Lance Armstrong: “Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn rocksterren”

woensdag 8 februari 2023 om 09:31
Lance Armstrong: “Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn rocksterren”

foto: Cor Vos

De wereldkampioenschappen veldrijden in Hoogerheide waren een groot succes, met als kers op de taart een prachtig duel tussen eeuwige rivalen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Zelfs Lance Armstrong was onder de indruk van het evenement. “Dude, I wish I was there”, vertelde hij in de populaire wielerpodcast The Move.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Armstrong, George Hincapie, radiomaker JB Hager én Johan Bruyneel discussieerden in de podcast uitgebreid over het WK veldrijden en waren eensgezind: ze hadden genoten van de cross. “Als het wielrennen op zoek is naar een format. Ik weet dat je dit moeilijk kunt toepassen op het wegwielrennen, maar als ik eerlijk mag zijn: ‘Dude, I wish I was there’”, is Armstrong zeer enthousiast.

De oud-renner heeft met zeer veel bewondering gekeken naar de verrichtingen van Van der Poel en Van Aert. “Bij elke versnelling kon je horen hoe het publiek tekeer ging. Ze gaven energie aan de renners. Ik hoorde dat er een jongen meereed die een maand geleden nog werkzaam was in een beenhouwerij (doelt op Gerben Kuypers, red.), maar uiteindelijk draait het toch om twee coureurs. Van Aert en Van der Poel zijn rocksterren.”

Lees ook:
Mathieu van der Poel niet de enige winnaar van WK veldrijden

Bruyneel vult aan. “Ik ben deze winter naar een wereldbekermanche geweest in België, samen met mijn zoon. Ik had tickets voor de VIP-tent, maar ben er niet geraakt. Je moet gewoon tussen de mensen zijn, om zo de sfeer op te snuiven. Hoogerheide, dat waren 40.000 toeschouwers en een groep topatleten op niet meer dan een paar vierkante kilometer. Het is een uniek format en dat maakt de sport zo populair.”

Dit artikel delen:

30 Reacties

theking 8 februari 2023 om 09:40

Armstrong dacht dat de nr 3 (Iserbyt) onlangs in de slagerij werkte, waarop hij werd gecorrigeerd door Bruyneel. Hij had dus nog nooit van Iserbyt gehoord. Laat eigenlijk zien dat hij niets van veldrijden weet en enkel VDP en van Aert hier heeft gevolgd.

5
Ronellenfitsch 8 februari 2023 om 09:50

Of hij geeft perfect weer hoe veldrijden buiten de vaste sporza kijkers overkomt. VdP, Van Aert en de rest die geen kans heeft. En het WK heeft dat beeld alweer ondersteund.

13
Barry Batsbak 8 februari 2023 om 09:50

Ja nou ja, als je bij een sauzenploeg rijdt zit je natuurlijk al een beetje in de culinaire hoek. Misschien had hij begrepen dat Eli gehakt maakt van de tegenstand zolang de grote jongens niet meedoen.

1
dikkechaap 8 februari 2023 om 10:38

Wat op zich ook duidelijk maakt dat hij niks van veldrijden weet, is dat hij zelf meerdere keren tijdens deze podcast aangeeft dat hij het veldrijden niet volgt. Lijkt me vrij logisch ook. Toch mooi dat zo’n WK met de twee matadoren erbij dan weer extra aandacht genereert voor deze sport.

7
Apemantus 8 februari 2023 om 11:59

Armstrong maakt de indruk van de casual fan, niet alleen in het veld maar ook op de weg. Ik vind het ook schokkend hou weinig hij van Europa weet voor iemand die zijn hele carriere hier gekoerst heeft. Zo wist hij ten tijden van de AGR 2019 dat Mathieu opgegroeit was in Belgie, maar was hij verbaasd dat Mathieu Frans sprak (zijn Franse moeder nog buitenbeschouwing gelaten). Amstrong is een toonbeeld van het stereotype van de domme Amerikaan.

-4
Klootje Kriekeljon 8 februari 2023 om 14:39

Waarom Apemantus gemind wordt, raadsel. Exact wat het is.

0
Romāns Vainšteins 8 februari 2023 om 14:47

Tsja schokkend,.. en dan moeten Amerikanen het op hun beurt schokkend vinden als iemand Montana en Alabama door elkaar haalt? Kunnen we vice versa elkaar allemaal schokkend vinden, van OMG etc. Ik kies voor laat m lekker en boeien dat ie niet alles van MvdP uitgeplozen heeft.

2
Wheely 8 februari 2023 om 15:03

Het zal het trollenleger van Lance himself wel zijn. ;-)

0
mokum the best 9 februari 2023 om 07:01

Iserbytje werkte ook bij de slager. Maar na de verbouwing vd slager kwam die niet meer boven de toonbank uit. Toen is die maar door de modder gaan rijden.

0
Wheely 8 februari 2023 om 11:25

Laten we wel wezen, het is ook gewoon een fantastische sport maar Wout en Mathieu geven het net die extra sparkle.

5
Westland95 8 februari 2023 om 13:22

Wat mij betreft niet 'net'. Zonder die 2 heb ik gewoon echt niet de behoefte om te kijken, of ik heb echt niks te doen.

6
Wheely 8 februari 2023 om 15:03

De dames hebben mij uitstekend vermaakt deze winter.

3
Melkzuur 8 februari 2023 om 15:23

Mij ook, Wheely. Nu maar hopen dat mijn vrouw er niet achterkomt.

3
thorsen 8 februari 2023 om 15:20

Lance Armstrong is en blijft een grote naam in de USA. Dat hij in zijn podcast uitgebreid het WK veldrijden bespreekt zorgt er alleen maar voor dat er aan aantal mensen voor het eerst kennismaken met deze sport. Prima toch?

Dat hij niet verder komt dan Mathieu en Wout is ook prima. Ik denk dat het niet heel veel anders is in Europa buiten de Benelux. En als ik naar de NBA gevraagd wordt (ietsje…pietsje…grotere sport) dan kom ik ook niet veel verder dan LeBron James en Stephen Curry. Ieder zijn ding.

3
Romāns Vainšteins 8 februari 2023 om 16:05

Dat zijn toch die van dat drankje en de worst?

0
Theo Bovengemiddelkamp 8 februari 2023 om 11:53

Veldrijden heeft wel een verdienmodel, waarbij relatief veel (start)geld naar de renners gaat. Het is als een voetbalclub met een stadion, je moet entree betalen. Ik sluit niet uit dat je ooit moet gaan betalen om tijdens de Ronde van Vlaanderen op de Kwaremont, of de Paterberg te staan. Misschien gaat in de toekomst Parijs – Roubaix ook 3x door het Bos van Wallers, waar je entree moet betalen. Enz. enz.

0
Westland95 8 februari 2023 om 14:22

5 of 10 euro betalen om op een finishcol in de Tour te staan lijkt me helemaal niet gek, mits dat geld naar de renners gaat.

2
Gr.R. 8 februari 2023 om 14:27

Of in ieder geval om goede afzettingen te regelen, langs de gehele col, om een eerlijk wedstrijdverloop te garanderen.

2
westmalle1965 8 februari 2023 om 12:38

Lance is een leugenaar ok heeft doping gebruikt als zovele, kan ik nog mee leven maar is daarnaast crimineel heeft Emma o Reilly en David Walsh bedreigd mondeling en middels miljoenen claims via de rechtbank,samen met de Johan natuurlijk.

0
Eroba 8 februari 2023 om 17:37

Lance blijft toch een fenomeen met een passie voor de wielersport waar velen graag naar luisteren. Toendertijd had ik een hekel aan hem o.a. vanwege zijn onsympathieke houding naar andere renners (o.a. pantani). Maar nee, iedereen was fan en droeg gele bandjes. Doet me denken aan een zekere ronderenner nu die materiaalmannen voor loser uitscheldt en renners in de koers wegduwt .
Nu Lance terrecht de badboy is kan ik vreemd genoeg wel weer sympathie opbrengen. Een beetje zoals voor andere mensen met een randje zoals die keeper van Argentinië of Yvonne Coldeweier, dat soort types, waar iedereen dan weer wel een hekel aan heeft.

0
Raul Alcala 8 februari 2023 om 17:55

Ik catch je drift, teringlijers in je team hebben is prima, maar Coldeweier alstjeblieft zeg. Het laagste vh laagste

1
Cadellie 8 februari 2023 om 12:41

Jij ook Lance, jij ook!

-2
Posterix 8 februari 2023 om 12:56

Ik vond met name het stuk over die chinese ballonnen hilarisch. Amerikanen vinden amerikanen dus ook complete nutcases als het om wapens en nadenken gaat

-2
Posterix 8 februari 2023 om 12:59

Ja ik heb de gehele podcast gekeken in tegenstelling tot sommige meningventilatoren hier

-2
Romāns Vainšteins 8 februari 2023 om 14:44

Het zijn hardpedaalstampers, die hebben werkelijk niets met rocksterren te maken.

Toch is Lance Armstrong een van de meer interessante lieden om een microfoon onder zijn snufferd te stouwen als er iets over wielrennen besproken moet worden. Dat ie Amerikaan is en voor doping gepakt maakt me geen moer uit, zelfs een band plakken kan ie boeiend laten overkomen.

-2
Binda 8 februari 2023 om 13:54

Wat doet de nietszeggende mening van een oplichter die nooit gecrosst heeft er toe Wielerflits? Klikbeet? Negeer die eeuwig geschorste gek lekker.

-3
Klootje Kriekeljon 8 februari 2023 om 14:44

Ja en vooral om wat Apemantus zegt. De man volgt helemaal niets meer, zegt zelden nog iets zinnigs. En zijn podcast maakt al jaren duidelijk hoe weinig verstand hij (nog) van alles rondom het huidige wielrennen heeft.

Pen dan de mening van zijn vriendje op. Daar geldt bovenstaande niet voor. Maar goed, clicks weer binnen hè.

-2
Cadellie 8 februari 2023 om 15:10

Lance zegt zelf een paar crossjes gereden te hebben hoor… Niet gelijk je oordeel klaar hebben ;-)

1
Klein Verzet 8 februari 2023 om 11:38

Altijd fijn als de leugenaar uit Texas een compliment uitdeelt.

-5
jan jansen 8 februari 2023 om 11:58

Lance is de beste
Hup Lance

3

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone