Kwakkelende Roux moet passen voor de Giro d’Italia

dinsdag 16 april 2019 om 15:26
Kwakkelende Roux moet passen voor de Giro d’Italia

foto: Cor Vos

Groupama-FDJ zal in de Giro d’Italia niet kunnen rekenen op Anthony Roux. De Franse kampioen heeft al een tijdje last van zijn sinussen, zo laat hij weten op Twitter. “Ik voel me gewoon niet fit”, aldus een teleurgestelde Roux.

De 31-jarige Roux – die vorig seizoen enigszins verrassend de Franse titel wist te veroveren – heeft dit jaar nog niet kunnen schitteren in het blauw-wit-rood. Hij reed wel de UAE Tour en Tirreno-Adriatico uit, maar moest in de Ronde van het Baskenland al na twee dagen opgeven.

“Ik heb altijd last van mijn sinussen”, begint Roux zijn relaas. “Daarvoor voel ik me fysiek niet goed. De ploeg heeft dan ook de juiste beslissing genomen om mijn programma te veranderen.” Dit betekent dat Roux ook niet zal deelnemen aan de heuvelklassiekers.

Uitzieken 
De ervaren Fransman hoopt in de nabije toekomst weer volledig fit te worden. Het is nog niet bekend wanneer hij weer een rugnummer kan opspelden. Vorig jaar kende Roux nog een uitstekend seizoen, aangezien hij – naast zijn nationale titel – ook derde werd in de Clásica San Sebastián. Daarnaast won hij een rit in de Tour du Limousin.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair