Lavreysen pakt goud op WK-sprint in Nederlandse finale met Hoogland

zondag 3 maart 2019 om 16:28
Lavreysen pakt goud op WK-sprint in Nederlandse finale met Hoogland

Harrie Lavreysen - foto: Cor Vos

De finale van het sprinttoernooi op het WK baanwielrennen in Polen is gewonnen door Harrie Lavreysen. De Nederlander wist zijn landgenoot Jeffrey Hoogland in twee heats te verslaan. Dat betekent dat de oranje équipe een gouden en een zilveren medaille kan bijschrijven.

Hoogland wist in zijn halve finale de uittredend wereldkampioen Matthew Glaetzer uit Australië te onttronen. Dat deed Hoogland in twee heats. Lavreysen had drie heats nodig tegen de Pool Mateusz Rudyk.

In de strijd om het brons wist Rudyk beide heats te winnen, waardoor de winnaar van het goud in 2018 (Glaetzer) nu met lege handen staat.

Dit artikel delen:

6 Reacties

xistnc 3 maart 2019 om 13:29

Edit redactie: Bedankt, is aangepast

Heezman 3 maart 2019 om 13:37

Een keer eerder was er een Nederlandse finale, slechts 62 jaar geleden!! Wat staan ze er goed op de Nederlandse baanrenners, hopelijk gaan ze ook zo bijschrijven in Tokyo volgend jaar.

Baik-Baik 3 maart 2019 om 13:40

De Nederlanders zijn in diverse disciplines wel vaker sterk geweest in de tussen Olympische jaren terwijl veel andere landen (GB bijvoorbeeld) specifiek pieken naar de OS. Zie dat op de baan ook wel gebeuren, maar ik hoop met je mee. Deze truien pakken ze in ieder geval niet meer af.

Mwielerfan 3 maart 2019 om 13:58

Had Theo bos ook, schaatsers soms inderdaad

Merlinappa 3 maart 2019 om 17:36

De Nederlanders geven aan dat ze nu ook vrij specifiek naar de OS toewerken. Ben benieuwd!

ikbenprocycling 3 maart 2019 om 17:16

Goud. Ben benieuwd naar de analyse van beiden.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair