Lars Boom: “Er zat nog meer in”

dinsdag 18 mei 2010 om 10:51

Lars Boom kon tijdens de tweede etappe van de Ronde van Californië goed met de besten mee op de korte maar venijnige klimmetjes in de finale. In de sprint kwam Boom net kracht te kort voor de eerste plaats, maar pakte toch knap plek drie. De alleskunner van Rabobank staat nu vierde in het klassement en wil deze klassering niet zomaar op geven. “Ik zeg niet voor het klassement te gaan, al ga ik nu toch voorzichtig kijken waar ik hier kan eindigen.”

Na een rustperiode is Lars Boom nu in opbouw naar de Tour de France. RaboSport vroeg aan het talent van Rabobank of hij verrast was. Boom daarover: “Ik wist niet waar ik nu stond, maar dit was een leuke ervaring. Het was wel mijn weer vandaag, maar ik wist niet waar ik nu sta. Het verbaasde me, dat ik mij op de laatste beklimming vooraan kon handhaven en nog relatief makkelijk ook. Dat was een lastig klimmetje. Behoorlijk steil en smal. Er moesten er steeds meer af, maar ik kon eigenlijk prima volgen. Radioshack trok toch hard door, maar ik raakte niet in de problemen.”

De Nederlands kampioen van 2008 reed in de sprint naar een knappe derde plek, toch was hijzelf daar niet tevreden mee. “Ik baal wel een beetje van de derde plek. Ik pakte het niet goed aan en had er misschien een wat langere sprint van moeten maken. Ik kwam vanuit derde positie op kop, maar ze gingen er toch weer overheen. Ik voelde me wel sterk. Voor mijn gevoel zat er meer in. Dat is het enige tegenvallertje van de dag. Derde plaats is mooi, maar de benen waren heel erg goed vandaag. Dan wil je meer.”

Boom wil niet direct alles op een goed klassement zetten, maar zal zijn vierde plek in het klassement niet zomaar laten gaan. “Het was lastig vandaag, maar dit was absoluut niet de lastigste dag. De komende dagen wordt het al zwaarder. Maar inderdaad, het ging vandaag bergop heel erg lekker. Dat biedt perspectief voor deze week. Ik zeg niet voor het klassement te gaan, al ga ik nu toch voorzichtig kijken waar ik hier kan eindigen. Maar als ik deze benen blijf houden, dan zal ik er zeker alles aan doen me de komende dagen nog eens te laten zien. Dit is een leuke ronde en de vorm lijkt erg goed.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair