Kunstkenner Peter Sagan promoot zijn Giro-debuut
foto: RCS Sport
vrijdag 26 juni 2020 om 15:38

Kunstkenner Peter Sagan promoot zijn Giro-debuut

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over een ludieke video van Peter Sagan, die dit jaar debuteert in de Giro d’Italia.

Peter Sagan als kenner van de Italiaanse kunst

Dat Peter Sagan van alle markten thuis is, weten we al enige tijd. Nu heeft de Slowaak ook zijn acteerkunsten getoond in een video in samenwerking met de Giro d’Italia. Sagan, die in het verleden voor het Italiaanse Liquigas koerste en in die tijd ook de taal leerde, debuteert dit jaar namelijk in de Italiaanse rittenkoers. In de video laat hij weten dat hij tijdens een museumrondleiding eigenlijk alles al weet over Italiaanse kunst. Als hem gevraagd wordt hoe vaak hij die ronde (‘giro’) al gedaan heeft, reageert hij: “De Giro? Nee, nee, dit is mijn eerste keer!”

Het is een dikke knipoog naar zijn eerste deelname aan de Italiaanse rittenkoers. Daarmee laat de kopman van BORA-hansgrohe wel enkele grote kasseienklassiekers aan zich voorbijgaan.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
26 juni 2020 15:50
Gezien de omhelzing, lag dit filmpje al een tijdje op de plank ;)
26 juni 2020 15:51
Sagan ambieert een carrière op de planken na het fietsen.
26 juni 2020 17:05
Het is te hopen voor hem dat hij met zijn keuze voor de Giro in plaats van de klassiekers de plank niet volledig misslaat.
    26 juni 2020 17:09
    Wanneer slaat hij die dan mis?
    Is hij zeker van winst in de ronde of roubaix?
    26 juni 2020 17:33
    De plank wordt eerder in de klassiekers misgeslagen.... zeker als zijn jongere evenbeeld Matje ook een plank heeft om terug te slaan....
    26 juni 2020 18:35
    Pfff, Matje, Mathieuke..
26 juni 2020 17:15
Sta in beginsel altijd wat huiverig tegenover dit soort initiatieven aangezien het niet zelden tenenkrommende beelden oplevert, maar dit is echt heel goed en vakkundig gedaan.
Sagan zou straks wel eens, wellicht in iets schlemieliger vorm, een après-carrière à la Eric Cantona tegemoet kunnen zien.
    26 juni 2020 17:59
    Vind die Cantona net kriebelig om naar te kijken. Een parodie op de Franse 'good-guy' die op zich zelf toch ook al vrij slecht zijn.
    26 juni 2020 23:49
    +1

    Hij blijft een held, echt waar.

    En dan te bedenken dat ik in het begin ik zo´n hekel aan hem had. Toen ie al die ritten in zijn groen Liquigas-shirt daar ergens in Amerika ging winnen. Volstrekt ongeloofwaardig vond ik dat, zeker voor zo´n jonge gast. Maar in al die jaren heeft ie zich wel bewezen. Een krachtmens, dat leeft voor de sport, en leeft voor de show. In dit geval een geslaagde combinatie wat mij betreft.
27 juni 2020 08:26
Ja het filmpje is echt leuk :-)

Reacties zijn gesloten.