Langzame start Chaves was niet gepland

maandag 23 mei 2016 om 09:07
Langzame start Chaves was niet gepland

Foto: Sirotti

Esteban Chaves verloor zondag in de klimtijdrit van de Giro veertig seconden op Steven Kruijswijk. De Colombiaan lag bij het tussenpunt nog 44 tellen achter. Hij heeft in het tweede deel dus vier seconden goedgemaakt. Sommigen beweerden dat Chaves bewust zo zijn tijdrit had ingedeeld, maar de renner zelf ontkent die berichten.

“Het klopt niet dat ik me inhield in het eerste deel”, stelde Chaves tegenover Cyclingnews. “Ik ging de hele tijdrit zo hard mogelijk.”

De renner van Orica-GreenEDGE is tevreden over het resultaat. “Het was zoals verwacht een lastige dag, maar ik ben blij. Na drie bergetappes ziet het er goed uit voor mij. Ik ging voor het maximale en dit is dan het resultaat, maar we blijven met beide benen op de grond staan. We blijven gefocust, want we weten dat het niet makkelijk gaat worden.”

Chaves staat nu in het klassement twee minuten en twaalf seconden achter Kruijswijk.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Mitch 23 mei 2016 om 09:45

Ik denk dat Chaves meer bezig gaat zijn met zijn 2e plek vasthouden dan met alles wat hij heeft Kruijswijk aanvallen. Het gat is eigenlijk ook al te groot daarvoor.

sstijnntje 23 mei 2016 om 09:59

@Mitch: lijkt me ook. Chaves heeft net als velen hier in de Giro nog nooit het podium gereden in een grote ronde, hij zal erg tevreden zijn met een 2de plek aan het eind

dons 23 mei 2016 om 09:59

@Mitch: is altijd het dilemma natuurlijk bij een renner die nog nooit podium heeft gereden. Aanvallen is ook een risico om daar weer af te vallen. Wat dat betreft zijn Nibali en Valverde gevaarlijker. En hebben ook de ploegen.

albertooo 23 mei 2016 om 10:23

Chaves is een winnaar, en hij heeft de benen om Kruijswijk onder druk te zetten. Ik verwacht nog het een en ander van hem, sowieso kan hij nog wel een rit winnen als ze weer het hooggebergte ingaan.

UrbanSteel 23 mei 2016 om 10:50

Edit redactie: Dubbelpost verwijderd

snoep de hond 23 mei 2016 om 11:07

@albertooo,
Het is natuurlijk koffiedik kijken, maar op basis van het verleden heb ik meer twijfels bij Chavez dan bij Kruijswijk wat betreft het vasthouden van de vorm tijdens de 3de week.
En ook op basis van afgelopen weekend verwacht ik niet dat tijdens een “normaal” koersverloop Chavez in staat zal zijn Kruijswijk uit het wiel te rijden.

Sephiroth 23 mei 2016 om 11:20

US beetje een dubbelpost he van het valverde topic.

En ik blijf het spannend vinden met het verschil in daalkwaliteiten van steven versus valverde, nibali en chaves. Die gaan alle 3 duidelijk harder berg af.

Kwiat 23 mei 2016 om 11:24

Chavito kan zeker de Giro nog winnen. Hij is nog de enige, echte uitdager van Kruijswijk. Ik verwacht niet snel dat hij een col voor de slotklim er al vandoor wil gaan, tuurlijk is hij ook bezig met de tweede plaats. Toch kan Chaves de Giro ook in de laatste kilometers nog winnen.

Als iemand de benen heeft om Kruijswijk het nog lastig te maken, is het Chavito wel!

ddb 23 mei 2016 om 11:59

Ik dacht gelezen te hebben dat Amador wat ziekig was. In dat geval zal die ook nog wel wegzakken

girardengo 23 mei 2016 om 11:59

@UrbanSteel
Logische opbouw van de verdediging. Inderdaad ook hopen op steun van andere teams die iets te verdedigen hebben.

Orakel 23 mei 2016 om 12:06

Lijkt mij niet dat Chaves in de laatste kilometers de Giro nog kan winnen.
Stel dat hij 3x een halve minuut + boni’s pakt, dan heeft hij nog steeds slechts 2 minuten op Kruijswijk teruggepakt.
Chaves zal het echt van verder moeten proberen, maar dan zet hij ook zijn 2e plek op het spel. Chaves lijkt gevangen in de gouden kooi.

UrbanSteel 23 mei 2016 om 12:08

@Sephiroth

Quote:
US beetje een dubbelpost he van het valverde topic.

Dat had ik de moderators zelf al laten weten dat ik in het verkeerde topic had gepost en dat de post in dit topic weg kon.

tendam 23 mei 2016 om 13:09

Chaves kan best de Giro winnen, maar dan moet Kruijswijk er doorheen zakken zoals Contador deed vorig jaar (ook niet de minste natuurlijk). Maar ik heb een Kruijswijk in vorm er eigenlijk nog nooit doorheen zien zakken.

Kwiat 23 mei 2016 om 13:34

Rit 19 op Risoul en rit 20 zijn echt monsters. Daar kan nog van alles gebeuren. Dan is een drie minuten ruim, maar niet altijd ruim genoeg. Vrij grote kans dat Kruijswijk de Giro pakt, maar met een Chaves in deze vorm kan je dat niet met zekerheid zeggen.

hnac 24 mei 2016 om 08:54

Chaves heeft tot nu toe meer dan uitstekend gereden. Toch zie ik hem eerder er doorheen zakken. Een Valverde die zijn slechte dag al gehad heeft gaat voor podium.

Headlines

Materiaalzone

Populair