Laura Verdonschot verruilt Pauwels Sauzen-Bingoal voor Vondelmolen-De Ceuster

vrijdag 22 oktober 2021 om 12:38
Laura Verdonschot verruilt Pauwels Sauzen-Bingoal voor Vondelmolen-De Ceuster

foto: Cor Vos

Laura Verdonschot zal vanaf 1 januari 2022 uitkomen voor een andere ploeg. De 24-jarige veldrijdster verlaat Pauwels Sauzen-Bingoal en kiest voor een nieuw avontuur bij Vondelmolen-De Ceuster, waar Ellen Van Loy ook actief is als veldrijdster en coach.

Met Verdonschot wordt er een tweede bekende naam toegevoegd aan de selectie. De Belgische moet in de toekomst samen met Suzanne Verhoeven de kar gaan trekken bij Vondelmolen-De Ceuster. “Onder de vleugels van Ellen Van Loy worden de crossdames met potentieel naar een hoger niveau getild. Dat geldt nu ook zo voor Laura. Na een seizoen wat minder in de kijker gereden te hebben, is zij er klaar voor om terug podiumplekken te verzamelen”, zo meldt de ploeg in een perscommuniqué.

“De Lommelse spring-in-’t-veld heeft het potentieel en vooral de strijdlust. Het wordt een win-win situatie voor zowel het team als de renster zelf. En laat dat een belangrijke missie zijn van Vondelmolen-De Ceuster Cycling Team. De talentvolle beloften krijgen hiermee tenslotte weer een extra boegbeeld om zich aan te meten en te groeien in hun traject.”

Lees ook een special over Vondelmolen-De Ceuster en de rol van Ellen Van Loy.

Verdonschot werd jarenlang gezien als de opvolgster van Sanne Cant als leading lady van het Belgische vrouwenveldrijden, maar heeft een moeilijke periode achter de rug en lijkt nu wat stil te staan in haar ontwikkeling. De veldrijdster probeert dit seizoen weer aan te knopen met goede resultaten en was al goed voor meerdere korte ereplaatsen in enkele C2- en C1-veldritten in onder meer Spanje en Tsjechië.

Dit artikel delen:

9 Reacties

notriple 22 oktober 2021 om 12:49

Ze rijdt momenteel alleen maar achteruit.

Michelangelo 22 oktober 2021 om 13:03

Helaas ben ik het met notriple eens. Weinig goeds gezien van haar de laatste twee jaar. Sanne Cant is afgegleden naar de achterhoede, maar Verdonschot nog een stukje verder.
ik ben benieuwd of we dit jaar het laatste seizoen hebben van Sanne, hopelijk kan Laura in een nieuwe omgeving weer opnieuw opbloeien. Maar eerlijk gezegd denk ik dat ze onvoldoende talent en onvoldoende inhoud heeft om mee te kunnen met de huidige (sub)top.

Steven_E 22 oktober 2021 om 13:28

Vrees ik inderdaad ook, al is dat toch een vreemde vaststelling voor iemand die als tiener bij wijlen Cant in haar topjaren kon bedreigen.

Robbiebier 22 oktober 2021 om 16:35

Dat vindt ik ook van cant op het moment,zijn die andere dames nou nog veel beter geworden of gaat zij gewoon achteruit.

Murcia 22 oktober 2021 om 17:18

Bij Cant is het een combinatie van factoren, waarbij de belangrijkste is dat ze tegenwoordig niet meer de tijd krijgt om op stoom te raken wat in het verleden altijd het geval was. Nu beginnen ook de dames zoals MVDP en van Aert. Bij Sanne is dan na één ronde al het nekje eraf. Daarnaast is ze technisch ingehaald door wel 10 tot 12 dames, ze is niet meer de beste zandrijdster of schuine kant kampioen zoals vroeger. En het explosieve zoals bv een Vos heeft ze nooit echt gehad. Als je daar dan nog bij neemt dat ze in België zelf niet wordt uitgedaagd zie je de neergang als een logisch iets ipv een verrassing.

Barry Batsbak 22 oktober 2021 om 13:38

Klaar om podiumplekken te verzamelen. Ik zou het oprecht heel leuk vinden maar het lijkt me wat aan de rooskleurige kant. Tenzij we het over de Toi Toi Cup en aanverwante series hebben. Anders moet eerst zo’n beetje de gehele Nederlandse delegatie niet starten en haar landgenotes Frank en Cant gezamelijk een zeer beroerde dag hebben. Maar ik laat me graag verrassen. Go Verdonschot!

Murcia 22 oktober 2021 om 13:43

Mettepenningen zal ook niet door hebben gewild en daar valt wat voor te zeggen. Laura is niet alleen blijven stilstaan, ze is achteruit gegaan. Voor een dame van 24 is het niet in orde om te rijden zoals ze nu doet met in het achterhoofd de potentie en kwaliteit die ze eerder toonde. Hopelijk gaan de stappen omhoog weer volgen maar ik heb mijn twijfels want het niveau gaat elk jaar met sprongen omhoog in het damesveld en het aansluiten bij de top lijkt me voor haar niet meer haalbaar.

Gebruikersnaam 22 oktober 2021 om 14:01

Blijft een raar verhaal. Kon bij de jeugd gewoon af en toe (op haar parcoursen) concurreren met de aanwezige top en dan hadden we 't echt wel over Worst, Richards, Alvarado en co. Nu is 't helemaal niets meer.

Kan nog begrijpen dat de anderen een stap hebben gezet die zij niet kon zetten, maar het is niet 1 niveau verschil, het zijn er 4 of 5. Waarschijnlijk heeft ze gewoon niet het potentieel van een Worst/Alvarado, maar ze hoort wel op zijn minst in de buurt van namen als Bakker of van der Heijden te zitten en ook dat is momenteel een utopie. Vreemd genoeg geldt dit ook voor haar voormalige partner Kaptheijns. Ook iemand waarbij het logisch is dat er een stap (of 2) moest achteruit worden gezet omdat het algemene niveau omhoog ging, maar ook hier zijn het gewoon 5 stappen achteruit. En als we dan toch bezig zijn, kan Arzuffi er ook nog wel bij.

Lijkt alsof die hele tussengeneratie ergens een memo niet heeft gekregen. Het zijn er natuurlijk wel allemaal die vrij vroeg veel crossen begonnen te rijden en aan klassementen gingen deelnemen, daar waar degenen die wel doorbraken het allemaal iets strategischer hebben aangepakt en daar iets langer mee hebben gewacht, misschien heeft dat er ook iets mee te maken.

Staf V 23 oktober 2021 om 01:16

Goede analyse, mss is het zo dat Brand een grote stap vooruit gezet heeft en daar Vos en Betsema bij en dat is dan de nieuwe top, de vroeg begonnen ,Worst, Alvarado, Kastelijn, vanderheijden enz, op rang twee, en dan komen mss in de toekomst de veulens Vas, Clauzel, Pieterse, Van Empel en Van Amrooij die de aansluiting en de nieuwe top kunnen worden, voor de rest ziet het er slecht uit.

Headlines

Populair

Materiaalzone