Lachlan Morton eist alsnog eindzege Utah voor zich op na imponerende solo

Lachlan Morton eist alsnog eindzege Utah voor zich op na imponerende solo

foto: Sirotti

zondag 7 augustus 2016 om 23:41

Gisteren verloor Lachlan Morton de leiderstrui aan Andrew Talansky. Vandaag liet Morton er op de slotdag geen gras over groeien. Aan de voet van de lastige klim van de Empire Pass trok hij ten aanval en hij zag de concurrentie niet meer terug. Doodmoe kwam hij over de streep, maar zijn indrukwekkende solo leverde hem wel de eindzege op in de Tour of Utah.

Morton pakt uit
Op de Empire Pass zou de beslissing vallen over de eindoverwinning in de rittenkoers door de staat Utah. Morton ging in de aanval en sloeg direct een gat op de overige favorieten. Talansky, die Joe Dombrowski aan zijn zijde had, kon niet volgen. Adrien Costa en Darwin Atapuma gingen nog in de achtervolging, maar zaten op de top van de Empire Pass een minuut achter een ontketende Morton.

Talansky strandt op derde plek
In de afdaling richting Park City verloor Morton iets van zijn voorgift op het toptalent Costa. Met 31 seconden voorsprong kwam de Australiër van Jelly Belly p/b Maxxis doodop over de finish, maar zijn missie was wel geslaagd. Costa eindigde als tweede, voor Atapuma. Talansky verloor zijn gele leiderstrui; hij kwam 1.51 na Morton over de streep.

Costa en Talansky mochten samen met Morton het eindpodium op.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Covadonga 7 augustus 2016 om 23:42

Wauw!

Purito 7 augustus 2016 om 23:43

Beste Utah in jaren. Wauw. 10 op 10!

Wat is Morton toch een beest bergop als het bij hem allemaal goed zit. Costa ook indrukwekkend. 18 lentes jong. Ziek.

En laten we aub hopen dat Utah nooit echt groot wordt. Het heeft in feite alles om groot te worden. Maar met deze ploegen, en deze renners, is het gewoon geweldig!

Joachim 7 augustus 2016 om 23:47

Schitterende koers! Imponerend van Morton, vanaf de voet aangevallen en dat gat stelselmatig uitgebouwd.

Gelegevaar 7 augustus 2016 om 23:55

Sterke coup van Morton, mooi slot.

xistnc 8 augustus 2016 om 00:07

Bijzonder geval, die Morton. Heerlijke gedurfde aanval, hij wordt beloond. Flinke kater voor Talansky, kan ik me zo voorstellen. En met die Costa komt het wel goed.

Gelegevaar 8 augustus 2016 om 00:34

idd @xistnc Cannondale had dit natuurlijk nooit uit handen mogen geven, zeker als je hier in de slotetappe nog met zo'n selectie aan de start komt..

aeroventiel 8 augustus 2016 om 01:06

Alleen laatste 10km gezien maar die Costa daalde echt mooi en atapuma kan volgens mij ook wel behoorlijk dalen maar werd zo uit het wiel gereden.

@ redactie
Is atapuma nou 3e in het A.K? Want dat staat in de tekst maar in einduitslag staat die achter Talansky

Rosanero 8 augustus 2016 om 01:07

Costa zeg. Wat een mooie renner ook.

En verder alles met Purito eens. Het enige wat ik nog eens wil is dat Sagan al deze wedstrijden weer komt rijden. Dat gaf altijd een extra dimensie aan deze races.

sk92 8 augustus 2016 om 03:28

Costa vaker zien trainen hier in Nederland. Woon vlakbij Sittard waar het training centrum ligt van USA hele leuke en mooie renner.

josi 8 augustus 2016 om 07:53

Knappe zege van Morton, en Costa is echt een talent – 18 jaar en dan zal zo goed. Talansky heeft zich in het eerste deel van de koers een beetje laten verleiden door die uitval van Rosskopf en Costa, denk ik. Als hij gewoon rustig in het peloton was blijven zitten, had hij wellicht niet wat meer overgehouden op de slotklim.

SolerEritrean 8 augustus 2016 om 09:36

Het zit Cannondale gewoon niet mee manman

robotour 8 augustus 2016 om 11:30

In mijn ogen Cannondale niet slim gereden. Als ploeg lieten ze Talansky alleen zwemmen met Rosskopf en Costa. Ze hadden Rosskopf gelijk terug moeten halen en verder moeten controleren, zodat Talansky meer energie over zou hebben gehad voor de slotkim.
Al geloof ik niet dat hij Morton zou hebben kunnen volgen.

Jeff®ey 8 augustus 2016 om 11:47

Zou die Morton geen goede versterking zijn voor Lotto Jumbo / Sunweb-Giant? Ze zoeken allebei nog klimknechten voor Kruiswijk/Dumoulin/Barguil.

Bij Sunweb – Giant hebben ze met Michael Matthews volgend jaar toch al een Australier in dienst.

Japsie 8 augustus 2016 om 11:53

Gaat die Costa niet op stage bij Ettixx?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair