Lammertink toont zich: “Je begint dan altijd te hopen op een goede afloop”

woensdag 21 april 2021 om 18:15
Lammertink toont zich: “Je begint dan altijd te hopen op een goede afloop”

foto: Cor Vos

Net als drie dagen eerder in de Amstel Gold Race, maakte Maurits Lammertink in de Waalse Pijl deel uit van de vroege vlucht. Maar waar hij in eigen land al ver voor de streep werd bijgehaald, hield hij het nu knap uit tot de slotklim van de Muur van Hoei.

“We wilden sowieso iemand meesturen in de vlucht. Dit is dan ook een zeer belangrijke wedstrijd voor de ploeg”, zei de renner van Intermarché-Wanty-Gobert. “Loïc Vliegen, Aimé De Gendt en ik waren aangeduid om mee te gaan in de vlucht. Uiteindelijk werd ik het. Ik voelde dat ik vooraan één van de beteren was dus probeerde ik het maar alleen. Je begint dan natuurlijk altijd een beetje te hopen op een goede afloop.”

De groep vluchters kreeg echter nooit veel voorsprong van het peloton, waar INEOS Grenadiers, Movistar, Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick-Step het tempo bepaalden. “Ik moest in mijn eentje vol beuken met de wind op kop en dan weet je dat het moeilijk wordt. Op de laatste keer Muur van Hoei zit er voor mij maximum een plaats in de top twintig in dus besloot ik het te proberen in deze vlucht. Ik heb alles gegeven dus ben tevreden na vandaag.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

josi 21 april 2021 om 18:44

Mooi gestreden, ook in de AGR al nadrukkelijk in beeld.

Peet Gute 21 april 2021 om 19:32

Idd, na 20 km ontsnapt en het dan nog volhouden tot aan de voet van de muur. Chapeau.

Krakowic 21 april 2021 om 20:01

Toch een renner die z’n belofte nooit helemaal heeft kunnen inlossen. Maar rijdt de laatste wedstrijden weer goed in beeld. Zou mooi zijn als hij weer op de renner van 2016 kan gaan lijken. Leek toen toch goed aan te kunnen komen na een zware koers en z’n koersjes wel mee te gaan pakken. 30 alweer inmiddels, maar vroeger betekende dat ook dat je beste jaren nog moesten komen. Ik hoop het voor Lammertink ook!

Romāns Vainšteins 22 april 2021 om 10:12

Je moet die Hilaire in ieder geval meegeven dat hij een ster is in het opbouwen van een sfeer waar renners terug wielrenner willen worden. Zie ook van de Hoorn. Wel vind ik dat het op beeld rijden in de grote koersen niet ten koste moet gaan van de piste om een koers te winnen op een dan maar iets lager niveau, zowel van der Hoorn als Lammertink hebben het namelijk in zich om dat voor elkaar te krijgen.

Yo Hilaire, wil jij niet een leuk team naar Norg sturen? Er is hier een geweldige koers over Drents stuifzand en jij hebt een gast binnen de gelederen die het in zich heeft om daar solo aan te komen. Het zou de koers goed doen!

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone