Lars van der Haar vierde op WK: “Trots dat ik voor derde plek kon rijden”

zondag 5 februari 2023 om 16:37
Video

Lars van der Haar streed lange tijd voor de bronzen medaille op het WK veldrijden in Hoogerheide, maar het werd een vierde plaats voor de kleine Nederlander. In de slotronde moest hij zijn meerdere erkennen in Eli Iserbyt. “Ik denk dat ik de derde plek fysiek wel verdien, maar technisch niet”, oordeelt Van der Haar voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

In de slotfase van de laatste ronde ging het mis voor Van der Haar, die wist dat het moeilijk ging worden. “Eli sprong goed over de balken”, aldus de Woudenberger, die zelf over de balkjes liep. “Ik liet hem op kop en maak daar een tactische fout. Ik dacht dat ik hem nog wel voorbij kon voor de balken, maar dat lukte net niet.”

Maar ontevreden is Van der Haar niet. “Ik ben trots dat ik voor de derde plek kon rijden, dat had ik niet verwacht”, zegt hij. De kopstart van het WK was overigens ook voor Van der Haar. “Dat was misschien niet zo slim van mij. Ik kon een keer goed doortreken en zo heb ik nog iets gedaan voor Mathieu, maar het kostte mij wel een of twee rondes voordat ik er doorheen kwam.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

nyons 5 februari 2023 om 17:34

Super gereden jammer net geen derde. Klasbak Lars.

1
Jos_Jas 6 februari 2023 om 10:22

Hoezo batsbak? Voor de vierde plek is nederlandonwaardig.

-4
Wheely 5 februari 2023 om 16:57

Lief dat hij een leadout voor VdP deed in het begin. 4e op het WK is bevestiging van zijn knappe seizoen.

0
Lennimator 5 februari 2023 om 21:53

Iserbyt deed weer een Iserbytje. Laatste maanden constant laatste ronde uit het wiel kijk maar na.

0
dennis schutte 5 februari 2023 om 19:37

Tevreden met een 4e plaatst toont mentaliteit van van der Haar wie is er nou te etteren metc4e plaats

-5

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone