Laurens ten Dam en Chris Hamilton niet van start in eerste etappe Dauphiné

maandag 4 juni 2018 om 10:56
Laurens ten Dam en Chris Hamilton niet van start in eerste etappe Dauphiné

foto: Sirotti

Sunweb is met Laurens ten Dam en Chris Hamilton al twee krachten kwijt in het Critérium du Dauphiné. Beide renners zullen vanwege ziekte niet op de fiets stappen vandaag. Zo houdt Sunweb nog vijf renners in koers over.

Bij Ten Dam waren er zondag al tekenen dat hij niet geheel in orde was. Hij werd in de proloog allerlaatste op anderhalve minuut van ritwinnaar Michal Kwiatkowski. Daarbovenop was hij een halve minuut langzamer dan de nummer voorlaatst. Hamilton reed met een 91e plaat nog wel een verdienstelijke proloog.

Dit artikel delen:

28 Reacties

assen 4 juni 2018 om 18:55

Kosten is een erg zwak excuus. Je kunt een team altijd aanvullen met knechten, die zijn relatief goedkoop.

Enfin, hier leren ze van bij Sunweb. Volgend jaar hebben ze een groter team.

maurits1972 4 juni 2018 om 19:28

Het zal voor veel ploegen ook eventjes zoeken zijn hoeveel renners je nu eigenlijk nodig hebt. En ik denk dat Tom afgelopen jaar toch wel een salarisverhoging heeft gekregen. Kun je een paar hele goedkope knechten nemen, maar dat past niet in de visie van Sunweb. En neem er eens drie bij.Materiaal, trainingskampen, begeleiding enz. Het is niet alleen het netto salaris wat een renner kost he.

Romāns Vainšteins 4 juni 2018 om 19:43

'snel start verplichting in de worldtour opheffen. laat ploegen zelf kiezen of ze starten'

Precies. Voor het niet startende team is er altijd een leuker, gemotiveerder, regionaler en niet zelden beter team te vinden.

Die punten zijn ook een zichzelf in stand houdende mythe. je moet starten in de koersen om de punten te halen om te mogen starten in de koersen doch wordt het startrecht niet op deze punten gebaseerd maar simpelweg de fee die je afdraagt. Groot onzinsysteem waar iedereen last van heeft.

Headlines

Materiaalzone

Populair