Larry Warbasse nieuwe Amerikaans kampioen

zondag 25 juni 2017 om 23:40
Larry Warbasse nieuwe Amerikaans kampioen

foto: Sirotti (archief)

Larry Warbasse is bezig aan een uitstekende maand. Na zijn ritzege in de Ronde van Zwitserland wint hij vandaag ook het Amerikaans kampioenschap op de weg. De 26-jarige renner van Aqua Blue Sport versloeg Neilson Powless (Axeon Hagens Berman) en Alexey Vermeulen (LottoNL-Jumbo) in een sprint met drie.

Warbasse, Powless en Vermeulen wisten in Knoxville de rest voor te blijven. De drie werkten uitstekend samen, totdat Warbasse op anderhalve kilometer van de meet een aanval plaatste. Vermeulen, die in de slotfase zwoegend op zijn fiets zat, wist hem echter terug te pakken. De renner van LottoNL-Jumbo probeerde er in de slotkilometer zelf vandoor te gaan toen de andere twee plots een gaatje lieten, maar Powless rekende hem weer in. Warbasse was vervolgens in de sprint ruim de snelste.

Het is voor Aqua Blue Sport de tweede zege ooit. De eerste overwinning werd ook al door Warbasse behaald. Saillant detail vandaag was dat Warbasse en Vermeulen in het verleden voor dezelfde jeugdploeg hebben gereden. Beide renners komen uit Michigan.

“Dit zijn de beste twee weken van mijn leven”, reageerde Warbasse na afloop in het flash interview. “Gisteren voelde ik me nog vrij slecht in de tijdrit. Ik was best teleurgesteld en ook vandaag voelde ik me niet erg goed. Ik denk niet dat ik de sterkste was, maar eerder de slimste. Ik kan het niet geloven, ik ben zo blij! Het is een enorme eer om die trui te mogen dragen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

BartBrouwer 26 juni 2017 om 00:06

Geweldig, nooit wat winnen en nu 2 keer
Ik vond het in Zwitserland prachtig om zijn emotie te zien in het interview na de winst, prachtgozer
Het zij hem gegund!

kelderfan 26 juni 2017 om 00:07

Die Larry Warbasse timmert aan de weg.

AWestie 26 juni 2017 om 00:25

Je zou zeggen dat hij goeie WT-sollicitaties er uit stuurt met deze overwinningen, ik ben benieuwd hoe lief hem dit nieuwe Aqua Blue is. Bijna jammer van het truitje van dat team trouwens, dat er een Amerikaanse vlag op moet. Ik had hem dan aan Vermeulen gegund bijvoorbeeld;)

Viktrodriguez 26 juni 2017 om 01:03

Die Vermeulen moet trouwens echt wel verre familie van Zakarin zijn, gezien zijn rijstijl.

HoofdIsVrij 26 juni 2017 om 09:03

Opvallend dat de grote Amerikaanse WT-ploegen (Cannondale, Trek en BMC) niet in de top 3 staan (net als in België eigenlijk). Het zijn toch vreemde dingen die NKs.

timplify 26 juni 2017 om 09:12

Wat een talent, die Powless!

Headlines

Materiaalzone

Populair