Lagutin: “Dit is de belangrijkste zege uit mijn carrière”

zaterdag 27 augustus 2016 om 18:43
Lagutin: “Dit is de belangrijkste zege uit mijn carrière”

Foto: Sirotti

Sergey Lagutin behaalde vandaag zijn vijfde profzege. De 35-jarige renner van Katusha, die voorheen bij Vacansoleil-DCM actief was, won de achtste etappe in de Ronde van Spanje met aankomst op La Camperona. “Dit is de belangrijkste zege uit mijn carrière”, stelt Lagutin tegenover Cycling Pro. “Hopelijk is het niet mijn laatste.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
De ritoverwinning kwam voor hem als een verrassing. “Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht”, geeft Lagutin toe. “De aankomst lag me eigenlijk niet echt. Ik zat gewoon in de goede kopgroep zonder erg sterke klimmers.”

Omdat de Rus als eerste boven kwam op La Camperona, heeft hij nu ook de bergtrui. Lagutin weet nog niet of hij daar een doel van gaat maken. “Maar ik voel me eerlijk gezegd wel goed nu, we zullen zien.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Romāns Vainšteins 27 augustus 2016 om 18:55

Ook mooi. Jammer dat hij niet meer als Oezbeek rondrijdt trouwens.

0
Verweggistan 27 augustus 2016 om 19:48

Inderdaad, mooi shirtje was dat altijd als Oezbeeks kampioen. Maar ja, een contract bij Rusvelo krijg je alleen als Rus.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone