Landa richt zich na Vuelta-echec op EK: “We willen de koers hard maken”

zondag 12 september 2021 om 09:55
Landa richt zich na Vuelta-echec op EK: “We willen de koers hard maken”

foto: Cor Vos

Mikel Landa verschijnt vandaag in het Italiaanse Trento aan de start van de EK-wegwedstrijd bij de elitemannen. De Spaanse klimmer hoopt in Italië sportieve revanche te nemen na een mislukte Vuelta a España. “Ik sta met ambitie aan de start, dat is zeker”, klinkt het vol zelfvertrouwen.

Het is voor de 31-jarige Landa de eerste wedstrijd sinds zijn vroegtijdige opgave in de Ronde van Spanje. “Ik heb wat rust genomen na de Vuelta en voel me alweer wat beter. Ik ben misschien nog niet 100%, maar ik geloof wel dat ik een goede wedstrijd kan afwerken. Het parcours is wellicht niet zo zwaar, maar het is wel een bijzonder technische omloop en daardoor zal het moeilijk worden om de koers te controleren.”

De Spaanse bondscoach Pascual Momparler rekent in de wegrit ook op David De la Cruz, de gebroeders Gorka en Ion Izagirre, Iván García, Imanol Erviti, Roger Adriá en Antonio Soto. García en Soto kunnen zich mengen in een eventuele sprint om de Europese titel, maar Momparler beschikt niet over een absolute topsprinter.

Onvoorspelbare koers 
Landa heeft dan ook een duidelijke koerstactiek voor ogen. “Voor we beginnen aan de lokale rondes, is er nog een zware aanloopfase van een zestigtal kilometer. Daar zullen we proberen om de koers hard te maken. Het is geen ontzettend lange wedstrijd, maar het kan daardoor wel een erg explosieve koers worden. De kans bestaat dat we al vroeg koers krijgen, al is en blijft het moeilijk om in de glazen bol te kijken.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 12 september 2021 om 10:21

Pas maar op, Gilbert houdt je in de gaten.

Kopinkas 12 september 2021 om 11:35

Wat is het criterium om een opgave ‘vroegtijdig’ te noemen?
Landa stapte nota bene af in rit 17.
Leek me eerder een laattijdige opgave, aangezien het vat echt wel leeg was.
Zo’n Merlier is dan weer de meester van de tijdige opgave…

fietsvriend 12 september 2021 om 12:51

Deze man heeft ons Landismo gegeven, mooier wordt het niet.

de adelaar 12 september 2021 om 17:23

Hij was weer in geen velden of wegen te bekennen

Headlines

Materiaalzone

Populair