omhoog liepen. De ritzege ging uiteindelijk naar een solist: de 30-jarige Dyball wist een teleurstellende Tour of Indonesia op te fleuren met een dagzege. Meijers kwam uiteindelijk als tweede binnen, maar wel op één minuut van de zegevierende Australiër.

Leider Lebas deed niet mee om de ritzege, maar de Fransman wist wel de eindzege binnen te slepen. Voor de ervaren Franse klimmer is het de tweede overwinning van het seizoen, na een ritzege in de Tour of Kumano. Lebas bleef in het klassement de jonge Australiër Angus Lyons en Meijers voor.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Chasse_patate 23 augustus 2019 om 10:17

de nummer 10 op bijna een kwartier. Pff als hier 1 WT ploeg aan mee deed stond alles op een uur haha.

Grobbel 23 augustus 2019 om 10:29

Dyball en Lebas zijn overigens wel renners die in dit circuit structureel blijven bovendrijven. Een overstap naar een hoger niveau zie ik ze niet meer echt maken (hooguit PCT), maar ik denk wel dat die zich nog aardig zouden weren tegenover sterkere tegenstanders.

west 23 augustus 2019 om 11:34

Rij je jezelf toch mooi op het podium van een 2.1 ronde…

Grobbel 23 augustus 2019 om 14:10

Meijers lijkt in dit circuit wel een stuk beter uit de voeten te komen dan zijn ploegmaten Ariesen en Looij, die er nauwelijks aan te pas lijken te komen in Chinese dienst.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair