Kwiatkowski ziet af in Vuelta: “Maar ga nog altijd voor een klassement”

Kwiatkowski ziet af in Vuelta: “Maar ga nog altijd voor een klassement”

foto: Sirotti

dinsdag 4 september 2018 om 16:36

Michał Kwiatkowski begon uitstekend aan de Vuelta a España, maar de Pool kreeg een flinke tik te verwerken onderweg naar La Covatilla. Kwiat blijft zich echter focussen op een klassement. “Ik verander niet van koerstactiek. Ik ben erop gebrand om de beste klimmers te volgen”, zo laat hij weten aan Cyclingnews.

Kwiatkowski begon de Spaanse ronde met tweede plaatsen in de proloog in Málaga en de heuveletappe naar Caminito Del Rey. De Sky-renner droeg zelfs drie dagen de rode trui. Het keerpunt volgde echter in de zevende rit naar Pozo Alcón, waar hij ten val kwam in een afdaling.

Sindsdien heeft de Pool last van een blessure aan de linkerarm. “Het grootste probleem is echter dat ik ook last heb van spierproblemen. Ik heb heel veel behandelingen nodig om de pijn te verzachten. Ik voelde me een dag na de crash verschrikkelijk. Ik heb ontzettend afgezien, ik kon toen alleen maar volgen”, aldus Kwiatkowski.

Sky-kopman weigert op te geven: “Zal er spijt van krijgen”
Aanvankelijk leek de alleskunner de bergrit naar de top van La Covatilla schadevrij door te komen. Hij moest echter in de slotkilometers afhaken, toen het tempo werd opgedreven door LottoNL-Jumbo. “De schade had echter veel groter kunnen zijn dan de twee minuten die ik uiteindelijk verloor”, blijft de Pool hoopvol.

De 28-jarige renner weigert zijn klassementsambities te laten varen. “Dit is een geheel nieuwe ervaring voor me: het volgen van de beste klimmers. Ik geloof dat ik in de toekomst veel meer kan bereiken als klassementsrenner. Ik zal er kortom spijt van krijgen mocht ik nu niet proberen om de beste klimmers te volgen.”

“Ik weiger twee stappen achteruit te doen door een stomme val”, is hij duidelijk. Kwiatkowski staat momenteel vijftiende in het klassement, op 2:10 van leider Simon Yates.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Mercatone Uno 4 september 2018 om 18:18

Wat een held, blijft één van de beste renners van dit decennium.

samuello 4 september 2018 om 18:24

Ik betwijfel of dit wel zo verstandig is met oog op het wk, waar hij in topvorm best kans zou kunnen maken.

Jacco van Stierop 4 september 2018 om 18:44

Wordt lastig om nog echt mee te doen voor het klassement onder deze omstandigheden. Nu herstellen en een etappe uitkiezen om voor winst te gaan lijkt me verstandiger, ook met het oog op het WK, dan uiteindelijk 11e te worden in het eindklassement.

Mwielerfan 4 september 2018 om 19:01

Ik krijg het idee dat hij zich tegenover sky wil bewijzen. Misschien voor als Thomas tot weg gaat en froome is oud.

rahimns 4 september 2018 om 19:20

Ze hebben toch al mannen als Bernal en Hart om die plekken in te gaan nemen, denk dat Kwiatkowski nooit echt een klassementsrenner gaat worden voor de grote rondes, aan de andere kant dacht ik dat ook van Thomas… dus wie ben ik ;)

Jowinho 4 september 2018 om 19:25

Voor Kwiat is het wel al de 2de keer dat hij faalt. Bij Quick-Step faalde hij ook als klassementsman.

Romāns Vainšteins 4 september 2018 om 19:43

Totaal onzinnig om nu nog stug vh klassement te gaan, hoe cool en leuk ie verder ook als renners en/of mens zijn mag.

maklukzat 4 september 2018 om 23:07

Enorme klasbak, maar kan hier beter het klassement laten lopen. Heeft te zwaar programma gereden voor de Vuelta.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair