Kurt Hovelijnck (32) hangt fiets aan de haak

vrijdag 27 september 2013 om 20:43

Kurt Hovelijnck heeft besloten na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan te zetten. Dat maakte de 32-jarige Eeklonaar eerder vandaag bekend aan Sporza. Het ter ziele gaan van zijn ploeg Crélan-Euphony heeft hem de knoop doen doorhakken, zo laat hij weten.

”Hoe vreemd het ook klinkt, het ophouden van deze ploeg is voor mij een opluchting. Ik twijfelde al enkele weken over mijn toekomst en had voor mezelf al besloten dat ik na dit seizoen zou afzwaaien. Een nieuw contractaanbod had mij wellicht weer in dubio gebracht.”

”De beslissing wordt me nu makkelijk gemaakt. Nu is het een zekerheid dat ik na dit seizoen afscheid neem”, aldus Hovelijnck die in 2004 prof werd bij Jong Vlaanderen. De lange Belg kwam nadien onder meer uit voor Chocolade Jacques en Quickstep, alvorens begin vorig seizoen neer te strijken bij Landbouwkrediet (het huidige Crélan-Euphony). Hoewel hij er enkele keren kort bij was, slaagde hij er nooit in een wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Hovelijnck stond al eerder op het punt om te stoppen met koersen. In het voorjaar van 2009 kwam hij immers zwaar ten val tijdens een trainingsrit met boezemvriend Wouter Weylandt. Hovelijnck lag vervolgens enkele weken in coma, maar maakte na een wonderbaarlijk herstel zijn rentree in het peloton. Toen Weylandt een jaar later de dood vond in de Giro, twijfelde de zwaar aangeslagen Hovelijnck wederom over zijn toekomst. Nu komt er dan toch een einde aan zijn loopbaan.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair