Lavreysen en nog vijf baantoppers al zeker van Track Champions League

dinsdag 11 mei 2021 om 10:30
Lavreysen en nog vijf baantoppers al zeker van Track Champions League

Harrie Lavreysen - foto: Cor Vos

Baantoppers Harrie Lavreysen, Sebastián Mora, Ed Clancy, Emma Hinze, Mathilde Gros en Simona Krupeckaitė zijn al zeker van deelname aan de eerste editie van de Track Champions League. De eerste manches vinden plaats in november.

Voor het toernooi worden 72 renners (36 mannen en 36 vrouwen) uitgenodigd. 24 mannen en 24 vrouwen kwalificeren zich via het wereldkampioenschap baanwielrennen (13-17 oktober) in Turkmenistan. De overige worden ingevuld op basis van de Olympische Spelen, de UCI-ranking en wildcards.

De organisatie heeft voor het WK in Turkmenistan echter al zes ’tickets’ uitgedeeld aan de ‘Founding riders’ van de eerste Track Champions League: Lavreysen, Mora, Clancy, Hinze, Gros en Krupeckaitė. Deze renners doen dus sowieso mee aan het nieuwe format, bestaande uit zes opeenvolgende weekenden in november en december 2021.

Format
De beste baanwielrenners komen dan uit in de Sprint League (met de individuele sprint en de keirin) of de Endurance League (met de scratch en de afvalkoers). In elke wedstrijd zijn punten te verdienen, waarna aan het eind van de UCI Track Champions League een winnaar aangewezen wordt in elke League.

De organisatie, die mede in handen is van Eurosport, maakte ook bekend dat alle prijzengelden gelijk zijn. Daarnaast zijn de nodige UCI-punten te verdienen, die te vergelijken zijn met de puntenaantallen die tijdens het WK verdiend kunnen worden.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone