Lars Boom en Annemiek van Vleuten winnen NK mountainbike marathon

Lars Boom en Annemiek van Vleuten winnen NK mountainbike marathon

foto: Marcel Koch (archief)

zondag 8 oktober 2017 om 14:38

Lars Boom heeft in Eijsden de Nederlandse mountainbiketitel op het onderdeel marathon gepakt. De renner van LottoNL-Jumbo was na 110 kilometer door het Limburgse heuvelland de betere van uittredend kampioen Jasper Ockeloen en Robbert de Nijs, met wie hij de hele dag al in de kopgroep zat.

Het drietal maakte al vanaf de start van de Bart Brentjes Challenge (die ook als NK geldt voor de profs) het verschil met de concurrentie. Boom, Ockeloen en De Nijs bouwden een solide voorsprong op en gingen in de laatste ronde op het heuvelachtige parcours door de Voerstreek en Zuid-Limburg uitmaken wie er met de titel vandoor ging. Het goud ging uiteindelijk naar Boom. Ockeloen greep het zilver, voor De Nijs.

Bij de vrouwen was Annemiek van Vleuten een klasse apart. De wereldkampioene tijdrijden op de weg reed vorige week nog een veldrit, maar blijkt dus ook op de mountainbike uit de voeten te kunnen. En dat allemaal in aanloop naar het EK en mogelijk ook WK op de baan.

Dit artikel delen:

31 Reacties

Hoebele 8 oktober 2017 om 23:39

@Mwielerfan Vorige week nog in het veld en over twee weken het EK baan in Berlijn. Deze klasbak weet niet van ophouden! De nieuwe Marianne heet niet Anna maar Annemiek ;)

Spinergy 9 oktober 2017 om 09:24

Deze wedstrijd kunnen ze ook het NK lekrijden maar vooral het NK ‘verkeerd rijden/afsnijden’ noemen… duidelijke afsnijders worden vervolgens gewoon gehuldigd….

mtbonly 9 oktober 2017 om 10:10

Weeral 2 kampioenentruien die een heel jaar in de kast blijven hangen!

Pizzi 9 oktober 2017 om 11:41

@Spinergy: noem eens wat namen :)

Spinergy 9 oktober 2017 om 11:54

@Pizzi: schijnt 'erbij te horen' in marathonland, dat je 'fout rijdt' en op goed geluk verder hobbelt, ergens per ongeluk het parcours weer vindt (en dan toevallig áltijd verder op het parcours en niet waar je al geweest was en ook zonder registratiematten te missen) doorrijdt en met de handjes omhoog over de finish komt én 10 minuten later klaarstaan voor de huldiging met schoon jasjes, petje en zonnebril… ik heb dit zo vaak met eigen ogen mogen aanschouwen dat ik niet meer meedoe aan deze wedstrijden… ik ga hier geen namen noemen maar in pb kan dat wel..

schipperaar 9 oktober 2017 om 12:44

@spinergy
Doet me denken aan de vossejachten waar ik al staande op een pijl naar links pech voorwend(d)e en een hele massa buffels rechtdoor reed, blij dat schippie eraf lag maar zoals Lars kijkt kan ik me er iets bij voorstellen, zo van zouden ze t door hebben?

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair