Lars Boom naar Roompot-Charles

Lars Boom naar Roompot-Charles

foto: Sirotti (archief)

zondag 30 september 2018 om 14:03

Lars Boom rijdt volgend seizoen voor de Roompot-Charles-ploeg. De 32-jarige klassiekerrenner komt over van LottoNL-Jumbo, waar hij geen nieuw contract kreeg. “Ik wil een belangrijke rol spelen in het voorjaar”, blikt Boom vooruit. Hij zal begin 2019 ook enkele veldritten gaan rijden.

Boom: “Geen stap terug voor mij”
“De koersen die de ploeg al heeft gereden, liggen me welIk wil na een lastig jaar ook mijn oude niveau terug vinden. Ik last nu een rustperiode in om vroeg weer op te bouwen naar volgend seizoen toe”, aldus Boom, die hoopt finales te gaan rijden in de klassiekers. “Ik heb de ambitie om diep tot in de finale mee te rijden en liefst nog van bij het begin van het klassieke seizoen, de Omloop Het Nieuwsblad, tot Parijs-Roubaix. Dit is geen stap terug voor mij, maar een stap zijwaarts. Ik wil weer voor overwinningen rijden en zal daarvoor goed omringd zijn.”

Veldrijden
Begin volgend jaar zal Boom ook enkele veldritten gaan rijden voor Roompot-Charles. De voormalig wereldkampioen in de cross krijgt daar de ruimte voor van de Nederlands-Belgische fusieploeg. “Ik zal crosstrainingen inlassen in mijn voorbereiding. Dat zal goed zijn voor mijn voorjaar en mijn algemene ontwikkeling. De voorbije periode heb ik wel nog regelmatig op een mountainbike gezeten en getraind op de crossfiets, maar het zal toch wat aanpassingen vergen. Cyclocross is veranderd en ook ik ben veranderd als renner, maar ik ben er wel blij mee.”

Ploegleider Erik Breukink werkte in het verleden samen met Boom bij Rabobank. “Ik ben erg blij iemand met zijn ervaring en capaciteiten erbij te hebben. Hij is een erg grote versterking voor het team volgend jaar. Hij brengt rust en ervaring mee die ongetwijfeld een positieve invloed zullen hebben op de andere jongens”, aldus de Breuk.

Dit artikel delen:

51 Reacties

Verweggistan 30 september 2018 om 20:49

Nu nog Lammertink erbij.

0
willempie72 30 september 2018 om 21:19

Ik denk dat het nooit meer wat wordt met Lars Boom. Alleen maar goed rijden als ie een keer boos is. Dat met zijn hart is pech maar daarvoor heeft ie de goodwill wel verloren. En ik zag hem toch graag rijden. Jammer dat het zo kan lopen.

0
winningmood 30 september 2018 om 21:55

Boom brengt ook rust mee volgens Erik Breukink…..hahahahahahahahahahahaha.
Ik hoop het, maar zijn emotioneel gedrag van afgelopen jaren is dat alles behalve.

0
Mwielerfan 30 september 2018 om 23:34

Tov Wat roompot afgelopen weken doormaakte is boom wellicht rustig

0
Jibi 30 september 2018 om 22:12

Wat moet je doen om géén contract te krijgen?

Voor vrijwel alle renners is de omgekeerde vraag aan de orde; voor Boom niet.

In de afgelopen jaren heeft Lars Boom op objectiveerbare gronden een neergaande curve laten zien in zijn prestaties. Voeg daar bij dat hij door een obsceen armgebaar richting ploegleiding en weinig fair gedrag jegens een collega renner uiterst negatieve "reclame" maakte voor de fors betalende sponsor.

Bij een sterke persoonlijkheid als Jan Raas was hij direct buitenspel gezet. Vooral ook omdat hij in het sportieve vlak verifieerbaar niet presteerde, te vaak afstapte(dnf) en voor menige wedstrijd forfait gaf. Gelet op de neergaande – feitelijk vast te stellen- curve in zijn prestaties is de vraag reeel hoe ver de prestaties moeten kelderen voordat hij géén contract krijgt. Gewezen sporters als Breukink ,Boogerd c.s hebben gegarandeerd meer verstand van zaken dan ondergetekende, maar dat neemt niet weg dat ook ik als liefhebber – gelet op de vast te stellen zwakke uitslagen van Boom- het onbegrijpelijk mag vinden dat hij ondanks zijn verzwakt fundament alsnog een contract krijgt. Ik ga er vanuit dat Boom de grootste miskoop wordt van Roompot-Charles. En wie is daar nu mee gediend. Over een jaartje weten we meer.
Slot
Waar de meeste renners zich afvragen wat ze moeten bieden om een contract te krijgen; dan wel te kunnen verlengen…..is m.b.t. Boom kennelijk de vraag wat hij zou moeten doen om geen aanbieding te krijgen. Ik verwacht dat Boom geen enkele keer in een koers met concurrentie van belang het podium gaat halen.

0
Mwielerfan 30 september 2018 om 23:37

Ga eens kijken hoeveel de rest van roompot gepresteerd heeft? Dan begrijp je opeens veel

0
Mickeal Straatman 2 oktober 2018 om 14:40

Check even zijn erelijst en kijk even waar hij vandaan komt na een zware operatie die toch meer impact heeft gehad dan van tevoren bedacht. Volgens mij won hij eind vorig seizoen nog wel een of andere ritje toch?? Wie heeft dat verder bij Roompot al gepresteerd?

0
Bassie55k 1 oktober 2018 om 04:02

Hmmm, daar moet natuurlijk nog wel wat andere renners bij ook. Zeker nog een sprinter en inderdaad nog een paar interessante Belgen. Ik weet ook niet wat de situatie precies is met Gerts, Meijers, en Wippert, maar die zouden natuurlijk gewoon heel goed nog een jaar bij deze ploeg passen als ze geen stapje hoger een contract krijgen. Misschien kan Bugter ook wel blijven nu die stage loopt by Crelan. Uiteindelijk gaat het natuurlijk ook om de punten in 2020.

0
Bassie55k 1 oktober 2018 om 04:19

Eventjes gekeken. Misschien een Kenny Dehaes en een Baptiste Plankaert. En daarna nog wel een paar goede talenten vinden.

0
chasse patat 1 oktober 2018 om 13:39

Pieter uit Harkema er naast zetten. Die is van jongs af aan gewend om met dit soort jongens om te gaan. Mogelijk kan hij het beste weer bij Lars naar boven halen.

0
BenderBeach 1 oktober 2018 om 21:32

Zo jammer dit! Mensen beseffen niet wat voor een vreselijk jaar Boom heeft door moeten maken. In 1x hartpatiënt worden is niet niets. Hij heeft zich terug geknokt en een geweldig najaar gereden door 300 procent te geven. Diep respect voor!

Een mens kan niet 300 procent blijven geven, dus het jaar erop – als alles vlekkeloos zou moeten lopen – neem je gas terug om bij te komen, logisch! En dan wordt je gelijk door alles en iedereen (incl. veel wielervolgers, ook hier) afgeschreven en naar het 2e niveau gedegradeerd. Ik weet het; het is topsport en die wereld is hard. Vanuit TLJ snap ik het ook wel enigszins, maar van de wielervolgers niet.

Ben blij dat ze dat met Robert Gesink toen niet gedaan hebben! (dat had ook meerdere keren gemakkelijk gekund, maar hij bewijst nu keer op keer nog zijn waarde). Hopelijk bewijst Boom dat ze ongelijk hadden, alleen vrees ik ervoor dat bij een ploeg als Roompot-Charles (en de hele soap eromheen) Lars niet maximaal gaat kunnen presteren.

0
SteelHorseCowboy 4 oktober 2018 om 23:43

Crossen is goed voor je algemene ontwikkeling. Dat wist ik niet.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone