Landa en Thomas delen kopmanschap in Giro

woensdag 11 januari 2017 om 10:53
Landa en Thomas delen kopmanschap in Giro

Foto: Sirotti

Sky gaat dit seizoen met twee kopmannen van start in de Ronde van Italië. Dat bevestigt ploegbaas Dave Brailsford tegenover Cyclingnews. De Britse formatie mikt op zowel Mikel Landa als Geraint Thomas.

“Dit wordt een erg belangrijk seizoen voor Geraint”, stelt Brailsford. “Vorig jaar won hij Parijs-Nice en daarna presteerde hij in de Tour de France niet zoals gehoopt. Wij denken dat hij dit seizoen een groot doel nodig heeft. Toen we het parcours van de Giro zagen, dacht we dat hij in staat moet zijn om daar erg goed te presteren.”

Voor Mikel Landa was de Giro altijd al het doel. “Hun kwaliteiten zijn verschillend, en de manier waarop Mikel en Geraint de wedstrijd gaan benaderen is ook verschillend, maar ik denk dat ze elkaar goed gaan aanvullen.”

Landa reed ook vorig jaar de Giro, maar toen gaf hij na tien etappes ziek op. Een jaar eerder werd hij derde in de Italiaanse rittenkoers.

Wout Poels hoopte eveneens het kopmanschap voor de Giro te krijgen. De ploeg kiest er echter voor om hem te laten starten in de Tour de France. Daar moet hij opnieuw gaan knechten voor kopman Chris Froome.

Dit artikel delen:

30 Reacties

TykkeThor 11 januari 2017 om 14:57

@rahimns
Toch hoefden Porte en Thomas hun klassementsambities ook niet per se laten varen toen zij als meesterknecht de Tour reden, en Henao stond er voor de Ventoux-rit vorig jaar ook nog goed voor. Het een hoeft het andere dus niet uit te sluiten, en ik denk niet dat de leiding hem terug zal fluiten als hij er toch al goed voor staat.

Johnny7 11 januari 2017 om 16:22

Dit is juist een compliment voor Poels. Ze willen absoluut geen risico met hem nemen. Hij is echt iemand waar Froome 100 procent op rekent.

Landa en Thomas, tja ze hebben zoveel klimmers dat ze er wat naar de Giro kunnen sturen. Poels, Nieve en Henao zijn eigenlijk al sterk genoeg om mee te nemen naar de Tour en dan zullen Landa en Thomas ook nog wel gaan.

Romāns Vainšteins 11 januari 2017 om 17:06

Ik denk eerder dat Thomas de nieuw voorziene ombouw-boy is die op pure power de tour moet gaan winnen wanneer Froomey niet meer wil, kan of mag. Geef hem daardoor ook meer kans dan Landa die ik wel voor 2 etappes opschrijf.

snoep de hond 11 januari 2017 om 17:28

@TykkeThor & Johnny7,
Ik zie dit niet als compliment. Natuurlijk is Sky overtuigd van Poels zijn kwaliteiten als meesterknecht van Froome, maar alles wijst erop dat die overtuiging er niet is wat betreft zijn potentie als klassementsrijder.

Porte, Thomas en vorig jaar Henao fungeerde als backup kopman. Deze rol geven ze niet aan Poels. Dat ze geen risico met hem willen nemen zal mogelijk een rol spelen, maar dit komt zeker ook omdat Poels simpelweg niet of nauwelijks laat zien die rol te kunnen dragen.

Natuurlijk zijn bij een topteam als Sky de kansjes die je krijgt slechts schaars, maar Poels heeft nauwelijks laten zien dat hij mee kan doen om winst in meerdaagse wedstrijd op WT-niveau.

Front-runner 11 januari 2017 om 20:19

Jongens, toch: wanneer gaan we een keer ophouden met het omhoog praten van Poels als klassementsrenner? Het zou voor hem zelf ook beter zijn als hij lekker gaat vrijbuiten. Alle WT-koersen waar hij een beschermde rol had, bleek hij het toch niet over meerdere dagen (laat staan 3 weken) te kunnen volhouden.
Dan denk ik bijvoorbeeld aan de Dauphiné van 2016 en Tirreno van 2015.

Headlines

Materiaalzone

Populair