Lars Boom stapt af in Kuurne-Brussel-Kuurne

Door , zondag 26 februari 2017 om 15:06

Lars Boom heeft de finish niet gehaald in Kuurne-Brussel-Kuurne. De klassiekerkopman van LottoNL-Jumbo heeft nog te veel last van zijn val van gisteren. Hij reed daarom ook de Omloop Het Nieuwsblad niet uit.

Ook Maarten Wynants is uit koers gestapt door een valpartij en zal de eindstreep in Kuurne niet bereiken. In KBK is Dylan Groenewegen aangewezen als kopman van de Nederlandse WorldTour-ploeg.

Volg hier Kuurne-Brussel-Kuurne 2017

Dit artikel delen:

40 Reacties

Thijs E 26 februari 2017 om 19:26

Dat stuk in het AD…Boom heeft dus moeite met trainen in de winter omdat zijn doelen dan ver weg liggen. En dan doet hij vervolgens waar hij zin in heeft/wat dan wel werkt (onverdienstelijk crossen) en dat laten ze gewoon gebeuren bij Lotto.

Voor mij is het onbegrijpelijk dat een royaal betaalde medewerker, met een sleutelfunctie in het voorjaar, zich niet conformeert aan het winterse trainingswerk dat nodig is om een klassieker te winnen. Gebrek aan motivatie en discipline wordt door de ploeg ook niet opgevangen.

Zijn val en zijn DNF van vandaag helpen alvast niet om zijn duurvermogen te verbeteren. Greg, Sagan en nog een heel resem aan renners hebben die meters wel gemaakt.

klootje kriekeljon 26 februari 2017 om 20:03

Lars Boom is hartstikke druk bezig in de winter hoor. Kijk maar op het twitteraccount van zijn vrouw. ;)

Thijs E 26 februari 2017 om 20:16

Als Booms grinta op hetzelfde peil stond als zijn social media skills, dan had Sagan vandaag weer een stom interview gegeven.

Har77 26 februari 2017 om 21:10

Mooi dit. Alle armchair coaches met commentaar.

Ik zou willen dat ik met het salarisstrookje van Boom lekker m’n hobby kon beoefenen. Hoef je niet net zoals Greg langs de babyvoedingsspecialist, of zoals Tom nachten door te halen op coke en XTC, maar kun je toch puur op intrinsieke aanleg zo af en toe wat voorin meepeddelen om vervolgens gewoon lekker thuis bij vrouw en kindjes in het mandje te kruipen.

Slimme vent, die Boom. Zag je al in die touretappe over de kasseien.

Het blijft tenslotte toch gewoon werk he.

John Bidon 26 februari 2017 om 21:33

Har77 slaat de spijker op zijn kop. Boom fietst voor de centen net zoals de meeste van ons die ergens hun brood mee verdienen. En Boom kan er ook niets aan doen dat hij wellicht teveel betaald krijgt voor zijn resultaten. Is gewoon goed uit onderhandeld

schipperaar 26 februari 2017 om 22:13

@har
Een beetje werknemer zit zijn dag uit, afstappen is meestal het gevolg van niet kunnen volgen en ook je harden in de winter kan geen kwaad, desnoods langlaufen, beetje zelf initiatief zou op zijn plaats zijn, ook zonder een topsalaris.
Een waardig kopman inspireert zijn mannen, Robert en Steven zijn gelukkig uit een ander hout gesneden.

Thijs E 26 februari 2017 om 23:13

Ach, als hij Roubaix wint vergeten we dit topic gewoon :)

Jacco van Stierop 26 februari 2017 om 23:36

Bak met talent en daardoor ben je geneigd hem steeds maar weer het voordeel van de twijfel te geven. Maar hij lijkt niet erg begiftigd te zijn met werklust en dan oogt zijn palmares toch wat bleekjes.
Of de vele tegenslagen altijd onder de noemer pure pech zijn te rangschikken kan worden betwijfeld. En ook of hij ooit nog eens die grote vis uit de vijver weet te hengelen.

Alexander 27 februari 2017 om 08:20

Ik vond dat Boom er vooral graat mager uit zag in interview. Wel erg vrolijk na de Omloop. Iemand die goed in zijn vel zit presteert altijd beter. Denk dat hij heuveltop kan verrassen met dit gewicht.

kleomantre 27 februari 2017 om 13:09

Der wordt hier afgegeven op ‘dramaqueens’, maar Boom heeft de weinige vergevingszin echt over hemzelf afgeroepen. Iedere renner valt wel eens en kan daardoor een grote uitslag missen. Het is in mijn ogen dikke pech als je daadwerkelijk een kanshebber bent en daarvoor zijn resultaten uit het verleden nodig. en af en toe bevestiging in het heden.

Boom heeft op 1 hele strakke touretappe na en een paar aardige andere overwinningen vooral laten zien een meerijder te zijn waar je niet op kan bouwen. Ook zijn redelijke resultaten in Roubaix kun je daaronder scharen. Boom heeft meermaals laten zien dat-ie veel rijders er zo af kan sprinten, maar in Roubaix sprintte in de finale iedereen hem eruit. Dat betekende dat op zijn betere momenten hij ook inhoud tekort had.

Het zou verkeerd zijn als Boom zich achter door dit soort voorvallen nu achter ‘pech’ kan verschuilen. Zijn geheel als carriere is verre van pech.

Sowieso altijd vreemd gevonden dat Boom de gelegenheid kreeg om maar 2x te vlammen in het voorjaar en andere goede koersen gewoon over te slaan, waar echte kleppers blijkbaar wel bij machte zijn om een langere periode te presteren en soms een geheel jaar lang. Als je dan als Boom maar een paar wedstrijden meepikt maak je jezelf ook wel heel kwestbaar als het niet loopt of fout gaat. Dan mag de rijder en de ploeg daar hard op aangesproken worden. Het is al eens gezegd dat bij Rabobank een beetje te mild werd gedaan vroeger ondanks de forse salarissen. Daar gedijde Boom wel bij waarschijnlijk. Het treurige is dat TLJ nu zo’n renner, na een geldpakken uitstap naar een onbetrouwbare ploeg, nog wordt binnengehaald omdat ze hoop koesteren dat het er een keer uitkomt. Ik mag hopen dat zijn salaris niet hoger ligt dan de betere knechten. Absoluut kopman onwaardig, eerder een te gebruiken pion als hij eens een geode dag heeft.

xistnc 27 februari 2017 om 13:19

Tjonge wat een epistels over Boom all over the place. Komen die lieden straks bij één of meer goede prestaties met vergelijkbare volumes?

vlek 27 februari 2017 om 14:13

Boom terug op het oude nest en geen enkele natte wind gaat meer onopgemerkt voorbij.

Spinergy 27 februari 2017 om 14:21

Goh, het is altijd wat met Lars…

kelderfan 27 februari 2017 om 14:33

Boom is in ieder geval nieuws en daar zullen de sponsoren blij mee zijn.

Wildebert 27 februari 2017 om 14:50

Boom geveld door val.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair