Lavreysen en Hoogland veroveren medaille op slotdag Wereldbeker baan

Lavreysen en Hoogland veroveren medaille op slotdag Wereldbeker baan

foto: KNWU/Arne Mill - frontalvision.com

maandag 29 oktober 2018 om 08:10

Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland hebben op de slotdag van de Wereldbeker baanwielrennen in het Canadese Milton opnieuw medailles veroverd op het onderdeel sprint. Net als vorige week dolf Lavreysen in de finale het onderspit tegen wereldkampioen Matthew Glaetzer, terwijl Hoogland brons veroverde. De Nederlandse vrouwen bleven op de Keirin met lege handen. De volgende Wereldbekerwedstrijden worden gehouden van 30 november tot en met 2 december in het Berlijnse Velodrom.

Sprint – mannen
Op de slotdag van de wereldbekerwedstrijden stond bij de mannen onder meer de sprint op het programma, het koningsnummer. Het werd een kopie van afgelopen weekend, want net als in Saint-Quentin-en-Yvelines moest Lavreysen het in de finale opnemen tegen wereldkampioen Matthew Glaetzer. Opnieuw wist de 21-jarige Lavreysen de eerste heat te winnen, maar zag hij vervolgens beide races erna naar de Australiër gaan en hem het goud pakken.

In de strijd om het brons reed Hoogland tegen eveneens een Australiër, Nathan Hart. Hoogland wist evenals Lavreysen de eerste race te winnen, maar in tegenstelling tot zijn landgenoot schreef hij ook de tweede race op zijn naam en was hij daarmee de winnaar van het brons.

Uitslag
flag-nr1 flag-au Matthew Glaetzer
flag-nr2 flag-nl Harrie Lavreysen
flag-nr3 flag-nl Jeffrey Hoogland

Koppelkoers – mannen
Bij de koppelkoers stonden er geen Nederlanders aan de start. De winst ging daar naar Denemarken met Casper Von Folsach en Julius Johansen voor Groot Brittanië (Mark Stewart-Oliver Wood) en Amerika (Daniel Holloway-Adrian Hegyvary).

Uitslag
flag-nr1 flag-dk Denemarken (Casper von Folsach-Julius Johansen)
flag-nr2 flag-gb Groot-Brittannië (Mark Stewart-Oliver Wood)
flag-nr3 flag-us Verenigde Staten (Daniel Holloway-Adrian Hegyvary)

Keirin – vrouwen
Bij de vrouwen was er geen succes voor Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen. Beide Nederlandse vrouwen plaatsten zich voor de tweede ronde, maar daarin werd Van Riessen gedeklasseerd – de jury vond dat ze de sprintlijn had geblokkeerd. Ook Braspennincx haalde de finale niet. In de strijd om de plaatsen 7-12 eindigde Braspennincx op de negende plek, Van Riessen werd elfde. Goud was er voor de Amerikaanse Madalyn Godby, voor Stephanie Morton en Martha Bayona Pineda.

Uitslag
flag-nr1 flag-us Madalyn Godby
flag-nr2 flag-au Stephanie Morton
flag-nr3 flag-co Martha Bayona Pineda

Omnium – vrouwen
De vrouwen reden op de slotdag ook nog de finales van het omnium, maar hier stonden geen Nederlandse aan de start. Goud was er hier voor de Britse Laura Kenny. Het zilver ging naar Lizeth Salazar Vazquez uit Mexico, voor de Amerikaanse Jennifer Valente.

Uitslag
flag-nr1 flag-gb Laura Kenny
flag-nr2 flag-mx Lizeth Yarely Salazar Vazquez
flag-nr3 flag-us Jennifer Valente

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone