Kwiatkowski: “Ik wist dat ik er een lange sprint van moest maken”

Kwiatkowski: “Ik wist dat ik er een lange sprint van moest maken”

foto: Sirotti

vrijdag 25 maart 2016 om 18:46

Michał Kwiatkowski schreef vrijdagmiddag E3 Harelbeke op zijn naam, na een verrassend onderonsje met wereldkampioen Peter Sagan. De Pool verraste ook zichzelf. “Ik reed nog geen enkele klassieker. Om dan de E3 te winnen, is meer dan ik had durven dromen.”

Concullega’s
De twee kemphanen komen elkaar al sinds de jeugdcategorieën tegen. Net als in Strade Bianche twee jaar geleden, werkte het duo goed samen. Ook toen ging Kwiatek overigens met de zege lopen. “Ik had goede benen en móest voor de overwinning gaan. Er was geen andere optie. Ik weet echter ook wat Peter nu voelt. Net als hij droeg ik ook de regenboogtrui en dat is erg moeilijk. Al bij al hebben we beiden een erg goede koers gereden”, reageert de Pool tegenover Sporza met respect voor zijn Slowaakse opponent.

Blij met Sky
Kwiatkowski was na afloop zijn teamgenoten dankbaar. “Na zo’n aanval van dertig of veertig kilometer, wist ik dat ik er een lange sprint van moest maken. Peter zijn acceleratie is namelijk een stuk sneller dan die van mij. Daarom ging ik op driehonderd meter voor de finish al aan en dat bleek goed te werken. Ik keek niet meer om en ging full gas naar de finish. De favoriet voor de Ronde van Vlaanderen?”, lacht hij. “Ik ben daar nog nooit heel erg goed voor de dag gekomen. Maar om door de jongens van Sky zo beschermd te worden als kopman voor de kasseiklassiekers, geeft een heel bijzonder gevoel”.

Dit artikel delen:

4 Reacties

tylerhamilton 25 maart 2016 om 19:16

Was dat nou vorig jaar nog dat ze van hem een man voor de grote rondes probeerde te maken? Dit ligt hem beter mijns inziens.
Precies tegenover gesteld dan dat wat Thomas nu doet. Waar ze misschien aan het eind van het jaar ook wel weer van terugkomen, vind hem net als kwiatkowski een steengoed renner die ik liever in de kasseiklassiekers zie dan in de tour.

0
Netraam 25 maart 2016 om 19:52

In Vlaanderen heeft Kwiatek ook al eens een heel sterke koers gereden, en de afstand kan hij aan. Gokje waard?

0
vanuit de kantlijn 25 maart 2016 om 20:45

tja vandaag bingo met Kwiatkowski , in RVV heb ik ‘m al gespeeld, vanaf nu bonus…..

0
Wheely 25 maart 2016 om 22:21

Begint een prachtig palmares op te bouwen. WK, Strade Bianche, Amstel, E3 what’s next?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone