Laurens ten Dam, Iván Ramiro Sosa, Waalse Pijl

woensdag 18 april 2018 om 20:30
Laurens ten Dam, Iván Ramiro Sosa, Waalse Pijl

foto: Marcel Koch

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Laurens ten Dam, Iván Ramiro Sosa en een limousine op het parcours van de Waalse Pijl.

Ten Dam op de fiets terug naar Maastricht na Waalse Pijl

Terwijl zijn ploeggenoten bij Sunweb na de Waalse Pijl in de teambus stapten, klom Laurens ten Dam weer op de fiets. De 37-jarige Nederlander verkoos zijn tweewieler boven het comfort van de bus om terug te rijden naar het teamhotel in Maastricht, meldde de NOS. “Dat doe ik altijd na deze koers, dus dat is niet nieuw”, zei Ten Dam, die verwachtte vandaag zo’n 270 kilometer af te leggen. “Over een paar dagen begint de Giro, dan is het wel lekker om een keer heel veel kilometers in de benen te hebben.”

Eerder vandaag meldde Ten Dam dat hij nog niet wil stoppen, ondanks een aflopend contract bij Sunweb. “Door op deze relaxtere wijze de sport te beleven, ben ik de laatste jaren juist meer gemotiveerd. Sterker, volgend jaar wil ik ook weer doorgaan.”


Sosa verliest leiderstrui na val door put

Iván Ramiro Sosa moest vandaag in de Tour of the Alps afstand doen van de leiderstrui, die hij gisteren nog had veroverd. De 20-jarige Colombiaan van Androni-Sidermec-Bottecchia kwam in de afzink van de Passo Palade ten val. Tot overmaat van ramp werd hij ook nog aangereden door een motard – die na afloop zijn excuses aanbood. De onfortuinlijke renner kon opkrabbelen, maar verloor ruim vier minuten. “Ik voel me goed. Hoe ik ten val kwam, weet ik niet precies. Ik reed in een put en verloor de controle over mijn fiets”, tekende Cyclingnews op uit de mond van de piepjonge renner. “Het is belangrijk dat ik waardeer dat ik in dit deelnemersveld mag rondrijden en ik leer heel veel, vooral vandaag.”

Hoewel Sosa indruk maakt in de Tour of the Alps, maakt hij dit jaar nog niet zijn debuut in de Giro d’Italia. Dat heeft zijn ploegleider Gianni Savio gezegd. “Ik maak de definitieve keuze. Het is in het belang van de renner.”


Limousine heeft veel moeite met Muur van Huy

In 2013 dreigde de finish van een Tour-etappe in het water te vallen toen de bus van Orica-GreenEDGE klem kwam te zitten onder de finishboog. Vandaag in de Waalse Pijl waren er opnieuw problemen op het parcours, ditmaal met een limousine. De slee, die volgens Het Nieuwsblad onderdeel was van de reclamekaravaan, had nogal wat moeite met de steile Muur van Huy. Het wegdek van de 1300 meter lange scherprechter loopt immers gemiddeld 9,6 procent omhoog – met pieken van 19 procent. Met de hulp van enkele trouwe supporters werd de limo echter weer op gang geholpen.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Cadellie 18 april 2018 om 21:15

Laurens held

xistnc 18 april 2018 om 21:18

Krijg ik ook een vermelding? Ik ben vandaag ook van het werk naar huis gefietst. Sterker nog, vanmorgen ging ik ook op de fiets naar mijn werk. Dat deed Laurens zelfs niet!

Verweggistan 18 april 2018 om 21:41

@xistnc: Blijkbaar krijg je alleen een vermelding als je ook nog tijdens je werk gefietst hebt :)

Bizziecle 18 april 2018 om 21:49

Ten Dam is een fietser en naar huis gefietst.Xistnc is een werker en is naar huis gewerkt?

chasse patat 18 april 2018 om 22:03

Is het iemand bekend of Mollema nog met hem heeft mee gefietst?

JaBo 18 april 2018 om 22:17

Volgens mij is Lars Boom niet met Lau mee teruggereden. Zie hier het verschil.

zipp404 18 april 2018 om 22:55

Ik vind LTD ook echt een baas! Toch ben ik wel benieuwd in hoevere ze bij Sunweb tevreden zijn met zijn werk en denken over een contractverlenging. Je hoord altijd dat hij van grote waarde is..

bart12 18 april 2018 om 23:35

@zipp zat er vandaag toch nog bij op 5km van de streep in ewn groep van 50 waar poels, kruiswijk en martin al gelost waren

LucasR 18 april 2018 om 23:54

Ja je hoord een boel… Ben trouwens benieuwd wat Nibali en zijn vriendje Nibs hiervan vinden!

Zjoske 19 april 2018 om 13:35

Wauw, 60 km naar huis gefietst. Wat een heldhaftige eindbaas is die Lau!

Headlines

Materiaalzone

Populair