Laurens De Vreese nog altijd zonder contract: “Nog niet klaar voor een afscheid”

woensdag 19 januari 2022 om 20:04
Laurens De Vreese nog altijd zonder contract: “Nog niet klaar voor een afscheid”

foto: Cor Vos

Laurens De Vreese verkeert nog altijd in onzekerheid over zijn toekomst. De 33-jarige coureur kreeg geen contractverlenging en heeft nog geen nieuwe ploeg gevonden. “Het kan niet dat mijn profcarrière er nu al op zit”, vindt De Vreese zelf.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Ik kan alleen maar hopen dat er ergens nog een renner nodig is die zich honderd procent inzet voor een team”, liet hij weten in gesprek met Sporza. “Ik ben trots op wat ik als renner bereikt heb. Dan is het bijzonder triest niet zelf te kunnen kiezen waar, wanneer en hoe je afscheid neemt van jouw levenswerk. Op dit moment ben ik daar ook nog niet klaar voor.”

In zijn periode bij Alpecin-Fenix reed De Vreese vooral in dienst van de kopmannen. “In een knechtenrol rijd je een heel andere wedstrijd dan wanneer je een nieuwe ploeg moet zoeken. In de weinige wedstrijden die ik reed, heb ik telkens veel werk verricht op kop van het peloton, met mooie teamoverwinningen als gevolg. Ik offerde mijn kansen telkens op in dienst van de ploeg. Dan kan je zelf geen resultaten voorleggen en dat maakt er de zoektocht naar een nieuw team niet makkelijker op.”

Volgens de renner die vanaf 2015 zes seizoenen voor Astana koerste, is een pensioen nog niet aan de orde. “De koershonger is nog veel te groot. Ik hoop dat ik ergens nog een gaatje kan opvullen bij een ploeg, maar ik besef dat het een godsgeschenk zal moeten zijn”, vertelt hij.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Verweggistan 19 januari 2022 om 20:05

Ik vrees ervoor (sorry)

josi 19 januari 2022 om 20:14
Quote:
Het kan niet dat mijn profcarrière er nu al op zit

Dat kan best hoor, het is zelfs erg waarschijnlijk als je half januari nog zonder ploeg zit.

Ronellenfitsch 19 januari 2022 om 21:59

Afscheid nemen van ‘jouw levenswerk’. Nou, De Vreese, de wielersport is niet enkel geschapen door jouzelf hoor. Ook Merckx, Hinault, Van der Poel en wielerflits hebben hun steentje bijgedragen …

Mwielerfan 19 januari 2022 om 22:03

Z’n eerste jaren bij Astana leek hij altijd een zeer degelijke voorjaars knecht. En bij alpecin is er best veel groei ruimte, dus als je daar niet verlengd wordt zegt wel wat. Misschien is het gewoon de leeftijd?

Scott Sunderland 20 januari 2022 om 01:06

Een onvoldoende gekregen kennelijk bij Alpecin en in combinatie met zijn leeftijd en zijn uitslagen zal het wel einde verhaal zijn. Een vorm van natuurlijke doorselectie. Rot voor hem, maar zo gaan die dingen..

Dikke Man 20 januari 2022 om 07:40

Ik herinner hem vooral als de Astanaboy die het meeste de camera opzocht in hun rare rapje. Zo’n ‘Oja, Laurens de Vreese’-momentje had ik toen. Ik kan me goed voorstellen dat hij achter de schermen beulenwerk leverde. Altijd vervelend om tegen je wil te moeten stoppen.

Al Phila 20 januari 2022 om 09:44

Geen slechte renner, maar blijkbaar net niet goed genoeg om aan punten bij te dragen. Ik gok dat hij over een maand wel een contract heeft als hij a) doortraint, en b) een renner bij een of andere ploeg voor langere tijd in de lappenmand ligt (alla Weening).

Romāns Vainšteins 20 januari 2022 om 09:54

De Vreese is geen puntenpakker maar een leuke, ervaren, pion om er bij te hebben in het voorjaar. Snel Italiaans leren en Vino aangeven dat hij het nog wel eens opbrengen kan om overal 150 mee te gaan, daar kunnen ze hem volgens mij uitstekend gebruiken in de Moscon-equipe.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair