‘Laurens ten Dam dicht bij contract met Giant-Alpecin’
maandag 5 oktober 2015 om 09:19

‘Laurens ten Dam dicht bij contract met Giant-Alpecin’

De kans is groot dat Laurens ten Dam volgend seizoen rijdt voor Giant-Alpecin. De 34-jarige renner is dicht bij een contract met de op een Duitse licentie rijdende ploeg. Dat meldt het AD. Giant-Alpecin zou in Ten Dam een goede hulp zien voor klassementsrenners Tom Dumoulin en Warren Barguil in de bergen.

Vorige week werd duidelijk dat Ten Dam definitief vertrekt bij LottoNL-Jumbo. Een dag later gaf hij te kennen al een nieuwe ploeg te hebben gevonden, maar nog niet te mogen zeggen om welke ploeg het gaat. “De afspraak is dat het team het nieuws bekend maakt”, vertelde hij aan L1.

RIDE Magazine
62 Reacties
Sorteer op:
5 oktober 2015 13:40
@john, meen je dat nu serieus???

Met Ruigh heb je een jongen die een keer twee goede maanden heeft gekend met een sterke Dauphine en Tour zo'n 3 jaar terug en zijn hoogste klassering in een grote ronde was (25ste?) In de Tour.
Na die tijd weet hij in de hem zo geliefde Limburgse heuvels zelfs geen indruk meer te maken tegen de onder 20 continental renners.

Met Ten Dam heb je een renner die de afgelopen jaren meerdere keren top 15 heeft gereden in zowel Tour als Vuelta en daarnaast ook in bijvoorbeeld California top 10 weet te rijden.

Ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat Ten Dam Ruigh 100 op de 100 opeenvolgende dagen op minuten rijd bergop, zelfs al zou hij dagelijks vallen en s'avonds doorzakken met een barbeque en een vat bier....
5 oktober 2015 14:01
Wat een gemekker weer van velen.
De één snapt team Giant niet, de ander vindt hem een knecht van niks, een ander bleert dat ie niks wint of weet ik veel wat nog meer.
Zien jullie hem liever helemaal van het toneel verdwijnen dan?

Is toch prachtig dat we deze man (over wie Thijs Zonneveld een pracht column schreef) terug zien in het shirt van Giant Alpecin, sleurend met het schuim op de lippen, misschien wel voor zijn trainingsmaatje Dumoulin of Barguil.
Laten we blij zijn. Ik vind het prachtig!

Column:
http://www.ad.nl/ad/nl/5598/Sportcolumnisten/article/detail/4096882/2015/07/08/Ten-Dam-is-geen-wielrenner-maar-een-masochist.dhtml
5 oktober 2015 14:36
@keesD: Ik zou het ook een mooie move vinden hoor. Uit niets is gebleken dat ten dam over zijn hoogtepunt heen zou zijn. Bovendien hoeft hij ook geen superknecht a la landa te zijn die iedereen eraf rijdt.. gewoon iemand die lang bij dumoulin kan blijven en iets voor hem kan betekenen als hij een slechte dag heeft..
5 oktober 2015 14:47
Klopt, afgelopen jaar had hij gewoon veel pech, maar betekent niet dat hij uitgerangeerd is. Hoe harder men dat roept, hoe meer Laurens ervoor zal knokken het tegendeel te bewijzen. En Landa is feitelijk nooit een knecht geweest, hij was (voor Aru) net als bijv. Boasson Hagen (voor Kristoff tijdens het WK) altijd diegene die in de koers wacht op de kopman die hij eigenlijk zelf is...
5 oktober 2015 15:59
@Vinnie: Precies daarom moeten we dat dus wel roepen ! ;-)
5 oktober 2015 15:59
Het kan snel gaan..
Enkele jaren geleden was het nog "Lau en Bau" voor en na, dit jaar heeft hij flink pech gehad, rijdt minder en kan hij er weinig tot niets meer van.
Rare jongens, die tientjes leden....
5 oktober 2015 16:10
Edit redactie: Onzin kan je ergens anders kwijt
5 oktober 2015 16:12
Dumoulin, Frohlinger en Mezgec... Daarmee heb je Giant wel zo'n beetje samengevat inderdaad.
5 oktober 2015 18:27
Ik ben helemaal voor!
5 oktober 2015 21:30
Leuk nieuws!
5 oktober 2015 21:43
Wow, robertogesink, 7 berichtjes en 7 keer gecorrigeerd door de redactie.

On: als dit doorgaat heeft hij het te danken aan fietsvriend Tom. Hopelijk rijdt LtD weer eens een paar goede koersen, waaronder de TdF. Maar ik heb er een hard hoofd in. Genoeg berichten te lezen dat hij er wat meer voor mag doen, en ook wat minder vallen zal helpen.
6 oktober 2015 18:21
leuk om te horen ,maar ik geloof toch echt dat tendam niet beter dan tom bergop rijdt

leuke vent met een heel aparte kijk op het leven maar om nou te zeggen dat zijn kwaliteiten als klimmer nog zal verbeteren dat geloof ik niet,zou ook zeker geen verschil hadden gemaakt bij de afgelopen vuelta

ik begrijp de keuze van lotto jumbo helemaal om hem te laten gaan,hij heeft nl totaal geen meerwaarde voor deze ploeg,er zit hier namelijk al meer talent.

kijk naar astana,moviestar e.d,daar vindt je pas de echte meesterknechten,die zullen in tendam niet meer vinden dan een middenmotor,of mag je spreken van een glansrijke carriere met een beste 9de plaats in de tour?

tja ik ken er 1 die zit gewoon thuis op de bank omdat hij geen nieuw contract kreeg terwijl hij toch een goede werelduur wedstijd reedt in mexico.

ach wij wielerflitsers worden al lyrisch als ten dam een krachtloze aanval plaatst op een berg en na nog geen kilometer achter er al weer uitpiert.

de kracht van deze man is zijn zogenaamde knuffelgehalte,niets meer en niets minder

Reacties zijn gesloten.