Laurine van Riessen eerste vrouw bij BEAT Cycling Club

dinsdag 4 september 2018 om 08:11
Laurine van Riessen eerste vrouw bij BEAT Cycling Club

Foto: BEAT Cycling Club

Laurine van Riessen gaat het nieuwe baanseizoen rijden voor de BEAT Cycling Club. De 31-jarige wielrenster moest op zoek naar een nieuw team, na het stoppen van Matrix Pro Cycling. Door haar komst naar BEAT is de kans voor Van Riessen groter dat ze veel wereldbekers op de baan mag rijden, naast de nationale selectie.

“Je start misschien drie keer als je niet bij een commercieel team zit. Dat is weinig als je nog veel moet leren”, vertelt Van Riessen tegen het Algemeen Dagblad. “BEAT maakt dat ik meer wedstrijden kan rijden en zo een persoonlijk programma kan inrichten zoals ik het wil.” De voormalig schaatsster was onderdeel van het team dat op het wereldkampioenschap in Apeldoorn de zilveren medaille won op de teamsprint.

In het baanwielrennen is het zo dat er bij wereldbekerwedstrijden startplaatsen zijn voor zowel teams als landen. Afgelopen seizoen was al heel snel duidelijk dat de aanpak bij de mannen succesvol was. Zo reden Theo Bos, Matthijs Büchli en Roy van den Berg veel wedstrijden voor het team, met ook nog eens resultaat. Op het wereldkampioenschap pakte Büchli goud op de teamsprint en reed Bos naar brons op de tijdrit. Op de Europese Kampioenschappen waren er weer twee medailles. Ditmaal was Van den Berg onderdeel van het team dat won in de teamsprint. Büchli won de Europese titel op de tijdrit. Van Riessen: “Het niveau van de sport gaat in Nederland omhoog, dat hebben de mannen het afgelopen jaar wel laten zien. En de teamsprint is voor de KNWU juist het speerpunt van het olympische programma.”

Gisteren maakte Van Riessen op Twitter bekend dat er nieuws aan zat te komen. Ze is de eerste vrouw in de geschiedenis die uit gaat komen voor BEAT. Ook in de wegploeg zitten met onder andere Piotr Havik en Bas Tietema alleen mannen. “Het zou mooi zijn als het aantal vrouwen in de toekomst kan worden uitgebreid.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Mwielerfan 4 september 2018 om 10:21

Maf dat teamsprint speerpunt is van knwu en dat er dan voor wk zilveren ploeg nog steeds niet in zit om zich op haar gewenste manier voor te bereiden. Goede stap dus

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone