Lars van der Haar: “Zilver was het hoogst haalbare vandaag”

zondag 12 januari 2020 om 17:30
Video

Lars van der Haar pakte vanmiddag tijdens het NK Veldrijden in Rucphen zilver en was daarmee ’the best of the rest’. “Ik heb mij wel vermaakt”, vertelt hij na afloop voor de camera van WielerFlits. “Op zich ben ik wel tevreden met mijn tweede plaats. Het was het hoogst haalbare vandaag”, oordeelt hij.

Na een klein foutje moest hij Van der Poel laten gaan. “Na die val wist ik dat het heel moeilijk zou worden. Mathieu stond vanaf dan niet meer onder druk en dan weet je dat hij geen fouten meer gaat maken. Vanaf dan reed ik voor de tweede plaats”, kijkt hij terug.

Richting het WK rijdt hij nog de wereldbekerwedstrijden in Nommay en Hoogerheide. Hij hoopt dat in Dübendorf de weergoden hem gunstig gezind zijn. “Het gaat helemaal afhangen van de weersomstandigheden. Als het daar één grote blubberzooi is, wordt het voor mij een moeilijke dag. Mocht het mee zitten, hoop ik op een dichte podiumplek of top vijf eruit te halen.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

4 Reacties

xistnc 12 januari 2020 om 19:09

Conditie en vorm lijken prima. Maar wat ziet het er knullig uit dat hij niet over de balkjes springt, terwijl die vandaag amper uit de grond staken. Is er een instructie vanuit zijn ploeg dat daar geen vragen over gesteld mogen worden?

0
Spartacus 12 januari 2020 om 19:58

Ik heb altijd begrepen dat hij niet over de balkjes springt omdat hij zo klein is (en zijn fiets dus ook), en daardoor niet hoog genoeg raakt bij het springen. Of dat klopt, vraag ik me wel af; je zou toch ook kunnen redeneren dat je door het lagere gewicht makkelijker hoger kan komen…

0
Patrickvanv 12 januari 2020 om 20:26

Lars van der haar is 169 cm. Eli iserbyt is 165 cm, en die kan het ook.
Zeker met een coach als Sven Nys moet dit toch te leren te zijn

0
thorsen 13 januari 2020 om 09:15

Het niet springen ziet er wel lullig uit idd. Maar het is te vaak mis gegaan, en hij heeft blijkbaar gewoon besloten niet meer te springen, dat is iig duidelijk voor hem en hoeft hij tijdens de race geen beslissing te maken wat het wel weer makkelijker maakt

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone