Laurens Sweeck: “Misschien is de kloof met Van der Poel en Van Aert verkleind”
foto: Cor Vos
vrijdag 2 december 2022 om 17:18

Laurens Sweeck: “Misschien is de kloof met Van der Poel en Van Aert verkleind”

Laurens Sweeck is een van de betere crossers dit seizoen. De Belgische renner van Crelan-Fristads won al vier keer en belandde nog noot buiten de top-4. De komst van de grote drie verandert natuurlijk veel, al relativeert Sweeck dat zelf ook. “Het zijn concurrenten als een ander.”

“Ik zal ook de komende crossen starten met het doel om te winnen”, vertelt een ambitieuze Sweeck bij Sporza. “Als die mannen meedoen, wordt de kans op winst natuurlijk wel kleiner. Maar ik zou ook niet zeggen dat ik kansloos ben. In een cross kan van alles gebeuren. De vorm van de dag is ook bepalend.”

Afgelopen zondag werd Sweeck nog tweede in de Wereldbeker Hulst op slechts vijftien seconden van winnaar Mathieu van der Poel. “Hij was toch al meteen indrukwekkend. Vrij snel reed hij ons op een halve minuut achterstand, maar daarna maakte hij wel nog wat fouten”, geeft de oud-Belgisch kampioen aan.

“Misschien is de kloof met Van der Poel en Van Aert verkleind”
Zondag zal Sweeck ook moeten strijden tegen Wout van Aert, die op voorhand eerder terughoudend is over zijn veldritseizoen. “Als Wout er niet klaar voor zou zijn, zou hij niet aan de start staan. Ik verwacht dat hij al redelijk goed voor de dag zal komen en cross voor cross zal groeien.”

Met ook Tom Pidcock aan de start krijgen we een mooie wedstrijd zondag. Sweeck kijkt uit naar de wereldbekermanche en acht zichzelf zeker niet kansloos. “Misschien is de kloof met Van der Poel en Van Aert verkleind. Ik voel me in elk geval klaar om weerstand te bieden.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
2 december 2022 17:23
Voor sweeck is de kloof wat kleiner dan andere jaren maar net als de rest zal ook hij tekort komen.
    2 december 2022 18:19
    Van een gigantische kloof naar een reuze kloof. 1% dichterbij dus.
2 december 2022 17:32
Hoop doet leven.
2 december 2022 17:37
Ik denk dat dat wel klopt omdat hijzelf duidelijk beter is dan de voorgaande jaren. Dus tenzij de grote twee beter zijn dan ervoor, heeft hij wellicht gelijk.
2 december 2022 18:47
Benieuwd wat Sweeck op het vlakke zandparcours van Antwerpen kan inbrengen. Ik verwacht hem best dicht.
2 december 2022 19:34
Sweeck is echt een klasbak maar zal toch zijn meerderen moeten erkennen. Desondanks zal hij toch een goed belegde boterham bij elkaar trappelen.
2 december 2022 20:42
Misschien ook wel niet.
2 december 2022 21:30
VdP moest nog even wennen aan de cross. Is komende cross dus al weer een stuk beter. Voor Van Aert geldt ook dat hij met de cross beter zal worden... en Sweeck dit seizoen al zoveel crossen gereden dat die niet meer aan het veld hoeft te wennen.
Kortom, dream on Laurens. In de cross words je were poor schut gezet door diegenen die het als hobby er bij doen, MvdP: WvA en TP.
3 december 2022 01:44
Ik denk eigenlijk niet dat Van Aert al echt in orde gaat zijn, die gaat in wedstrijdverband extra opbouwen

Reacties zijn gesloten.