Le Gac verrast sprinters in Duinkerke, Claeys eindwinnaar

Le Gac verrast sprinters in Duinkerke, Claeys eindwinnaar

foto: Sirotti (archief)

zondag 13 mei 2018 om 16:21

Olivier Le Gac heeft de laatste etappe in de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. De Fransman van Groupama-FDJ maakte deel uit van een kopgroep van elf, die het peloton verraste in de rit rond Duinkerke. Dimitri Claeys schrijft het eindklassement op zijn naam, voor André Greipel en onze landgenoot Oscar Riesebeek.

Greipel nadert Claeys door boni’s
Het peloton begon aan de slotrit zonder Bryan Coquard. De winnaar van de derde rit was ziek en nam met het oog op zijn deelname aan de Ronde van België rust. Bij de eerste tussensprint verkleinde André Greipel zijn achterstand in het klassement – vier seconden op Dimitri Claeys – door drie bonificatieseconden te pakken. Daarna liet het peloton elf renners (Gougeard, Le Gac, Pedersen, Finetto, Ourselin, Saez, Trusov, De Gendt, Vachon, Meurisse, Antomarchi) gaan, die twee minuten bij elkaar reden.

Peloton verkijkt zich
De sprintersploegen voerden het peloton aan in de finale, die bestond uit tien lokale ronden van 7,1 kilometer in de straten van kustplaats Duinkerke. Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini, Lotto Soudal en Roompot-Nederlandse Loterij hadden de grootste moeite om de elf terug te pakken. Met een lichte voorsprong gingen de koplopers onder het vod van de laatste kilometer door. Olivier Le Gac verraste zijn medevluchters met een late aanval. Achter hem werd Casper Pedersen tweede, Xandro Meurisse eindigde als derde.

Riesebeek derde algemeen
Het peloton had zich compleet verkeken en volgde op een tiental seconden. Hierdoor kon Greipel niet meesprinten om de ritzege en de bijbehorende bonificaties om Claeys nog van de troon te stoten. De Duitser gaf zich gewonnen en nam genoegen met de tweede plek in het klassement. Namens Roompot-Nederlandse Loterij pakte Riesebeek de derde plaats in de eindrangschikking.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Dolfy 13 mei 2018 om 17:07

Sterke aanval. Ik dacht even dat Le Gac stil ging vallen maar de finish was er dan al bijna…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone