Landa: “Misschien betaalt Roglič voor de inspanning, dus we blijven het proberen”
foto: Sirotti (archief)
vrijdag 6 april 2018 om 19:28

Landa: “Misschien betaalt Roglič voor de inspanning, dus we blijven het proberen”

Volgens Mikel Landa is de Ronde van het Baskenland alles behalve gelopen. De Spaanse klimmer van Movistar staat tweede en heeft een achterstand van 1.57 op Primož Roglič in het klassement. “Misschien betaalt Roglič morgen de inspanning voor vandaag, dus we zullen het blijven proberen”, zegt Landa volgens Zikloland.

Vandaag trok Landa meermaals ten aanval. Samen met Ion Izagirre zette hij de klassementsleider onder druk, maar die gaf geen krimp. Sterker nog, Roglič liep zes seconden uit door aan de finish in Eibar bonificatieseconden te pakken. Met nog één etappe voor de boeg, met daarin liefst acht beklimmingen, is Landa ambitieus. “We willen winnen”, zegt hij.

“We waren vandaag in staat om te doen wat we hadden gepland, en dat brengt je vooruit. De ploeg heeft me alles gegeven wat ik nodig had. Ik ben erg blij met hen”, blikt hij terug op de steun die Movistar hem gaf, mede door met José Joaquin Rojas iemand in de vlucht te sturen, die in een belangrijke afdaling nog kon helpen om de voorsprong op de andere favorieten vast te houden. “Vandaag hebben we een stap gezet. Ik sta nu op een podiumplek, dus we zullen blijven aandringen.”

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
6 april 2018 19:31
Kijk, dat is de juiste instelling. Daar kunnen veel renners nog wat van leren.
6 april 2018 19:47
Topgozer!
6 april 2018 20:19
Welke inspanning?
6 april 2018 20:24
Movistar zal Quintana graag als joker inzetten, morgen. Maar heeft Quintana daar zelf zin in? Hij heeft al het nodige gezichtsverlies geleden deze week.
6 april 2018 20:32
Ach jongens de normale kletspraat toch?
Ik kan het Landa niet kwalijk nemen hoor. Die rijdt bijna de hele ronde al 8 straatlengtes achter Roglic dus hij zit waarschijnlijk niet hoe sterk hij is.
Blij met de ploeg check
Dank je wel ploeg check
Stapje gezet check
We blijven proberen check
Next.
Als 1 van de ideale schoonzonen van TLJ zulke larie uitslaat dan is het hok te klein hier :)
Wens die knakker veel succes morgen :)
6 april 2018 21:53
Ja maar bij Landa heb je er inderdaad geloof in. Een renner die in de bergen zomaar 2 minuten kan pakken. En Roglic, doch ik ook groot fan ben, heeft nog nooit top 10 gereden in een grote ronde. Er is dus nog een kans op een instorting. Maar tot nu toe bevestigt Roglic zijn wereldklasse van vorig jaar.
6 april 2018 22:02
Niet schieten is altijd mis maar deze Roglic heeft gouden benen al moet hij, en zijn ploeg, wel wakker en attent blijven voor Een Groote Baskische Alliantie...
6 april 2018 22:26
Vandaag heeft Roglic al een cadeautje aan een Bask gegeven, dunkt me.
6 april 2018 22:28
De afgelopen etappes waren voor Landa allemaal om het spannend te houden, morgen rijdt ie het hele peloton buiten tijd.
6 april 2018 22:28
Izagirre en Landa gaan morgen samenwerken om Roglic op achterstand te rijden.
6 april 2018 23:15
Mag hopen van niet. Spaanse sporters, nee, ik heb er nx mee
6 april 2018 23:52
Het is morgen echt een loodzware dag, met van het begin denk ik oorlog. Lotto Jumbo moet t slim spelen en mannetje meesturen.
7 april 2018 08:30
Toen ik begon over extra knechten voor Kruijswijk begon iedereen me op het forum aan te vallen. Deze knechten zouden dan ook gebruikt kunnen worden voor Roglic bijvoorbeeld. Helaas snapt men niet hoe het werkt in NL (zowel meeste fans als ploegleiding) hoe het helemaal werkt met een koers controleren en goede knechten voor klassementsmannen te hebben. Nu poepen we ons alweer in de broek voor vandaag omdat er geen enkele klimmer is die een tijdje mee kan met Roglic. Als je met Roglic en Kruijswijk door wilt de komende jaren haal dan AUB 2 klimmers naar de ploeg voor ondersteuning! En nee, Gesink, De Tier, Bouwman, Clement zijn niet de klimmers waar ik het over heb!
7 april 2018 08:33
Over welke klimmers heb je het dan wel?
7 april 2018 08:43
Ik heb het over klimmers. De namen die ik opnoemde zijn geen klimmers (Gesink was dat in het verleden wel maar gaat ook niet voor knecht spelen en is niet meer wat het was).

Kijk TLJ kan geen knechten ala Kwiatkovski, Poels, Amador etc.. betalen maar ik heb het over mannen als Anacona, Cataldo, Pelizotti etc... Daar heb je er gewoon 2 van nodig als je 2 klassementsmannen hebt waarmee je voor hoge klasseringen wilt gaan. En eigenlijk heb je er nu 3 klassementsmannen want ook Bennet kan en zal top 10 in een grote ronde gaan rijden (heeft hij ook al eens gedaan).
7 april 2018 08:47
Met welke superknechten won Tom de Giro vorig jaar dan?

Wilco was al snel naar huis namelijk


En ik schat een anacona, cataldo en pellizotti nou niet veel hoger in dan bv gesink of clement

En Steven gaat met gesink, roglic en clement meer dan genoeg steun hebben in de bergen.
7 april 2018 08:57
Zonder welke superknechten verloor Steven de Giro 2 jaar geleden en met welke won Nibali deze wel?
Zonder welke superknechten verloor Tom de Vuelta 3 jaar geleden en met welke won Aru deze wel?

'En ik schat een anacona, cataldo en pellizotti nou niet veel hoger in dan bv gesink of clement'

Oke ik wou niets meer zeggen maar toen las ik de laatste zien, dat is nou precies waar het fout gaat. Renners die niet kunnen klimmen en renners die geen knecht zijn die worden gezien als knechten. Tja, dat members hier er geen verstand van hebben dat kan maar het ergste is dat de ploegleiding er ook zo over denkt en dat is het grootste probleem.

Heb deze discussie meerdere malen gevoerd hier en helaas krijg ik altijd gelijk.
7 april 2018 09:07
Als ik deze reacties lees krijg ik het idee dat Team LottoNl iedere meerdaagse ronde tot de een na laatste dag in de leiderstrui rondrijdt en het dan de laatste dag weggeeft.
Hoevaak buiten die Giro van Kruijswijk is dit nu echt gebeurd?
7 april 2018 09:17
Op een goede dag zijn ze wel beter dan clement. Niet dan gesink maar die heeft andere doelen.
Snap het punt als je voor winst gaat is het nodig, voor plaats 5 niet.
7 april 2018 09:18
@johnny7

Wat bedoel je met renners die geen knecht zijn, moeten knechten? Vervolgens norm je Kwiatkowski, iemand die toch een sky-geschoold knecht is geworden.

Mooi om te zien dat je mensen met een andere mening benoemd als mensen zonder verstand van wielrennen. Wanneer kunnen we jou als ploegleider vereachten? En kan jij dan niet de voorbeschouwingen schrijven, want dan krijg ik en beter beeld bij wat er komen gaat!

Ten eerste zit er ook een financieel plaatje aan vast. Niet alleen de kosten van de renners, maar ook een sponsor die de Nederlandse identiteit van de ploeg wil houden.

Ten tweede, Clement heeft zijn laatste 3 grote rondes i in de top 30 gereden, Roglic laat deze week zien enorm sterk te zijn bergop en Gesink heeft 6 grote rondes in de top 10 gereden. Dat zijn mannen die echt niet veel minder zijn dan de mannen die jij noemt.
7 april 2018 09:31
Misschien ook niet vergeten dat de mannen die als klimknecht gehaald zijn (Bennet, Roglic) intussen zo goed zijn dat ze zelf kopman geworden zijn.
7 april 2018 09:48
Eens met johnny. Al moet je je niet vergissen in het budget van lotto nl, die is niet zo hoog. Dergelijke superknechten betaal je wel flink voor..
7 april 2018 10:15
In mijn beleving heeft tlj een super ploeg maar ze verdelen het over teveel rondes,
Met als gevolg dat ze te weinig helpers hebben voor de klassement man.
Een ander verhaal is natuurlijk het haantjes gedrag van alle kopmannen (kijk maar naar movistar).
Ik zie een kruiswijk niet voor een primôz rijden.
Ik denk als ze alle kopmannen in 1 grote ronde zetten dat ze iedereen aan gort kunnen rijden mits ze het haantjes gedrag weglaten.

Maarja ik droom wel is vaker hardop
7 april 2018 10:16
@johnny7 Tom verloor de Vuelta omdat hij helemaal op was. Hij kreeg zelfs steun van vrienden, maar geeft ook zelf aan dat hij toen gewoon niemand meer kon volgen. Ploeggenoten hadden in die fase niets uitgemaakt. De giro van steven is een heel ander verhaal.
7 april 2018 10:35
@johnny7

Al had steven froome, contador en quintana als knechten gehad. Dan nog had hij de sneeuw muur ingereden en een blessure opgelopen en de giro verloren.

Tom was leeg en had ook met goede knechten de vuelta verloren.


En wat hebben die anacona, cataldo en pellizotti voor top 20 plaatsen in GT's gereden die een gesink niet gereden heeft?

Reacties zijn gesloten.