Kwiatkowski verliest leiderstrui: “Kon mijn eigen wedstrijd rijden”

zondag 17 maart 2019 om 10:02
Kwiatkowski verliest leiderstrui: “Kon mijn eigen wedstrijd rijden”

foto: Cor Vos

Michał Kwiatkowski maakte indruk in Parijs-Nice, maar de Pool botste op de Col de Turini op zijn limieten. De renner van Team Sky verloor uiteindelijk de leiderstrui aan zijn ploeggenoot Egan Bernal. “Natuurlijk had ik graag zelf willen winnen”, zo gaf hij mee aan Cyclingpro.net.

Kwiatkowski kon zaterdag rekenen op een ijzersterke ploeg. “Sebastian Henao, Tao Geoghegan Hart, Iván Sosa… Iedereen reed fantastisch. Daardoor kon ik mijn eigen wedstrijd rijden en hoefde ik Egan niet eens te helpen.” Het bleek echter niet genoeg, want de Pool moest enkele kilometers voor de top afhaken.

De 28-jarige allrounder verloor uiteindelijk ruim één minuut op zijn ploeggenoot Bernal, waardoor hij in het klassement is gezakt naar plaats vier. “Het is uiteindelijk niet gelukt. Natuurlijk had ik graag zelf willen zegevieren, maar we kwamen hier om Parijs-Nice te winnen.”

Egan Bernal
Dat laatste lijkt te lukken, want Bernal heeft in een klassement een mooie voorsprong op Philippe Gilbert en Nairo Quintana. De Belg en de Colombiaan volgen op driekwart minuut van de jonge klimmer. Kwiatkowski zelf volgt op iets meer dan één minuut. Vandaag is de slotetappe van de Franse rittenkoers met aankomst in Nice.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Agos-Vidalos 17 maart 2019 om 12:19

Wederom een uitmuntende teamprestatie. Sky High!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone