Laatste Franse koers voor Thibaut Pinot eindigt in mineur
foto: Cor Vos
woensdag 23 augustus 2023 om 13:57

Laatste Franse koers voor Thibaut Pinot eindigt in mineur

Thibaut Pinot had zich de Tour Poitou-Charentes – de laatste Franse koers uit zijn carrière – ongetwijfeld anders voorgesteld. De 33-jarige renner van Groupama-FDJ kwam in de tweede etappe ten val en bleek niet in staat om zijn weg te vervolgen.

Pinot wilde in de Tour Poitou-Charentes, een vierdaagse rittenkoers, nog één keer genieten van het rijden voor eigen volk. In de tweede etappe naar Bressuire ging het echter mis voor de klimmer. Pinot kwam onderweg ten val en gaf er zelfs de brui aan.

Het is nog niet bekend of Pinot ernstige blessures heeft overgehouden aan zijn valpartij, maar het is in elk geval een flinke streep door de rekening tijdens zijn afscheidstournee. De Fransman zal normaal gesproken zijn carrière beëindigen na de Ronde van Lombardije, de klassieker die hij in 2018 op een glansrijke manier wist te winnen.

Pinot liet in zijn afscheidsjaar al wel mooie dingen zien. Zo eindigde hij in het voorjaar als tweede in de Tour du Doubs en de Tour du Jura, maar hij werd bovenal vijfde in het eindklassement van de Giro d’Italia. Na drie weken koers mocht hij tevens de bergtrui mee naar huis nemen. Pinot nam vervolgens ook deel aan de Tour. In zijn thuisronde bleef hij met lege handen achter, al beleefde hij in het slotweekend nog wel een onvergetelijke dag in zijn Vogezen.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
23 augustus 2023 15:42
Hij heeft toch mooie successen geboekt. Een mooie erelijst. Maar het is nog niet helemaal voorbij
23 augustus 2023 14:06
Zijn carriere in een notendop
    23 augustus 2023 14:49
    Je maait het gras onder mijn voetjes vandaan, wilde juist hetzelfde zeggen.
23 augustus 2023 15:33
Afscheid in stijl
23 augustus 2023 20:21
Is gewoon uitermate zonde als het zo moet eindigen, afscheid moet nemen. Hoe zijn carrière dan ook verlopen is.

Reacties zijn gesloten.