Laurens Huys (22) ruilt Bingoal-Pauwels Sauces WB voor Intermarché-Wanty Gobert

Laurens Huys (22) ruilt Bingoal-Pauwels Sauces WB voor Intermarché-Wanty Gobert

foto: Cor Vos

dinsdag 20 juli 2021 om 15:29

Laurens Huys ruilt het ene Waalse team in voor het andere. Na twee jaar bij Bingoal-Pauwels Sauces Wallonie Bruxelles maakt de 22-jarige Oost-Vlaming eind dit seizoen de overstap naar Intermarché-Wanty Gobert. Dat werd ons uit goede bron bevestigd bij de start van Ronde van Wallonië.

Huys is niet de grootste naam uit het peloton, maar hij verdiende het voorbije anderhalf jaar wel reeds zijn strepen en wordt door kenners zeker naar waarde geschat. Zijn resultaten van dit jaar zijn ook veelbelovend: Huys werd zesde in het eindklassement van de Ronde van Hongarije en vijfde in dat van de Alpes Isères Tour.

De Buggenhoutenaar is een product van Lotto Soudal. Hij reed van 2017 tot 2019 in het beloftenteam dat door de nationale loterij ondersteund wordt. Eind 2019 liep hij stage bij Wallonie Bruxelles en mocht er na afloop een tweejaarscontract tekenen. Vanaf volgend jaar zal hij dus de kleuren van Intermarché-Wanty Gobert verdedigen.

Intermarché-Wanty Gobert toonde zich de voorbije maanden al behoorlijk actief op de transfermarkt. Onder meer Alexander Kristoff, Gerben Thijssen, Dimitri Claeys en Kobe Goossens versterken de ploeg van manager Bourlart. En in de wandelgangen wordt ons ook verteld dat de Poolse sprinter Stanislaw Aniolkowski vanuit Bingoal-Pauwels Sauces WB de overstap zal maken, maar dit nieuws kregen we voorlopig nog niet bevestigd.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Rawolf 20 juli 2021 om 15:39

Voor menig WT team redelijke versterkingen maar voor Wanty echt een goeie stap.

Ze hebben volgend seizoen ook veel meer budget omdat naast de Belgische tak van Intermache nu het internationale concern ook sponsorgeld binnenbrengt. Maar heb hier nog geen wielerFlits over gezien?

Landeirovic 20 juli 2021 om 15:48

Altijd leuk om te zien dat een oud klasgenoot het zo ver schopt! Ik herinner me nog goed dat hij steeds zei. " Ik zal nooit in de worldtour geraken. Ik ben er niet goed genoeg voor" Kijk nu op je 22e maak je de overstap. Je zal er alleen maar beter en sterker van worden!

Veder heeft hij echt al goede uitslagen gereden en zicht getoond in het klimwerk en ook in Luik Bastenaken Luik!

verder jammer dat jullie een foto gebruiken van een andere renner van Wallonie Bruxelles…

Edit redactie: Bedankt voor de attentie, we hebben een andere foto geplaatst.

Thoin 20 juli 2021 om 19:50

Goeie renner, één van de sterkhouders bij de sterke lichting die LTS U23 heeft voortgebracht. Hopelijk kan hij samen met ex-ploegmaats Thijssen en Goossens de volgende stap zetten!

jrv930322 20 juli 2021 om 21:32

Goede transfer voor zichzelf waar hij zich verder kan laten evolueren alsook voor de ploeg!!

Headlines

Materiaalzone

Populair