Landa kiest voor Ronde van Asturië in aanloop naar de Giro d’Italia

dinsdag 30 april 2019 om 16:26
Landa kiest voor Ronde van Asturië in aanloop naar de Giro d’Italia

foto: Cor Vos

Mikel Landa zal binnenkort aan de start staan van de Giro d’Italia, maar de Baskische klimmer zal in de Ronde van Asturië (3-5 mei) de puntjes op de i zetten. De kopman van Movistar brak in januari nog zijn sleutelbeen, waardoor hij moest kiezen voor een alternatieve voorbereiding op de Italiaanse ronde.

De 29-jarige Landa begon zijn seizoen op de slechtst mogelijke manier, aangezien hij in de Trofeo Ses Salines ten val kwam. De klimmer moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis van Palma, waar een sleutelbeenbreuk werd geconstateerd. Een flinke tegenvaller voor Landa, die hierdoor moest passen voor Tirreno-Adriatico.

Landa is echter weer fit, wat hij liet zien in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali en de Ronde van het Baskenland. In beide rittenkoersen wist hij top-10 te rijden. Maar de ronderenner maakte vooral indruk in Luik-Bastenaken-Luik, door na een zware koers als zevende te finishen.

Extra kilometers 
Voor Landa was het zijn eerste top 10-notering in een monument. Toch wil de renner nog wat extra kilometers afwerken met het oog op de Giro d’Italia, zijn eerste echte hoofddoel van dit seizoen. De Spanjaard zal dan ook starten in de Ronde van Asturië, die vorig jaar nog werd gewonnen door ploeggenoot Richard Carapaz.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Canard de Toilet 30 april 2019 om 16:49

Zonder Valverde wordt het team Landa / Carapaz toch wel sterker denk ik.
Landa best een kanshebbert voor de Giro winst

Titaantje 30 april 2019 om 17:07

Kansen zijn er altijd, maar gezien het aantal TT KM lijkt winst me toch lastig. Laten we iig hopen dat hij in topvrm kan starten en lekker aggressief koerst zoals hij dat kan.

Brabander 30 april 2019 om 18:20

Wel een interessante gedachtengang. Lijkt mij ook dat de tandem Landa/Carapaz misschien liever zonder Valverde van start gaat. 2 kopmannen, niet al te gek veel verwachtingen

Covadonga 30 april 2019 om 18:14

Hij moet eerst maar eens rechtop blijven, ook in Asturië.

Jan Blokland 30 april 2019 om 19:36

Klopt. Maar het zal wel heel dom zijn om hier risico te nemen met het oog op de Giro.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair