Langeveld rijdt EK tijdrijden in Alkmaar

donderdag 25 juli 2019 om 09:58
Langeveld rijdt EK tijdrijden in Alkmaar

foto: Cor Vos

Bondscoach Koos Moerenhout heeft de selectie voor het aanstaande EK wielrennen in Alkmaar rond. Er was nog een plek vrij bij de individuele tijdrit op 8 augustus en daarvoor is Sebastian Langeveld aangewezen. Samen met nationaal kampioen Jos van Emden vertegenwoordigt hij Nederland.

Langeveld werd in juni op het Nederlands kampioenschap tijdrijden tweede achter Van Emden. De coureur van EF Education First was ook al geselecteerd voor de wegrit, die op 11 augustus verreden wordt.

Wijziging in Teamrelay
Binnen de Nederlandse selectie is nog een wijziging doorgevoerd. Chantal Blaak (Boels-Dolmans) doet door een blessure op 7 augustus niet mee aan de gemixte Teamrelay, een nieuw onderdeel met drie mannen en drie vrouwen. Zij wordt vervangen door Riejanne Markus (CCC). Blaak kan 10 augustus wel de wegwedstrijd rijden.

De andere namen die meedoen aan die Teamrelay zijn Amy Pieters, Marianne VosBauke Mollema, Ramon Sinkeldam en Koen Bouwman.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Etappe 25 juli 2019 om 10:10

Zijn er van andere landen al selecties bekend?

0
TomDJ 25 juli 2019 om 10:11

Terecht dat hij mee gaat.
Als hij zich toelegt tijdens de trainingen op tijdrijden hoort hij bij de besten van Nederland.

0
KnightBiker 25 juli 2019 om 10:40

rijdt anders wel weer een hopeloze tour die Langeveld: Terpstra had hier moeten rijden of Dumoulin maar ja geblesseerd. van Baarle was ook een optie geweest.

0
Grote Meneer Terpstra 25 juli 2019 om 11:07

Hij is gevallen, dat verklaart misschien zijn matige presteren. Terpstra ook trouwens, die is zelfs afgestapt en zit midden in een revalidatie. Het lijkt me dus meer dan logisch dat ze hem niet kiezen. Van Baarle was inderdaad een goed alternatief geweest, maar die heeft misschien nog andere doelen. Ik snap wel dat ze bij Langeveld uitkomen, heeft al een paar goede tt’s gereden dit jaar.

0
the student 25 juli 2019 om 11:12

Hij lijkt nu op koers voor de rode lantaarn. Maar moet Offredo nog 4 minuten achter hem dulden.

0
Veloburto 25 juli 2019 om 12:07

Wel matig team voor de relay

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone