Kuss wint slotrit en eindklassement Tour of Utah

Door Ties Wijntjes, zondag 12 augustus 2018 om 23:46

foto: Sirotti (archief)

Sepp Kuss heeft in Park City de Tour of Utah op zijn naam geschreven. In de laatste etappe wist hij zijn eindoverwinning kracht bij te zetten door in de slotrit te zegevieren. Hij kwam solo over de finish voor Brent Bookwalter en Jack Haig.


De 23-jarige Amerikaan volgde op de laatste beklimming van de dag een aanval van Jack Haig waarna hij in de diepe finale zelf ten aanval trok. In de natte afdaling die volgde wist hij zijn rivalen in het algemeen klassement voor te blijven. Voor Kuss is het zijn derde etappezege in de Tour of Utah. In het algemeen klassement blijft hij Ben Hermans en Haig voor.

33 Reacties

UrbanSteel 13 augustus 2018 om 08:20

Dikke proficiat voor Lotto-Jumbo met deze overwinningen in Utah, winnen is winnen, wat je binnen hebt heb je binnen.

Craig Vanderswag 13 augustus 2018 om 08:36

Indrukwekkende Kuss explodeert naar zege in Utah

john 13 augustus 2018 om 08:49

Maar eens ff afwachten hoe vaak Kuss er word gekust, en is dit tot nou toe de enigste naam van LtJ voor de Vuelta

ghostwriter 13 augustus 2018 om 09:06

@john
Volgens mij zijn Kruijswijk, Bennett, De Tier, Van Poppel en Kuss nu zeker van een plaats in de selectie voor de Vuelta.

Alexander 13 augustus 2018 om 09:44

Wow de nr 2 staat op dik 2 minuten. Dat is echt super indrukwekkend. TLJ doet het echt geweldig op gebied van scouting en/of talentontwikkeling.

Niklas 13 augustus 2018 om 10:40

De complimenten voor Kuss zijn helemaal terecht, maar wat denk je van de ploegleiding. Er wordt hier alwéér een diamant geslepen en klaar gestoomd voor het grote werk. De ploeg verdient ook een dik compliment voor de scouting (er was veel scepsis toen Kuss een contract kreeg!) en de begeleiding!

Pedalo 13 augustus 2018 om 14:17

Heb het rondje vorig jaar ook gevolgd, Kuss viel toen continue aan. Nu een jaartje sterker en een iets zwakker, lees tegenvallend met Woods en TJ, deelnemersveld. Geweldig wat ie laat zien. Wordt wel een beetje moe van al die insinuaties. En ook het denigrerende. Als Quickstep in San Luis 4 etappes wint is het netjes en hier wordt teveel op afgegeven door sommige. Top van Lotto Jumbo.

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.