Laporte eerste leider Parijs-Nice na demonstratie Jumbo-Visma: “Niet gepland”

zondag 6 maart 2022 om 17:22
Laporte eerste leider Parijs-Nice na demonstratie Jumbo-Visma: “Niet gepland”

foto: Cor Vos

Christophe Laporte was samen met Wout van Aert en Primož Roglič onverslaanbaar in de openingsetappe van Parijs-Nice. Het drietal reed het hele peloton overhoop op de laatste klim van Côte de Breuil-Bois-Robert en kwam met elkaar over de finish. “Wout zei in de laatste kilometer dat het voor mij was”, glundert de Fransman.

Jumbo-Visma had de hele etappe de controle in handen en drukte haar stempel op de koers in de finale. Na goed voorbereidend werk van Rohan Dennis, Mike Teunissen en Nathan Van Hooydonck was het op de slotklim aan Laporte, Roglič en Van Aert. “Dat was niet gepland”, zegt Laporte over de aanval met drie. “Ik zat zelf goed gepositioneerd, zo zat ik in de afdaling al goed vooraan. Daarna was het eerst aan Nathan en dan was ik aan de beurt met Wout in het wiel.”

foto: Cor Vos

Slechts een renner leek het op hol geslagen drietal te kunnen volgen, maar ook Zdenek Stybar kon het tempo niet bijbenen. “Ik zat ook op de limiet, maar toen loste Stybar”, gaat de ritwinnaar verder. “Dat ik win, is geweldig voor mij. Het is ongelooflijk. Ik wil het team echt bedanken. Wout zei in de laatste kilometer dat het voor mij was. Dat is een mooi cadeau, want ik heb de gele trui en een ritzege in Parijs-Nice. Het is ook mijn eerste zege ooit hier.”

‘Ik ga van de gele trui genieten’
“De transfer naar Jumbo-Visma heeft echt goed gewerkt. Dat loont nu al”, zegt Laporte. “Ik heb een stage van drie weken op hoogte gedaan, en daar letten we op elk detail. Ik heb veel gewerkt en dat betaalt zich nu uit. We hebben een goede verstandhouding, we lachen samen en werken hard. Dit is geweldig. Ik ga van de gele trui genieten, samen met de ploeg. Maar het hoofddoel is Primož (de kopman voor het eindklassement, red.) voorin houden. Dat is onze prioriteit en mogen we niet vergeten.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Franco Ballerini 6 maart 2022 om 17:30

Goed dat de redactie even verduidelijkt over welke Primož hij het heeft ;-)

0
Limal 6 maart 2022 om 17:48

Ongeplande kinderen zijn vaak de mooisten ;-)

0
Koers 6 maart 2022 om 18:06

Zijn mooiste overwinning, al wordt op termijn die Tro Bro Leon overwinning meer ‘waard’ natuurlijk.

0
Murcia 6 maart 2022 om 18:18

Geweldige renner die bij een topploeg is gaan rijden en het veilige Frankrijk verliet, het lijkt zich nu al volledig uit te betalen voor hem en de ploeg. Trek dit nog een paar weken door en blijf heel Cristophe, dan mag je je ticket voor Kopenhagen gaan bestellen en zal je in de Tour formatie een plekkie krijgen.

0
Wim Kruithof 6 maart 2022 om 19:46

ongelooflijk eigenlijk hoe Jumbo-Visma als Blanco/Belkin een lachertje van het peloton was, maar zich langzaamaan heeft doorontwikkeld tot de absolute top. Een Tourzege zou de kroon op deze ontwikkeling zijn, al zie ik dat niet snel gebeuren… maar het is de sportploeg des vaderlands om echt trots op te zijn.

0
Beer 6 maart 2022 om 20:05

Toen enkele jaren terug de eerste berichten kwamen dat van Aert naar Jumbo wou dacht ik; hé? Jumbo? Maar als je wat verder keek, zag je dat toen de weg naar boven al stevig was ingezet met Groenewegen en Roglic. Hoe ze de laatste jaren doorgroeien was al top. De smak geld er tegenaan voor Dennis, Benoot en Laporte zet hen helemaal op Champions League niveau.

0
tvm 6 maart 2022 om 20:52

Iedereen die deze suprematie toejuicht: consequent zijn en dan niet huilen dat Ineos of UAE dit ook doet aub.

0
Wheely 6 maart 2022 om 21:16

Zal je mij niet zien doen, dit is hoe topsport werkt, de besten verdelen de prijzen en zullen dit blijven doen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone