Laatste wildcards Amstel Gold Race naar Vital Concept en Nippo-Vini Fantini

Door , woensdag 7 februari 2018 om 10:20
Laatste wildcards Amstel Gold Race naar Vital Concept en Nippo-Vini Fantini

Steven Lammertink in het tenue van Vital Concept - foto: Sirotti

De organisatie van de Amstel Gold Race heeft de laatste twee wildcards vergeven. Vital Concept, de ploeg van Bryan Coquard en Steven Lammertink, en het Nippo-Vini Fantini van Damiano Cunego hebben een uitnodiging ontvangen voor de enige Nederlandse eendagksoers in de WorldTour.


Vital Concept heeft toegezegd met sprintkopman Coquard naar Maastricht af te reizen. Voor Cunego wordt het de laatste heuvelklassieker uit zijn loopbaan. Il Piccolo Principe wist in 2008 de Amstel Gold Race te winnen en is naar eigen zeggen bezig aan zijn laatste seizoen als prof. Omdat zijn ploeg niet is uitgenodigd voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, zal hij hier zijn laatste heuvelklassieker op WorldTour-niveau rijden.

Eerder al werd bekend dat Roompot-Nederlandse Loterij, Wanty-Groupe Gobert, Israel Cycling Academy, Aqua Blue Sport en Sport Vlaanderen-Baloise een wildcard hadden ontvangen. De komst van de achttien WorldTour-teams, waaronder LottoNL-Jumbo, is verzekerd. De Gold Race wordt dit jaar op zondag 15 april verreden.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Chasse_patate 7 februari 2018 om 10:32

Alsof Coquard daar iets kan betekenen

hartstikkebedankt 7 februari 2018 om 10:34

@Chasse hij werd al eens vierde dus op zich.. over vorm valt wel te twisten maar als hij goed is zou hij iets kunnen betekenen

vlek 7 februari 2018 om 10:35

Coquard was hier toch al eens goed voor een podium? Ah… vierde..

Gielat 7 februari 2018 om 10:53

Canola voor top tien.

Greg4ever 7 februari 2018 om 11:03

Coquard was toen 2e in de sprint van de groep pal na Gasparotto en Valgren… bij voldoende vorm zeker podium waardig!

dark-knight 7 februari 2018 om 11:38

Ik zie Coquard toch zeker als een kanshebber, mocht hij overleven is hij moeilijk te kloppen hoor.
Goede wildcard verdeling vind ik zelf, ieder team heeft hier wel wat te zoeken. Persoonlijk had ik bijvoorbeeld liever Verandas Willems gezien met Van Aert dan sportvlaanderen, maar afijn, prima verdeling.

Mathieu Moller 7 februari 2018 om 11:51

Als er een gesloten koersverloop is, heeft Coquard een grote kans op een goede klassering. Als ze er zoals vorig jaar weer vroeg invliegen, zie ik hem niet meedoen om de knikkers.

west 7 februari 2018 om 13:03

Canola/Cunego, lijkt me terecht. Ook een oud-winnaar, 10 jaar na dato, in zijn laatste jaar uitnodigen is netjes, helemaal gezien de “kwaliteit” van de overige wildcards…
Coquard is misschien ook wel een slimme keuze aangezien hij ondertussen hier gedwongen een hoofddoel van moet maken.

Viking 7 februari 2018 om 14:53

De laatste twee toevoegingen vind ik vrij logisch. Hoogstens, als ik zou wisselen dan Cofidis of Fortuneo (als Barguil zou starten zeker) voor Israel Cycling. Nu zal ik Cofidis niet missen en of Barguil zou starten is maar de vraag. Dus prima eigen keuze van de AGR ten opzichte van de Belgische Ardenne klassiekers.

Verweggistan 7 februari 2018 om 19:20

De twee ploegen die overal naast grepen mogen dan toch nog naar de AGR. lievv van Leo.

Mwielerfan 7 februari 2018 om 23:30

Rijd nippo met cunego geen lombardia? Toch ook paar keer gewonnen

Viktrodriguez 8 februari 2018 om 01:00

@Mwielerfan

Een paar maanden geleden gaf Cunego reeds aan zijn carrière eind mei te beëindigen. Zij het in de Giro, zij het in de Tour of Japan einde van diezelfde maand. Dus Lombardije zit er niet in.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.