Langeveld verkent WK-parcours met bondscoach

Langeveld verkent WK-parcours met bondscoach

foto: Marcel Koch

maandag 27 april 2015 om 10:36

Sebastian Langeveld reist deze week af naar Amerika. De Nederlands kampioen gaat in Richmond met bondscoach Johan Lammerts het WK-parcours verkennen. Het gaat hierbij vooral om de zone met de kasseien.

“Het was eigenlijk de bedoeling dat Niki Terpstra en Lars Boom ook zouden gaan, maar een reis naar Amerika is niet gemakkelijk in onze drukke agenda’s in te lassen”, zegt Langeveld tegen De Telegraaf. “Toch vind ik het belangrijk dat ik het parcours in ieder geval zelf al gereden heb, want vaak hoor je over zo’n rondje de meest uiteenlopende meningen.”

Op 27 september zullen de mannen in Richmond, Virginia, hun wereldkampioenschap rijden. De omloop is 16,5 kilometer lang en kent veel korte klimmetjes en dus enkele stroken met kasseien. Eerder al heeft een deel van de Amerikaanse ploeg het traject in eigen land verkend.

Dit artikel delen:

13 Reacties

robotour 27 april 2015 om 10:48

Is Langeveld kanshebber dan op zo’n parcours met korte klimmetjes ?
Heeft hij niets beters te doen in deze periode ? WK is nog ver weg en er kan nog veel gebeuren in de tussentijd. Parcours kan je ook verkennen in de aanloop naar het WK, zo belangrijk lijkt mij dat nu ook niet.

0
ghostwriter 27 april 2015 om 10:52

Ik denk dat dit parcours (zo ver als ik het kan zeggen zonder het persoonlijk gezien te hebben) best goed bij het type Langeveld maar ook Terpstra en Boom zal passen. Het zou mooi zijn als deze drie op het WK weten te pieken want dan heeft Nederland een kans om te winnen. Met Westra, Van Emden, Leezer, Dumoulin, Van Baarle en D. van Poppel als mogelijke knechten kan Nederland hopelijk een sterke ploeg sturen.

0
Dalendklimmen 27 april 2015 om 11:14

Dan krijg je waarschijnlijk langeveld terpstra en boom aangevuld met dumoulin Mollema gesink en waarschijnlijk nog een kansloze sprinter

0
schipperaar 27 april 2015 om 12:13

Gaan waarschijnlijk de kasseien dwars leggen, kan dat geen week van tevoren, ongelooflijk.

0
xistnc 27 april 2015 om 12:19

Moest je het volk horen toen Van Vliet het WK-parkoers niet ver van tevoren ging bekijken. En moet je het volk nu horen, als Lammerts dat juist wel doet. Tja.

0
Tuubke 27 april 2015 om 12:28

Ik kan mij voorstellen dat het heel belangrijk is om goed te verkennen. Je zult je selectie toch af moeten stemmen op het parcours. En als het past in het programma van een coureur, kan hij zelf beoordelen of hij er iets te zoeken heeft of niet. Langeveld lijkt mij all-round genoeg om hier goed uit de voeten te kunnen. Beetje “Vlaams” parcours, toch?

0
KnightBiker 27 april 2015 om 12:37

Het is toch een beetje een snoepreisje op deze manier… als lars niki en sebas nou in amerika hadden gekoerst over een paar weken en daar een trainingsstage aan vast plakte dan was het perfect geweest. nu leert het je niets, het hoogte profiel is bekent, dat er wat kasseien liggen is bekent, de renners die het er moeten doen zijn bekent en dat verandert niets aan de selectie terzijnertijd: weggegooide tijd en moeite.
Het motiveert sebastiaan langeveld wellicht nog iets van zijn seizoen te maken, maar meer dan een mentale stimulans zal het niet zijn.
Beter zou het zijn als de bondscoach de selectie in een paar koersen vooraf samen zou kunnen laten rijden.
Het enige wat je had kunnen leren is of dit parcours zwaar genoeg is om je van de sprinters te ontdoen, maar we hebben geen topsprinter dus de verkenning maakt echt niets uit voorde selectie.

0
FondriestTF3 27 april 2015 om 13:52

Langeveld heeft z’n voorjaar erop zitten, moet nu dus weer opbouwen. Zo intensief is een tripje VS ook weer niet. Het lijkt een beetje een klassiekersparcours dus ik verwacht dezelfde mannen als bij een Vlaanderen.

0
Zjoske 27 april 2015 om 14:32

Ik heb wel eens het idee dat het aantal doemdenkers en pessimisten op WF een hele slechte afspiegeling is van de maatschappij. Volgens mij ligt het aantal hier ontzettend hoog. Werkelijk niemand kan iets goed doen.

0
Daan° 27 april 2015 om 14:38

Altijd dat gemopper en gezeur, iedereen weet het beter en toch zijn jullie geen prof..

0
Kelder is de Man 27 april 2015 om 15:50

Daan..
En omdat je geen prof bent, mag je geen mening hebben.. als je een film of een nieuwe cd niks vindt, kan je daar op het www ook je mening over geven. Je hoeft niet altijd iets zelf te doen/ te zijn om een oordeel te vellen.

Wat ik dan niet begrijp… is de selectie voor het wk al rond, dat SL zich daarvoor leent. Wat heeft die jongen nou laten zien in de periode die hem het beste zou moeten liggen..

0
Lucatony 27 april 2015 om 19:27

Langeveld zie ik meer als luitenant van Terpstra en Boom eerlijk gezegd, tijdens het volgende WK. Is toch geen echte topper en dat beseft hij zelf denk ik ook wel.

0
Huubi 28 april 2015 om 13:03

Niemand vindt het gek als Froome in maart tijdritten verent. Waarom zou dit wel gek zijn? Ruim van tevoren, Langeveld zit even in een rustige periode. Dit is alleen maar professioneel met je vak bezig zijn

0

Headlines

Populair

Materiaalzone