Landa: “Kans bij Bahrain McLaren komt op het juiste moment”

donderdag 5 december 2019 om 09:44
Landa: “Kans bij Bahrain McLaren komt op het juiste moment”

foto: Cor Vos (archief)

Mikel Landa denkt dat hij op tijd de transfer heeft gemaakt van Movistar naar Bahrain McLaren, zoals de ploeg vanaf volgend jaar gaat heten. De Bask heeft daar eindelijk het kopmanschap te pakken. “Deze kans komt op het juiste moment. Ik ben 30 jaar, heb de ervaring en kom bij een ambitieuze ploeg”, zegt hij tegen Tuttobiciweb.

Na enkele jaren op het tweede plan bij Team Sky en Movistar krijgt Landa in 2020 de rol van vooruitgeschoven pion. Wel neemt hij veel ervaring mee van de kopmannen met wie hij eerder koerste. “Van Samuel Sánchez toen ik bij Euskaltel reed, tot Alejandro Valverde bij Movistar. Van Vincenzo Nibali leerde ik dat elke dag een nieuwe kans was en van Chris Froome dat je parcoursen bijna maniakaal kan bestuderen”, zegt Landa.

‘Bernal is niet onverslaanbaar’
Landa heeft de beste herinnering aan zijn vierde plaats in de Tour de France van 2017, toen hij het eindpodium op slechts één seconde misliep. Toch wordt vaak gezegd dat zijn tijdrit te slecht is voor een goed klassement. “Dan zeg ik alleen de naam Richard Carapaz”, reageert hij. “Als hij erin slaagt om de Giro te winnen, dan betekent het dat wij als klimmers niet moeten opgeven.”

De Baskische klimmer is niet bang voor een mogelijke heerschappij van Egan Bernal. “Hij is niet onverslaanbaar, maar wel heel compleet. Hij is buitengewoon goed bergop, vooral op hoogte. Daarnaast heeft hij wel een goede tijdrit”, beschrijft Landa. “Dat McLaren nu bij ons betrokken wordt, kan een extra wapen zijn. Ik ga de komende weken meerdere tests in de windtunnel doen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Kay Hoefs 5 december 2019 om 10:31

Komt Landa dan eindelijk goed uit de verf?

Jan Blokland 5 december 2019 om 10:40

Landa is natuurlijk een toprenner. Maar het komt er te weinig uit. Maar die zijn er natuurlijk meer. Bardet, Pinot, Fuglsang, Kruiswijk, om er maar een paar te noemen. Prima renners, maar winnen geen grote Ronde. Dat zal ook de komende jaren lastig worden, met renners als Roglic, Pocagar, Bernal, Dumoulin, als tegenstander.

Jean Dumas 5 december 2019 om 12:41

Dat is inderdaad zijn plaats.

Johnny7 5 december 2019 om 11:28

Heb wel vertrouwen in Landa. Mocht sterke knechten aantrekken ook. Als hij eens een keer geen pech heeft kan hij podium of overwinning in een grote ronde halen volgend jaar.

Kevin Lowagie 5 december 2019 om 13:59

Mocht hij zich specifiek voorbereiden op de Vuelta, dan kan het. Frisheid na een lang seizoen en topconditie zijn daar cruciaal. De Giro is volgend jaar met drie tijdritten te zwaar en de Tour zal hij nooit winnen tegen Ineos en Jumbo. HIj verliest in de eerste nerveuze week pakweg al anderhalve minuut.

Japsie 5 december 2019 om 17:49

Grootste dark horse van de grote kleppers. Indien alles goed valt een keer zie ik hem nog wel eens grote ronde winnen.

IlPirata 5 december 2019 om 18:01

Landa is een toprenner en lekker aanvallend ook, maar wat minder pech en een goede ploeg om hem heen zou niet misstaan inderdaad. Kan inderdaad een grote ronde winnen, met weinig pech, vanaf de start in vorm en een goed team waar hij absoluut de kopman is. Zie hem graag koersen.

Headlines

Materiaalzone

Populair