Lambrecht zorgt voor Belgisch succes in Vredeskoers, Gaudu grijpt eindzege

Lambrecht zorgt voor Belgisch succes in Vredeskoers, Gaudu grijpt eindzege

foto: Sirotti

zondag 5 juni 2016 om 15:15

De laatste etappe van de Vredeskoers/Zavod Miru U23 is op naam gekomen van Bjorg Lambrecht. De Belg was de beste na 160 kilometer koers van en naar Jesenik. Markus Hoelgaard uit Noorwegen kwam als tweede over de finish, de Italiaan Giovanni Carboni werd derde in deze bergetappe.

David Gaudu uit Frankrijk heeft, na zijn etappezege van gisteren, de eindoverwinning voor zich opgeëist. Hij volgt daarmee de Oostenrijker Gregor Mühlberger op.

Lennard Hofstede in de aanval: “Anticiperen”
De Nederlandse hoop was gevestigd op Lennard Hofstede, maar hij kon gisteren al geen potten breken. Inspanningsastma deed hem de das om, evenals vandaag. “Het was wel iets erger. Ik ben daarom in de aanval gegaan om te anticiperen”, vertelt Hofstede aan WielerFlits. “Halverwege reed ik met vijf man anderhalve minuut dicht op de kopgroep. Daar ben ik mee gaan rijden.”

Landgenoot Adriaan Janssen was in het bezit van de bergtrui en zat ook mee in de vlucht van Hofstede. “Hij behoudt de bergtrui. Uit de kopgroep bleven we met zes man over, maar acht kilometer voor de meet werden we teruggepakt”, beschrijft Hofstede.

Lambrecht BEL wins 3rd #zmu23 #cycling #younggguns #CoursedelaPaix

Een foto die is geplaatst door TOUR de FANTASY (@tourdefantasy) op

Dit artikel delen:

3 Reacties

Samamba 5 juni 2016 om 15:17

Man, wat heeft die Lambrecht talent zeg. Van het jaar 1997 e!!!

Youri IJnsen 5 juni 2016 om 16:54

Wat had ik gezegd, @Samamba?;-)

Samamba 5 juni 2016 om 17:02

@Youri: Ik had deze inderdaad niet verwacht. Al was het vandaag natuurlijk wel minder lastig dan gisteren. Niettemin vrij indrukwekkend voor gastje van 19.

Headlines

Materiaalzone

Populair